Decred kopen: hoe kan je beleggen in Decred?

Het is op dit moment natuurlijk mogelijk om te beleggen in duizenden cryptocurrencies op de volledige markt van de digitale valuta. Decred is één van de projecten die veel groei heeft meegemaakt over de laatste paar maanden. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met Decred en met de redenen waarom dit je zeker zou moeten investeren in Decred hebben we de belangrijkste info op een rijtje gezet. Door dit artikel door te nemen krijg je een duidelijk antwoord op de volgende vraag of beleggen in Decred verstandig is of niet. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Hoe kan je Decred kopen?

Decred staat ook wel bekend als de democratische cryptomunt. Doordat iedereen die Decred bezit kan meestemmen over toekomstige ontwikkelingen, kan ook jij over de toekomst van deze munt besluiten. Ook miners worden met de Decred munt op eerlijke wijze beloond: je hebt geen supercomputer nodig om Decred munten te minen. Geloof je dat Decred  in de toekomst kan stijgen in populariteit? Dan kan het slim zijn om te investeren in Decred  door de cryptomunt te kopen.

Wil je de Decred cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Argon kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Decred – functie van het project

Decred werd in februari 2016 gelanceerd. Dit project heeft als doel om een open en zelf-financierende cryptocurrency te zijn die is gebaseerd op community governance. Eén van de meest interessante aspecten van de Decred cryptocurrency is dat ze proberen om het begrip van digitale valuta zoals Bitcoin te combineren met een soort van gedecentraliseerd bestuur. Dit wordt gedaan door het gebruik van verschillende mining protocollen. Het opnemen van een vorm van bestuur in protocollen waarbij de deelnemers kunnen stemmen, is iets wat de laatste tijd door steeds meer cryptocurrencies wordt gebruikt. Dit wordt gezien als een van de meest effectieve manieren om de meningsverschillen onder ontwikkelaars te voorkomen.

Decred beleggen

Hoe werkt Decred – verschil met Bitcoin

Decred lanceerde het mainnet met als doel een munt te creëren die echt een gedecentraliseerde ecosysteem zou zijn. Dit doen ze door gebruik te maken met een techniek die lijkt op die van Bitcoin. Momenteel wordt Bitcoin gemined met behulp van Proof-of-Work-algoritmen. Dit houdt in dat miners ingewikkelde wiskundige algoritmen proberen te kraken door zware computers te gebruiken.

Sommige miners zijn erin geslaagd om specifieke machines te ontwikkelen die Application Specific Integrated Circuits (ASICs) worden genoemd. Deze ASIC’s zijn in staat Bitcoin veel efficiënter te delven door het SHA256 hashing-algoritme te gebruiken. Dit betekent dat de miners die over deze machines beschikken in staat zijn om de andere kleinere miners te snel af te zijn. Dit leidt tot grote en gecentraliseerde mijnpools.

Decred is in staat om dit tegen te gaan door middel van een hybride mijnbouwsysteem. De Decred cryptocurrency gebruikt een combinatie van een Proof-of-Work (PoW) en Proof-of-Stake (PoS) mining algoritme. In tegenstelling tot de PoW mining, zijn er geen berekeningen nodig bij een PoS. Decred gebruikt nog steeds PoW mining om de transacties te verifiëren. Nu is het hashing algoritme wat Decred gebruikt voorzien van het  “blake” algoritme. Dit betekent dat de miners geen ASIC machines meer kunnen gebruiken om de macht over te nemen.

Het enige dat nodig is in een PoS-model is dat de deelnemers in het netwerk een bepaald aantal munten inzetten voor de transactie. Deze munten zullen de transacties bevestigen zonder dat het nodig is om allerlei lastige sommen te berekenen. Vind je het belangrijk dat iedereen kan profiteren van minen? Dan kan het slim zijn om te investeren in Decred.

Stemrecht met Decred

Het PoS-model brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Het is dan ook niet zo dat je dit alleen ziet op de transacties die er verricht worden binnen het project. De gebruikers die de munten in bezit hebben mogen namelijk ook meedoen aan stemmingen over de toekomst van het platform. Een voorbeeld van een belangrijke vergadering die werd voorgesteld aan de community was de uitvoering van speciale privacy protocollen. Het team van Decred wilde een aantal van de anonimiteit functies die munten zoals Monero had. Hier hebben ze vervolgens een stemming van gemaakt, een stemming waar in feite iedereen aan deel kon nemen.

De gebruikers kregen namelijk stemrecht voor de belangrijkste beslissingen die de technologie vorm zouden gaan geven in de toekomst. Het stemmen vind via Decred plaats met behulp van gebruikers die “tickets” kopen. Deze tickets kosten een bepaald bedrag aan DCR. Hoewel je betaalt voor deze tickets, krijg je het aan het einde weer terug. Dit betekent dat je niet zomaar geld hoeft te betalen om echt mee te kunnen doen. Door middel van dit systeem hopen ze het een democratisch karakter mee te geven voor de andere gebruikers. Dit maakt het een project wat de belangen van de gebruikers echt bovenaan weet te zetten.

Vind je het belangrijk dat je een stem hebt over de toekomst van een cryptomunt? Dan kan het kopen van de Decred cryptomunt aantrekkelijk zijn.

In Decred beleggen via een exchange

Door zelf ook te beleggen in Decred is het mogelijk om wellicht een enorm hoog rendement te behalen, al is dit natuurlijk altijd maar de vraag. Het beleggen in Decred vindt over het algemeen plaats op een exchange. Op een exchange kan je jouw Decred munten aanschaffen. Er zijn talloze beurzen waar je voor kunt kiezen. Bekende beurzen waar je altijd terecht kunt van het verhandelen van crypto valuta zijn onder andere Bitvavo en Binance. Door deze beurzen is het ook nog eens mogelijk om jouw munten op een veilige manier op te slaan.

Conclusie – in Decred beleggen of niet?

Een groot deel van de crypto community denkt dat Decred echt een enorme groei mee zal gaan maken als het lukt om alle doelstellingen te behalen. Nu Decred al voor een lange tijd actief is en ze al veel hebben laten zien over wat ze kunnen is dit natuurlijk niet echt gek gedacht. Indien je zelf een toekomst ziet in Decred dan zou je er verstandig aan doem om ook zelf wat kapitaal te beleggen in deze cryptomunt. Er is alleen geen garantie of ook echt alles zal gaan lukken. Uiteindelijk blijft het natuurlijk altijd een persoonlijke keuze om te maken. Wel heb je door dit artikel een beter beeld over Decred.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *