Enjin kopen: hoe kan je beleggen in Enjin?

De kans is groot dat jij ook graag wilt beleggen in cryptocurrency, er is nu eenmaal een reden dat ons artikel je aandacht heeft weten te trekken. Indien je zelf interesse in altcoins hebt is het verstandig om Enjin op te nemen in jouw beleggingen. Lang niet iedereen weet wat Enjin is en wat je eigenlijk kunt doen met dit project. Het is tijd dat we hier eens verandering in gaan brengen. In dit artikel laten wij je dan ook alles zien wat je moet weten over het beleggen in Enjin. Door dit goed door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan wanneer je gaat beleggen in Enjin.

Hoe kan je Enji kopen?

Gaming is booming en de cryptocurrency Enji speelt hier op een slimme manier op in. Met Enji kunnen gamers namelijk in-game producten kopen en echt bezitten. Het is vervolgens mogelijk om de items ook te gebruiken in andere games. Een game als Fortnite laat zien dat er veel geld kan worden verdiend met het verkopen van ingame items. Een investering in Enji kan dan ook goed uitpakken.

Wil je de Enji cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Enji kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Enji?

Wil je actief beleggen in de Enji? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s speculeren op zowel dalende als stijgende de Enji. Bij Plus500 kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500 :

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is Enjin? – functie van het project?

Laten we eerst maar eens kijken naar wat Enjin eigenlijk is. Enjin is aan te merken als een blockchain gaming platform. Dit platform is gericht op het verzamelen van in-game items die echt eigendom zijn van de gebruiker. Het platform biedt talloze methoden voor het creëren van digitale activa voor het gebruik in meerdere videospelletjes. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan het verzamelen van een trofee in het spel zelf.

Blockchain gaming stelt gamers in staat om echt eigenaar te zijn van de in-game items. Deze kunnen ze vervolgens verhandelen voor geld of voor iets anders. Het Enjin Platform maakt dus op een zeer slimme manier gebruik van Blockchain-technologie. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Eigendom van de in-game items – het belangrijkste voordeel is dat de gebruikers echt het eigendom krijgen over de spullen die te kopen of verdienen in de spellen. Dit wordt compleet gedaan met transacties die niet gecensureerd kunnen worden op basis van de Ethereum blockchain.
  • Handige uitwisseling van waarde – digitale items kunnen direct worden verhandeld of verkocht door de gebruikers. Dit is natuurlijk ideaal voor de gamewereld, zonder dit project is het bijna onmogelijk om je in-game items te verkopen aan anderen. De Enjin Wallet geeft gebruikers toegang tot gedecentraliseerde beurzen zoals Kyber Network en Changelly. Hier kunnen ze de tokens verkopen voor euro’s of voor andere soorten cryptocurrencies.
  • Eén wallet voor alle items – de Enjin Wallet gebruikers zijn in staat om hun digitale activa te bewaren op één enkele locatie. Dit zorgt ervoor dat het voor de gebruikers niet meer noodzakelijk is om allerlei losse wallets aan te maken. Met dit project is het mogelijk om alles eenvoudig bij te houden op één plek.

Het belang van blockchain gaming

Een van de unieke voordelen van Blockchain gaming is de mogelijkheid om items te maken die kunnen worden gebruikt in verschillende spellen van verschillende ontwikkelaars. Dit betekent dat spelers hun items kunnen meenemen tussen games alsof het een enkele wereld is (ook bekend als het Multiversum).

Multiverse items zijn mogelijk omdat assets worden opgeslagen op een gedecentraliseerde blockchain – zodat onafhankelijke ontwikkelaars allemaal toegang hebben tot het item. Om de ontwikkeling van cross game items aan te moedigen, kondigde Enjin haar nieuwste asset de Stormwall aan. Het is een voorbeeld van wat we kunnen verwachten met zijn gaming assets.

Stormwall is een schild dat beweegt over Enjin’s Multiverse van games. In de onderstaande video zien we Stormwall als een speelbaar item in 32 verschillende games, waaronder 9Lives Arena, Age of Rust, Cats in Mechs en meer. Met de toenemende populariteit van gaming, kan het zeker interessant zijn om te investeren in Enjin.

Gebruik van de ENJ token

Binnen het project van Enjin wordt gebruik gemaakt van de speciale Enjin token, ook wel de ENJ. De waarde van deze munt is van belang voor het opslaan van je munten in je wallet. De tokens worden opgesloten wanneer items worden gemaakt en vrijgegeven wanneer items worden vernietigd. Items slaan een bepaalde hoeveelheid ENJ op. De ENJ uit in-game items kan alleen worden geëxtraheerd door het voorwerp te vernietigen.

Dit zorgt voor een situatie waarin er steeds meer ENJ wordt opgesloten. Hierdoor neemt de totale voorraad af als er meer spellen worden gebruikt. Dit zorgt er dus voor dat de munt meer waard wordt doordat er sprake is van schaarste. Je kunt het zien als een vorm van “digitaal goud”, net als Bitcoin bijvoorbeeld. De toenemende schaarste kan een goede reden zijn om te beleggen in Enjin.

Samenwerkingen met Enjin

Enjin gaat samenwerkingen aan met andere projecten en bedrijven. Enjin is bijvoorbeeld samen gaan werken met de voorzitter van de Blockchain Gaming community. Ook hebben ze een samenwerking met de bekende aanbieder Unity. Bovendien zijn ze een partnerschap aangegaan met smartphonefabrikant Samsung Electronics als technologieleverancier. Enjin Wallet werkt dan ook volledig op de Keystore blockchain van Samsung zelf. Samsung is van plan om de Enjin tokens te ondersteunen wat goed nieuws is voor de toekomst van de cryptomunt.

Enjin beleggen

In Enjin beleggen via een exchange

Mensen die graag willen beleggen in Enjin zouden op zoek moeten gaan naar een goede exchange. Zoals je waarschijnlijk wel weet is de exchange namelijk de plek waar je allerlei soorten crypto valuta’s kunt kopen. Belangrijk is om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder als je op een veilige manier wilt handelen en je munten op wilt slaan. Bekende aanbieders als Plus500 of Bitvavo maken het ook voor jou als beginner mogelijk om de munten eenvoudig aan te kopen. Door de handel in CFD producten hoef je jouw munten ook niet eens meer over te zetten naar een speciale wallet.

Conclusie – in Enjin beleggen of niet

De informatie uit dit artikel heeft het als het goed is mogelijk gemaakt om net even wat meer te weten te komen over de voordelen van beleggen in een project als Enjin. De vraag of je er zelf in zou moeten beleggen is echter wel volledig afhankelijk van je persoonlijke instellingen op het gebied van de toekomst van de digitale valuta. Indien je denkt dat Enjin het goed zal gaan doen dan is het logischerwijs ook verstandig om te investeren in het project. Denk je dat er een ander project met  de winst naar huis zal gaan dan zijn er nog veel meer munten te vinden waar je voor kunt kiezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *