Beleggen in EOS

Cryptocurrencies zijn erg volatiel waardoor je met een belegging een hoog rendement kunt behalen. Het is dan ook echt zo dat er maar weinig aandelen zijn die het zo goed doen als de crypto projecten. De enorme groei heeft er natuurlijk voor gezorgd dat er heel wat nieuwe munten bij zijn gekomen. Een van de munten die vast wel bekend in de oren zal klinken is EOS. Aangezien dit project een goede optie is om in te beleggen, is het handig om hier toch even wat dieper op in te gaan. Door dit artikel goed door te nemen zal ook jij antwoord krijgen op de vraag of EOS kopen slim is of niet.

Hoe kan je EOS kopen?

De EOS cryptomunt is op veel gebieden te vergelijken met de Ethereum. Een groot voordeel van EOS is dat de ontwikkelaars niet voor het gebruik hoeven te betalen. De hoge volatiliteit van EOS maakt het interessant om te beleggen in de cryptomunt.

Wil je de EOS cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Argon kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is EOS?

De cryptocurrency EOS is het beste te vergelijken met Ethereum. Ook EOS kan namelijk gebruikt worden voor de zogenaamde ‘slimme contracten’. Slimme contracten maken het mogelijk om via de zogenaamde blockchain op een veilige manier bepaalde afspraken vast te zetten. Naast slimme contracten mikt de cryptocurrency ook op het aanbieden van gedecentraliseerde applicatie hosting.

Wanneer je een EOS token bezit mag je voor een deel gebruik maken van de brandbreedte en opslag op de blockchain. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te stemmen over de toekomstige ontwikkelingen van EOS.

Hoe kan je beleggen in EOS?

Je kan actief beleggen in EOS via een online broker. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde derivaten. Een derivaat maakt het mogelijk om in de prijs van iets te handelen. Door deze methode toe te passen hoef je je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld de beveiliging en kan je toch goede resultaten behalen.

Wanneer je wilt kunnen profiteren van koersstijgingen en –dalingen heb je een account nodig bij een online broker. Je kunt EOS verhandelen bij eToro met CFD’s. eToro is een betrouwbare CFD cryptocurrency broker waar je al met een klein bedrag van 100 euro kunt handelen op de prijs van EOS.

Gebruik de onderstaande knop om direct een (demo) account te openen bij eToro:

Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.

Wat is EOS – functie van het project

Tijd om te kijken naar wat EOS eigenlijk is. EOS is één van de nieuwste blockchains die op dit moment te vinden is op de volledige cryptocurrency markt. EOS is aan te merken als een gedecentraliseerd platform dat is ontworpen om gedecentraliseerde toepassingen (DApps) te ondersteunen. Je kunt dit in veel opzichten dus vergelijken met de Ethereum-blockchain. EOS is een blockchain die als doel heeft een platform te bouwen dat de mogelijkheid heeft om duizend transacties per seconde te verwerken zonder enige soort transactiekosten.

Hoe werkt EOS – voordelen

Nu je wat meer weet over wat EOS is, is het handig om te kijken naar hoe het platform eigenlijk werkt. In een EOS blockchain worden blokken geproduceerd door Block Producers. Zij zijn vergelijkbaar met miners in een Ethereum blockchain. Wanneer zij blokken produceren, worden zij betaald door de EOS blockchain. Dit betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor de gebruikers van het platform van EOS.

In EOS worden elke seconde twee blokken geproduceerd. Op een EOS-platform kunnen slimme contracten worden gebouwd. De EOS blockchain wordt aangedreven door de EOS tokens. De EOS blockchain brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • EOS is gebouwd voor zowel publieke als private gebruikers en ontwikkelaars
  • EOS is ontworpen voor de echte wereld omdat het geschikt is voor alle bedrijven
  • EOS biedt veilige applicatieverwerking met de best mogelijke snelheid

Eenvoudig te schalen – schaalbaarheid van EOS

De meest voorkomende blockchains zoals die van Bitcoin en Ethereum maken gebruik van consensus over de status. Dit houdt in dat alle computers op het netwerk op elk moment de huidige status van de hele blockchain kunnen verifiëren. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om fraude te voorkomen en transacties eenvoudig te bevestigen. Wanner er een nieuw blok aan de blockchain wordt toegevoegd, nemen de Nodes op het netwerk elke transactie uit het blok over en werken ze de toestand bij van elk adres dat met die transacties is verbonden.

EOS does dit net even anders. Zij maken namelijk gebruik van consensus voor de schaalbaarheid. Bij het gebruik van consensus over gebeurtenissen ligt de nadruk op de transacties in plaats van op de toestand. In plaats van de toestand van het netwerk op elk gegeven moment te verifiëren, verifiëren Nodes de reeks gebeurtenissen die tot nu toe hebben plaatsgevonden om de toestand van het netwerk bij te houden. Dit maakt het mogelijk om veel sneller transacties af te wikkelen. Eenvoudig gezegd kan het netwerk op één enkele machine meteen een miljoen transacties per seconde verwerken.

Het gebruik van de EOS token

De EOS-blockchain is ook te herkennen aan het gebruik van de EOS token. Dit is dan ook de munt die er wordt gebruikt binnen de techniek. Je kunt dit vergelijken met Ether voor het platform van Ethereum. EOS is een utility token. Een utility token is een token die helpt toegang te krijgen tot goederen en diensten die door een project worden aangeboden. Deze speciale token wordt gebruikt om grootschalige toepassingen te ondersteunen. Er zijn geen transactiekosten verbonden aan het verzenden of ontvangen van EOS.

Dit maakt het een bijzondere token vergeleken met Ether, deze vraagt namelijk wel transactiekosten voor het verrichten van transacties op het platform. In feite vervangt het EOS-platform de inflatie voor transactiekosten door de personen die periodiek het netwerk beheren te belonen met nieuwe EOS. De EOS-munt wordt gebruikt voor het onderhouden van de site. Het stelt ontwikkelaars en gebruikers in staat om de middelen te genereren die zij nodig hebben voor het draaien van applicaties op EOS.

In EOS beleggen via een exchange

Wil je graag in EOS beleggen dan ben je zeker niet de enige. Dit is namelijk nog altijd één van de meest populaire projecten die je maar kunt vinden. Het makkelijkste is om jouw EOS tokens aan te schaffen is door middel van een exchange. Dit is een plek die je kunt vergelijken met een reguliere beurs voor aandelen, alleen handel je hier in crypto valuta. Er zijn veel beurzen te vinden op dit moment.

Bekende opties als Binance en Bitvavo maken het mogelijk om altijd weer op een veilige manier over je eigen munten te beschikken. Een voordeel van beleggen in EOS via een exchange is dat je jouw munten niet per se in een eigen wallet hoeft te zetten. Je kunt ze altijd op de exchange zelf laten staan.

Waar moet je op letten?

Beleggingen in cryptocurrencies nemen altijd de nodige risico’s met zich mee. In het verleden daalden de koersen van bijvoorbeeld de Bitcoin en Ethereum al met tientallen procenten op een dag. Het is dus belangrijk om niet al je geld te stoppen in EOS, aangezien hier de nodige risico’s aan verbonden zijn.

Verder is het verstandig om gebruik te maken van de optie om short te gaan. Wanneer het slecht gaat met de EOS munt kan je door short te gaan een positief resultaat behalen bij een koersdaling. Op die manier kan je actief inspelen op de koersdalingen en koersstijgingen van EOS.

Je kunt er ook voor kiezen om te handelen door middel van een hefboom. Met een hefboom is het mogelijk om met een kleiner bedrag een grotere positie te openen. Met 1000 euro kan je dan bijvoorbeeld in één keer 10.000 euro of meer aan EOS verhandelen. Hierdoor kan je grotere resultaten behalen.

Tenslotte is het verstandig om gebruik te maken van orders. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je positie op EOS bij een bepaalde prijs automatisch te sluiten. Op die manier voorkom je dat je bij een extreme daling in één keer al je geld kwijtraakt.

Succesvol met EOS

Wanneer je succesvol wilt zijn met EOS, is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed te volgen. Cryptomunten zijn namelijk erg gevoelig tegenover nieuwsontwikkelingen. Probeer daarom altijd te denken vanuit de massa en schat in of de koers na een bepaald nieuwsbericht gaat dalen of stijgen.

Wanneer je dit goed toepast, kan je succesvolle investeringen uitvoeren in EOS. Bedenk echter dat je ook altijd een flink bedrag kunt verliezen!

Conclusie – in EOS beleggen of niet?

Zie je een toekomst in de techniek van EOS dan is dit zeker een project waar je in kunt beleggen. Door de manier van uitvoer voor slimme contracten is het een unieke munt vergeleken met Ethereum. Daar komt bij dat EOS helemaal geen kosten in rekening brengt voor de gebruikers, iets wat uiteraard als muziek in de oren klinkt voor veel ontwikkelaars. De vraag of je EOS zou moeten kopen is echter wel volledig afhankelijk van jouw visie over de toekomstige markt. We hopen dat je dankzij deze bovenstaande informatie in ieder geval beter weet wat EOS eigenlijk is en hoe het werkt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *