Finst review (2024) – mijn ervaringen met dit crypto platform

De nieuwe Nederlandse crypto exchange Finst belooft beleggen in crypto goedkoper te maken dan ooit! Je betaalt bij deze crypto exchange nooit meer dan 0,15% aan transactiekosten. Maar gaan lage kosten en goede kwaliteit hand in hand? In deze review lees je er alles over!

Klik op de onderstaande knop om een account te openen bij Finst en ontvang € 20 cash wanneer je minimaal € 1000 verhandelt!

Wat is Finst?

Finst is een nieuwe crypto exchange opgericht in hartje Amsterdam. Je kunt bij Finst via iDEAL geld storten en direct Bitcoins en andere cryptomunten kopen tegen slechts 0,15% aan transactiekosten. Ook interessant is dat je bij Finst kunt beleggen in bundels; je kunt op die manier direct beleggen in een selectie aan cryptomunten.

Binnen deze review behandel ik zowel de sterke als zwakke punten van Finst. Op die manier weet je direct of deze crypto exchange bij je past.

InformatieBitvavo details
LocatieAmsterdam, Nederland
RegulatieGereguleerd door de Nederlandse Bank
Geschikt voorBeginners en investeerders
Geld storteniDeal, bankoverschrijving en Bancontact
Actie€ 20 cashback na € 1.000 transactie
PlatformenOnline en mobiele applicatie
KlantenondersteuningChat & email
Crypto aanbod100 crypto's
Minimum storting€1
Automatisch beleggen:Ja
Crypto BundelsJa

Finst bestaat was sinds 2023 en is opgericht door Julien Vallet en Marcel Pultina. Beide hebben al de nodige ervaring in het wereldje, aangezien ze allebei actief waren binnen DEGIO. Het doel achter Finst is het toegankelijk(er) maken van de cryptomarkt.

Finst crypto exchange

Wat zijn de voordelen van Finst?

 • Je kunt bij Finst al vanaf € 1 beginnen met beleggen
 • Finst is een betrouwbare & volledig Nederlandstalige partij
 • Je betaalt bij Finst nooit meer dan 0,15% aan transactiekosten
 • Het is bij Finst mogelijk om in bundels crypto te investeren
 • Je kunt bij Finst automatisch wekelijks of maandelijks crypto bijkopen
 • Het is mogelijk om extra rendement te behalen bij Finst door je crypto te staken
 • De software van Finst is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken
 • De staking tarieven liggen hoger dan bij veel van de concurrenten

Wat zijn de nadelen van Finst?

 • Het aanbod aan crypto ligt bij Finst nog wat lager dan bij de concurrent
 • Er bestaat geen geavanceerde trader
 • Met 100 cryptomunten is het aanbod beperkter dan bij de concurrent
 • Finst is een vrij nieuwe partij; blijven ze bestaan?

Hoeveel kost beleggen bij Finst?

Finst blinkt binnen deze review voornamelijk uit vanwege de lage transactiekosten per transactie: 0,15%! Je kunt tegoeden bovendien gratis opnemen en storten en er worden geen inactiviteitskosten berekend.

Met Finst bespaar je dan ook op je transactie, zelfs in vergelijking met het bekende Bitvavo waar je 0,25% aan transactiekosten betaalt.

Dit betekent dat Finst voor de meeste gebruikers de voordeligste crypto exchange is. Wel liggen de tarieven bij Bitvavo lager wanneer je met erg hoge volumes investeert. Wanneer je orders plaatst, betaal je bij Bitvavo 0,15% en wanneer je meer dan € 100.000 verhandeld daalt dit zelfs naar 0,1%.

Let ook op de spread

De prijs waarvoor je een crypto (zoals de Bitcoin) verkoopt, verschilt ook sterk van exchange tot exchange. Het kan dan ook voorkomen dat je minder of meer voor een Bitcoin betaalt bij Finst dan bij een concurrent. Het is daarom altijd de moeite waard om de prijs op dat moment te vergelijken met die aangeboden prijs op het platform.

Hoe is het aanbod aan crypto bij Finst?

Het aanbod aan crypto bij Finst is goed, je kunt er op het moment van schrijven meer dan 100 verschillende cryptomunten verhandelen. Het aanbod is wat kleiner dan bij sommige aanbieders, maar alsnog uitgebreid.

Crypto bundels kopen

Je kunt bij Finst ook crypto bundels kopen; op die manier investeer je met één belegging direct in meerdere cryptomunten. Enkele voorbeelden van crypto bundels zijn:

 • Top 2: investeer direct in de 2 populairste cryptomunten, Bitcoin en Ethereum.
 • Top 5: beleg in de 5 populairste cryptomunt en bereik een dekking van zo’n 79%.
 • Top 10: met de grootste 10 cryptomunten investeer je direct in de grootste 83% van de markt.
 • Top 25: door in de bundel met de 25 grootste cryptomunten te investeren, beleg je direct in 87% van de markt.
 • Green: met deze bundel investeer je direct in de duurzaamste cryptomunten op de markt.
 • DeFi: deze projecten zijn niet afhankelijk van gecentraliseerde instellingen.
 • Metaverse: binnen deze projecten speelt de virtual reality een belangrijke rol.

Investeren in bundels kan erg aantrekkelijk zijn, aangezien je op die manier automatisch je posities herbalanceert. Bovendien pas je op deze manier direct een goed niveau van risicospreiding toe en kun je letterlijk met een muisklik in een grote selectie aan crypto investeren.

Crypto bundels Finst

Periodiek crypto kopen

Je kunt er ook voor kiezen om binnen het Finst platform periodiek crypto te kopen. In dit geval koop je bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks voor een bepaald bedrag enkele specifieke crypto’s op of een bundel.

Je kunt op die manier op gebruiksvriendelijke wijze dollar cost averaging toepassen: je koopt dan zowel tegen lage als hoge prijzen de crypto op waardoor je een gemiddeld rendement kunt behalen op je crypto investering.

Interessant is dat je de crypto vervolgens ook automatisch naar je externe wallet kunt laten sturen. Op die manier weet je zeker dat je crypto veilig en onder eigen controle staat.

Finst auto invest

Gebruiksvriendelijkheid Finst

Persoonlijk ben ik te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van Finst. Zowel de mobiele applicatie als de desktop applicatie zijn eenvoudig te gebruiken.

Wel is het jammer dat er geen geavanceerde trader bestaat. Hierdoor is Finst minder geschikt voor professionele en actieve handelaren.

Hoe betrouwbaar is Finst?

Persoonlijk beoordeel ik de betrouwbaarheid van Finst als positief. De crypto exchange is netjes bij de Nederlandsche Bank geregistreerd en valt daardoor onder de EU AMLD5 en AVG-wetgeving.

Het geld dat je stort wordt een-op-een opgeslagen binnen een Bunq rekening, waardoor de crypto exchange je geld niet zomaar kan stelen.

Je crypto wordt opgeslagen binnen een cryptocurrency kluis die gebruikmaakt van Multi-Party Computation (MPC)-technologie. Toch kan het verstandig zijn om bij grote investeringen je crypto naar een externe wallet te versturen; op die manier behoud je de volledige controle over je tegoeden.

Ook is het interessant dat Finst de Proof of Reserves publiceert; op die manier kun je op elk moment nagaan dat alle crypto daadwerkelijk aangekocht is.

Veiligheid account

Je kunt je account bij Finst beveiligen door 2FA in te schakelen. Ook kun je de binnen de applicatie inloggen met Face ID en Touch ID inschakelen en moet je zelf externe-wallet adressen toevoegen. Deze functies maken het moeilijker voor hackers om je tegoeden te stelen.

Geld storten en opnemen bij Finst

Je kunt bij Finst gratis geld storten via:

 • iDEAL
 • Bancontact
 • Bankoverschrijving

Je kunt het geld op je account op elk moment laten uitbetalen naar je bankrekening. Het is bovendien ook mogelijk om direct crypto te storten en op te nemen binnen het platform van Finst.

Geld storten Finst

Staking bij Finst

Het is bij Finst mogelijk om tot 10 procent te verdienen met het staken van cryptomunten. Ik heb het nagekeken en Finst biedt één van de hoogste staking rates in Europa. Bovendien kun je op elk moment je crypto weer verkopen en er zijn dan ook geen verplichte lock-up periodes. Doordat je staking automatisch wordt uitgekeerd, profiteer je bovendien van compounding.

Je tegoeden worden niet uitgeleend aan derden; het gaat bij Finst echt om om-chain staking op PoS-crypto. Je tegoeden worden vervolgens wekelijks uitgekeerd en je bent verzekerd tegen slashing.

Op het moment van schrijven kan je bij Finst de volgende cryptomunten staken:

 • Ethereum (3,3%)
 • Cardano (2,25%)
 • Solana (5,6%)
 • Polygon (3,25%)
 • Near Protocol (5,25%)
 • Cosmos (10%)
 • Polkadot (7,5%)

De staking tarieven liggen hoger dan bij belangrijke concurrenten zoals Bitvavo, Coinmerce, BCM en Blox maar het aantal mogelijkheden om rente te verdienen over cryptomunten is beperkter.

Staking finst

Account openen bij Finst

Het openen van een account is bij Finst zo gedaan! Klik eerst op de onderstaande knop om een account te openen:

Binnen de applicatie vul je vervolgens je gegevens in. Voordat je kunt beginnen met beleggen moet je een kopie van je identiteitsdocument en adres uploaden. Het duurde slechts 3 minuten voordat mijn account was goedgekeurd en ik kon beginnen met beleggen.

Fiinst aanmelden

Mijn ervaringen met Finst

Momenteel is mijn primaire crypto exchange nog steeds Bitvavo, vooral ook omdat ik hier aan gewend ben. Ondertussen heb ik wel al wat transacties uitgevoerd met Finst en door de lagere transactiekosten is er eigenlijk geen objectieve reden om het platform geen kans te geven.

Ik blijf Finst dan ook goed in de gaten houden en wanneer er wat verandert dan lees je het direct in deze review! Op Trust Pilot scoort Finst in ieder geval ook erg goed met een 4,5 gemiddeld.

Ervaringen Finst Trustpilot

Conclusie: is Finst een goede cypto exchange?

Persoonlijk ben ik enthousiast over Finst als crypto exchange. Wanneer je niet van plan bent om in exotische cryptomunten te beleggen of uitgebreide analyses uit te voeren, is Finst waarschijnlijk de beste optie op de markt. Wanneer je weinig nodig hebt, zijn de transactiekosten namelijk vaak de doorslaggevende factor en die liggen zeker voor beginners bij Finst 0,1% lager dan bij de concurrent. Naar mijn mening is het dan ook zeker de moeite waard om Finst uit te proberen:

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

3 reacties


 • Rob de Pruyssenaere

  Kan ik mijn inleg direct na een maand zonder verlies weer terug storten?

  Beantwoorden

 • Hans Knepper

  Alex, helemaal eens met je schrijven/commentaar over FINST.Vanaf dag 1 van hun start zit ik er bij. Wat je zegt, inderdaad helaas nog geen advanced trading, (zou eerste kwartaal 2024 starten) wat bij BITVAVO prima werkt. Ook het aantal te staken coins is nog gering. De bereikbaarheid van FINST is uitstekend. Geen suffe chatbot die je vragen niet begrijpt en snelle reacties op je mail aan FINST.mvrgr.Hans K. 

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *