Kan je Bitcoins kopen bij de ING bank? Ontdek het hier!

Je kunt op het moment jammer genoeg nog geen Bitcoins en andere cryptocurrencies kopen bij de ING Bank. Maar wees niet getreurd: het is enorm eenvoudig om alsnog met de tegoeden op je ING rekening Bitcoins en andere cryptovaluta’s te kopen. In dit artikel laten we direct zien hoe & waar je dit het beste kunt doen.

Hoe kan je Bitcoins kopen?

Je kunt Bitcoins kopen met het geld op je ING rekening bij een zogenaamde exchange. Een exchange is een partij die het mogelijk maakt voor particulieren om verschillende soorten cryptomunten te kopen en verkopen. Je kan je geld dan inruilen voor Bitcoins of Ethereum.

Een betrouwbare & volledig Nederlandstalige partij om Bitcoins te verhandelen is Bitvavo. Je stort hier eenvoudig geld op je account via je ING rekening door gebruik te maken van iDEAL of een traditionele bankoverschrijving. Het mooie is dat je als bezoeker van deze site je eerste € 1000 aan crypto geheel zonder transactiekosten kunt kopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

In 3 stappen Bitcoins kopen met het geld op je ING rekening

Stap 1: open een account bij Bitvavo: je moet hiervoor een mailadres en wachtwoord invoeren.

Bitvavo account openen

Stap 2: voordat je Bitcoins kunt overmaken, moet je eerst tegoed storten op je Bitvavo account. Dit doe je door onder iDEAL de ING bank te selecteren.

Tegoed storten Bitvavo

Stap 3: vervolgens navigeer je naar de cryptomunt die je wilt kopen, bijvoorbeeld de Bitcoin. Je kunt hier vervolgens invoeren voor welk bedrag je Bitcoins wilt kopen. Door op de kopen knop te drukken worden je Bitcoins direct aan je account toegevoegd!

Bitcoins kopen Bitvavo

Gelooft de ING in blockchain?

Nu we het toch over de ING bank hebben, vraag je jezelf misschien af of de bank eigenlijk vertrouwen heeft in de cryptomunt. Ze zien cryptomunten in ieder geval nog niet als een grote bedreiging: ze geven aan dat er nog geen Uber-moment voor de bankensector aankomt waarmee ze refereren naar de taxibranche die geheel werd hervormd door Uber.

Wel geven ze aan dat ze er vertrouwen in hebben dat de blockchain in de toekomst de financiële sector geheel kan veranderen. Ze geven aan dat de blockchain technologie kan bijdragen aan minder fraude, een betere beveiliging en een snellere uitvoer van transacties.

Zeker onder de lage rente denkt de ING bank dat mensen er ook wel oren naar hebben om hun geld zelf te beheren. De rente die ze mislopen is immers nog maar beperkt. Denk je dat de ING bank gelijk krijgt in haar visie? Dan kan je straks misschien al je zaken met Bitcoins of andere cryptomunten regelen bij deze bank!

Crypto custodian

ING werkt samen met onder andere de ABN AMRO aan het Pyctor Project. Ze ontwikkelen een gedistribueerd netwerk voor de veilige opslag voor digitale activa. Dit is wel nodig, aangezien Bitcoins en andere cryptomunten in het verleden wel eens werden gestolen. Denk jij dat je binnenkort bij de ING Bank cryptomunten kunt kopen? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

1 reactie


  • Flemish

    ING laat me geen cryptomunten kopen, vorige keer is het gelukt maar hebben ze mijn bankkaart geblokkeerd en nu op 24/09/2021 (mooie bodemprijs) laten ze het niet toe. Vuile spelletjes van bankiers, institutional money = fowl players 👎👎👎De top mag je kopen, de bodem blijkbaar niet …

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *