Kan je Bitcoins kopen bij N26?

N26 is natuurlijk geweldig, zeker wanneer je veel reist. Je kan met N26 namelijk zonder extra koersopslag in het buitenland betalingen uitvoeren. Wil je naast de bekende valuta’s ook gebruik maken van cryptovaluta’s? Dan moet je een omweg toepassen: je kunt bij N26 namelijk niet direct Bitcoins kopen. In dit artikel bekijken we hoe je alsnog aan de slag kunt met Bitcoins bij N26.

Hoe kan je Bitcoins kopen bij N26?

Je kunt Bitcoins kopen met je N26 rekening door gebruik te maken van een crypto exchange. Je kunt helemaal gratis een account aanmaken bij een crypto exchange en wanneer dit een Nederlandse partij is kan je er vaak met iDEAL of bankoverschrijving betalen. Nadat je geld toevoegt aan je account kan je naar hartenlust Bitcoins en andere crypto’s kopen en verkopen.

Zelf maak ik hiervoor gebruik van Bitvavo, vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de lage transactiekosten. Het is er zelfs mogelijk om de eerste €1000 aan Bitcoins geheel zonder transactiekosten te kopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Handleiding Bitcoins kopen N26

Nadat je een account hebt geopend bij Bitvavo en geld hebt toegevoegd aan je account, hoef je alleen maar de crypto te selecteren die je wilt kopen. Vul het bedrag in waarmee je in de crypto wilt handelen en het cryptotegoed wordt snel aan je rekening toegevoegd.

Bitvavo account openen

Het is aan te raden om goed te letten op de spread; op sommige momenten kan die toenemen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de Bitcoin erg volatiel is en snel beweegt. Er zijn op het betreffende moment dan niet genoeg kopers of verkopers aanwezig.

Bitcoins kopen N26

Let op!

Verlies niet al je N26 rekeningtegoed aan de handel in Bitcoins! Bitcoins zijn enorm speculatief en voordat je het weet verlies je het volledige bedrag op je rekening. Verdiep je daarom eerst goed in wat de Bitcoin eigenlijk is en wat een goed instapmoment kan zijn. Je zult niet de eerste zijn die een enorm bedrag verliest aan het verhandelen van Bitcoins met N26.

De toekomst

N26 zal in de toekomst Bitcoins wellicht toevoegen aan haar platform. Revolut liet al zien dat dit soort ‘moderne banken’ eerder inspelen op de laatste trends. Wel bestaat er een goede kans dat het kopen & verkoop van Bitcoins bij N26 duurder zal zijn dan bij een exchange. Bij Revolut betaal je bijvoorbeeld ruim 1,5% aan transactiekosten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *