Nebulas kopen: hoe kan je beleggen in Nebulas?

Wil je veel rendement behalen op je investering dan is er één markt die je gelijk te binnen zal schieten. We hebben het hier natuurlijk over de cryptomarkt. Deze markt heeft een ongekende groei meegemaakt. Hierdoor zijn er veel nieuwe beleggers bij gekomen over de afgelopen maanden. Een van de projecten die op dit moment erg populair is, is natuurlijk Nebulas. Mocht je graag te weten willen komen wat Nebulas voor digitale valuta is en of het eigenlijk handig is om hierin te investeren dan zou je snel verder moeten lezen. We laten het je vandaag in dit artikel namelijk allemaal zien!

Hoe kan je Nebulas kopen?

Nebulas wordt ook wel de zoekmachine voor blockchains genoemd. Je kunt Nebulas gebruiken om smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps) door te zoeken. Wanneer de blockchain in populariteit stijgt en steeds meer mensen gebruik gaan maken van deze techniek, dan kan je daar goede resultaten mee behalen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Nebulas kopen?

Er bestaan veel aanbieders waar je cryptomunten kunt kopen. Zelf ben ik een fan van Bitvavo: bij deze partij kan je namelijk snel via het internet cryptovaluta’s kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je Nebulas munten en over de eerste € 1000 betaal je helemaal niets. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Waar kan je actief beleggen in Nebulas?

Het is een bekend feit dat cryptocurrencies enorm volatiel zijn. Als belegger kan je hierop inspelen door zowel orders op stijgende als op dalende koersen te openen. Bij Binance kan je actief speculeren op het prijsverloop van crypo’s zoals Nebulas. Je kunt de mogelijkheden bij deze aanbieder uitproberen:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat is Nebulas – functie van het project

Voordat we ingaan op de speciale onderdelen van Nebulas is het natuurlijk handig om eerst even te kijken naar wat voor project het precies is. Voor iedere belegging is het noodzakelijk om te weten waar je eigenlijk je geld in stopt. Nebulas wordt vaak de “Google van Blockchain” genoemd. Het project heeft deze naam verdiend doordat ze een soortgelijk project proberen te realiseren. Nebulas stelt de gebruikers in staat om te beschikken over verschillende tools om te zoeken naar gegevens over alle soorten blockchains. Zelfs de Chinese overheid houdt van Nebulas, dit dan ook een van de redenen dat het project zo groot is geworden.

Nebulas werkt in feite als een een gedecentraliseerd, blockchain-based platform dat op eenzelfde soort manier werkt als Google zelf. NAS is de munt die gebruikt wordt op het Nebulas platform. Nebulas werd opgericht in Singapore in juni 2017 en is begonnen als klein projectje op de Ethereum blockchain. Destijds heette het project Eagle Nebula. De Nebulas NOVA Bèta-versie lanceerde december 2018 en het NOVA 1.0 mainnet ging live op 2 april 2019. Nebulas NOVA indexeert blockchain en smart-contract metadata om zoeken, analyse, en een breed scala aan use cases mogelijk te maken.

Een team met veel ervaring

Nebulas-oprichter Hitters Xu is ook de oprichter van Antshares. Wellicht weet je wel dat dit project uiteindelijk NEO is geworden, één van de grootste crypto projecten van heel China. Deze oprichter heeft heel wat geschiedenis en een bekende naam in de technologie, zowel binnen als buiten de blockchain. Hoewel het Nebulas-team veel heeft afgekeken van Google voor het opzetten van het project is het volledig gericht op het doorzoeken van blockchain-gegevens. Dit maakt het een krachtige tool die de blockchain veel toegankelijker kan maken voor alle ontwikkelaars en gebruikers.

Het team heeft een plekje gekregen op de lijst met China’s Global Public Chain Assessment. Dit is een lijst met veelbelovende projecten die zij bezighouden met de blockchain. Denk je dat het de ontwikkelaars van Nebulas lukt om de munt in populariteit te laten stijgen? Dan kan het zeker interessant zijn om te beleggen in Nebulas door de cryptomunt te kopen.

Het minen van de munten

Eén van de dingen die Nebulas zo bijzonder maakt is het feit dat het niet echt mogelijk is om de munten te minen. De munten worden namelijk gemaakt met behulp van een hybride Developer Incentive Protocol (DIP) en een Proof of Devotion (PoD) consensus algoritme. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we beide vormen hieronder even voor je uiteengezet:

  • Developer Incentive Protocol (DIP) – Ontwikkelaars verdienen NAS door smart contracts in te zetten op Nebulas NOVA. NAS wordt op wekelijkse basis verdeeld volgens Nebulas Rank (NR). Doordat de ontwikkelaars NAS verdienen worden ze geprikkeld om het netwerk draaiende te houden. De smart contracts zorgen er namelijk voor dat alle transacties op een veilige manier verwerkt kunnen worden op het platform.
  • Proof of Devotion (PoD) – Volgens het team van Nebulas is PoD een hybride van Proof of Importance (PoI) en Proof of Stake (PoS). Dit houdt in dat gebruikers een soort boekhouder kunnen worden als ze voldoen aan de juiste Nebulas Rank. Deze gebruikers verdienen blokbeloningen en transactiekosten (beide betaald uit het gemeenschapsfonds) door blokken te verifiëren. Je kunt dit dus eigenlijk een beetje vergelijken met de miners die je in de Bitcoin markt kunt vinden.

De voorraad van de Nebulas tokens

De Nebulas ICO public token sale werd gehouden op 16 december 2017 en haalde ongeveer 60.000.000 miljoen dollar aan Ether op. NAS was destijds een ERC-20 token. Dit is een munt die is opgezet met behulp van het platform van Ethereum. Tijdens de ICO werd slechts 30 procent van de totale muntvoorraad verkocht. Van de resterende voorraad werd 10 procent verkocht aan institutionele beleggers tijdens de ICO pre-sale, 5 procent werd gehouden door de Nebulas Foundation, 35 procent werd gehouden voor het ecosysteem van de gemeenschap en 20 procent werd verdeeld onder het oprichtende team. NAS kan worden opgeslagen in de NAS Nano wallet, die beschikbaar is voor iOS en Android.

In Nebulas beleggen via een exchange

Als je er nu zelf voor kiest om ook te gaan beleggen in Nebulas dan zal je altijd even op zoek moeten gaan naar een exchange om jouw digitale valuta bij te kopen. Een exchange staat ook wel bekend als een crypto beurs. Zoals je wellicht wel weet is dit de plek waar je jouw cryptomunten aan kunt schaffen. Kies je voor een bekende exchange zoals Bitvavo dan weet je zeker dat je in staat bent om altijd weer op een veilige manier te beleggen in een project als Nebulas. Indien je het prettig vindt is het mogelijk om de munten over te zetten naar een eigen wallet. Als alternatief kan je ze ook op de beurs zelf laten staan, wel zo makkelijk natuurlijk.

Conclusie – in Nebulas beleggen of niet?

Op dit moment is Nebulas zeker een van de projecten die je in de gaten zou moeten houden. Ze genieten op dit moment heel veel populariteit. Als dit project door veel bedrijven en organisaties gebruikt gaat worden dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat de koers van Nebulas aanzienlijk zal gaan stijgen. Alleen is het wel de vraag of alle doelstellingen ook echt daadwerkelijk behaald zullen worden of niet. Wij kunnen de vraag of je moet beleggen in Nebulas niet voor je beantwoorden, dit hangt namelijk echt volledig af van je eigen opvattingen. Wel voorzien wij je van handige informatie om ervoor te zorgen dat je een goede keuze kunt maken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *