Plutus creditcard review (2024): ontvang tot 8% cashback!

De crypto creditcard van Plutus biedt enkele aantrekkelijke voordelen zoals 8% cashback en verschillende perks. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden van de creditcard zijn? In deze Plutus crypto credit card review behandel ik ze!

Wil je Plutus gratis uitproberen? Open dan een account met de onderstaande knop en we ontvangen allebei gratis €10 aan PLU crypto!

KaarttypeVisa
KostenGratis, €4,99 of €14,99
Geld stortenBankoverschrijving of crypto
Ondersteunde cryptoETH & PLU
Cashback3% tot 8%
Fysieke kaartJa
Online kaartJa
BeschikbaarheidAlleen in de EU

Wat zijn de grootste voordelen van Plutus?

 • Gratis voordelen: je ontvangt direct één perk + 3% cashback over €250.
 • Hoogste cashback: ontvang tot 8% cashback tegen een redelijke investering.
 • Handige perks: je kunt veel diensten gratis gebruiken met de Plutus creditcard.
 • Klantenservice: de klantenservice van Plutus is snel & betrouwbaar.

Wat zijn de grootste nadelen van Plutus?

 • Kosten: het opnemen van geld en betalen in andere valuta’s is duur.
 • Gebruiksvriendelijk: het gebruik van de creditcard is omslachtig.
 • Klein: PLU is met een marktkapitalisatie van €25 miljoen nog klein.
 • Traag: het aanvragen van de creditcard duurt lang.

Hoe werkt het aanvragen van de Plutus creditcard?

Door op deze link te klikken kan je direct een Plutus creditcard aanvragen. Je ontvangt bij je aanmelding direct voor €10 aan gratis PLU die je kunt gebruiken.

Net zoals bij de aanvraag van andere creditcards, moet je wel wat persoonlijke gegevens delen. Denk hierbij aan het uploaden van je paspoort en een selfie om je identiteit vast te stellen. Ook moet je je adresgegevens doorgeven om aan te geven waar de creditcard bezorgd moet worden.

Een groot nadeel van Plutus is de trage verwerkingstijd. Ik bestelde de Plutus creditcard in september 2023, maar door de drukte bij het bedrijf duurde het bijna 4 weken voordat ik de creditcard ontving. Het is niet mogelijk om de Plutus creditcard te gebruiken, voordat je deze ook fysiek in huis hebt.

Plutus crypto creditcard aanvragen

Hoe gebruik je de Plutus creditcard?

De Plutus creditcard is wat minder gebruiksvriendelijk dan de crypto creditcard van bijvoorbeeld Crypto.com.

Je kunt geld storten op je Plutus creditcard door het geld van je bankrekening over te maken naar de bankrekening van Plutus. In het begin kan het wat langer duren voordat het geld op je account staat, maar dit gaat een stuk sneller na de eerste keer.

Je kunt vervolgens handmatig geld op je creditcard zetten dat je kunt gebruiken om betalingen te doen. Het geld dat je op je creditcard staat, ben je definitief kwijt en kan er nooit meer afgehaald worden. Het duurde soms wel een dag voordat het geld daadwerkelijk om de creditcard staat. Persoonlijk hoop ik dat dit in de toekomst sneller wordt verwerkt.

PLU staken bij Plutus

PLU is de crypto die gebruikt wordt bij Plutus en waarbij je verschillende perks vrijspeelt. Ook ontvang je beloningen in de crypto PLU.

Bij Plutus maak je altijd gebruik van een externe wallet. Dit kan een voordeel zijn: je behoudt op die manier echt de volledige controle over je crypto’s. Wel kan het zeker voor beginners wat lastiger zijn om te beginnen.

Zelf maak ik gebruik van de Trust wallet voor mijn transacties bij Plutus. Je kunt deze gemakkelijk instellen door de applicatie te downloaden. Het is belangrijk om de private key goed op te slaan, zodat je de toegang tot je crypto niet verliest.

Nadat je crypto wallet is verbonden met Plutus, kan je eenvoudig binnen de applicatie PLU (of Ethereum) kopen. Met het gratis abonnement betaal je 1% aan transactiekosten, waardoor het aantrekkelijk kan zijn om tijdelijk een abonnement te nemen bij de eerste transactie.

Het is aan te raden om niet meer dan €500 in PLU te kopen per keer. In het begin probeerde ik direct €2500 te kopen, maar dit duurde erg lang en ik moest uiteindelijk de order annuleren.

De drie abonnementen vergeleken

Je kunt bij Plutus gebruikmaken van drie abonnementen, in de onderstaande tabel kan je ze met elkaar vergelijken:

Crypto creditcardStarterEverydayPremium
Maandelijkse kosten€0€4,99€14,99
Handelskosten1%0%0%
Cashback limiet€250€2000€22.500
Perks123

Je betaalt per maand: je kunt dus op elk moment wisselen naar een ander abonnement. Koop je bijvoorbeeld een keer een auto of een keuken? Dan kan je voor een maand wisselen naar het premium abonnement en profiteren van een forse cashback over een bedrag tot €22.500!

Staking & cashback

Je kunt nog meer voordelen vrijspelen bij Plutus door PLU te staken. Er zijn geen harde eisen: zolang je PLU vasthoudt gelden de eisen en mag je de volgende maand gebruikmaken van de voordelen.

In het onderstaande overzicht zie je de vier stakingsniveaus:

Staking niveauHeroVeteranLegendG.O.A.T.
Staking2505001.0002.000
Staking reward4%5%6%8%
Perks4568

De voordelen waar je van gebruik kunt maken zijn te combineren. Wanneer je bijvoorbeeld het everyday plan hebt en 500 PLU staked profiteer je van 5% cashback over een bedrag tot €2.000 en 7 perks.

Perks bij Plutus

Door PLU te staken of door een abonnement te nemen, kan je ook profiteren van perks. Je moet de perks voor de volgende maand steeds voor het einde van de vorige maand selecteren. Met een perk krijg je een volledige cashback over uitgaven. Je kunt kiezen uit de volgende perks bij Plutus:

Abonnementen

 • Netflix: gratis abonnement
 • Spotify: gratis abonnement
 • Apple One: gratis abonnement
 • Disney+: gratis abonnement
 • Amazon Prime: gratis abonnement
 • Deliveroo: gratis abonnement

Andere perks (maandelijks)

 • Apple: €10 in PLU
 • Asos: €10 in PLU (koop een cadeau voucher)
 • eBay: €10 in PLU
 • Uber Eats: €10 in PLU
 • Thuisbezorgd: €10 in PLU
 • Starbucks: €10 in PLU
 • Uber: €10 in PLU
 • Curve: €10 in PLU
 • Shell: €10 in PLU
 • com: €10 in PLU
 • Airbnb: €10 in PLU
 • Aldi: €10 in PLU
 • Sainsbury’s: €10 in PLU
 • Lidl: €10 in PLU
 • Tesco: €10 in PLU

De creditcard van Plutus wordt niet bij alle aanbieders goed herkend. Ik had bij Apple bijvoorbeeld problemen om mijn Plutus creditcard te gebruiken. Je kunt dit oplossen door een (gratis) creditcard aan te vragen bij Curve. Bij Curve kan je namelijk een andere creditcard toevoegen en als maestro kaart gebruiken. Het is eventueel ook mogelijk om met PLU gratis een betaald abonnement af te nemen bij Curve.

Plutus perks

Kosten van de Plutus creditcard

Met het gratis abonnement betaal je 1% over alle PLU die je koopt, maar deze kosten kan je ontwijken door een betaald abonnement te nemen. Voor het opnemen van PLU betaal je bij alle abonnementen €5.

Transacties in je eigen valuta zijn gratis, naar wanneer je een andere valuta gebruikt betaal je hoge transactiekosten: €0,57 + 1,5%. Je kunt de Plutus creditcard dan ook beter niet in het buitenland gebruiken, omdat de transactiekosten niet echt opwegen tegen de cashback.

Je kunt de Plutus creditcard ook beter niet gebruiken voor het opnemen van geld: hier betaal je namelijk €1,35 + 1% voor. Internationaal bedragen de kosten zelfs €1,70 + 1,5% en je ontvangt geen cashback over het opnemen van geld.

Probeer voor de rest fouten te voorkomen. Wanneer je transactie faalt dan betaal je hier €0,15 voor en wanneer het opnemen van geld mislukt dan betaal je hier €0,50 voor.

Persoonlijk vind ik Plutus als creditcard niet erg aantrekkelijk. Door de cashback is het wel aantrekkelijk om Plutus te gebruiken voor betalingen in Nederland en voor de gratis perks.

Klantenservice

Ik heb de klantenservice een paar keer gebruikt en over het algemeen ben ik tevreden. Het is aan te raden om van de live chat gebruik te maken, aangezien mails wel eens gemist worden. Problemen werden uiteindelijk altijd goed verholpen wat Plutus een betrouwbare indruk geeft.

Conclusie Plutus creditcard

Plutus is een interessante crypto creditcard vanwege de hoge cashback. Zelfs wanneer je helemaal geen geld wilt uitgeven aan een crypto creditcard kan je al profiteren van 3% cashback op €250 per maand en een gratis perk met een waarde van €10. Je ontvangt op die manier dus iedere maand €17,50 aan voordelen zonder kosten.

Wanneer je veel online winkelt of reist, kunnen staking en de perks ook interessant zijn. Je ontvangt op die manier een mooie korting over al je uitgaven. Wel is het jammer dat de creditcard nog niet erg gebruiksvriendelijk is. Wanneer het makkelijker wordt om PLU te kopen en geld op je creditcaard te zetten, zie ik Plutus nog wel eens een erg grote partij worden!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *