Crypto creditcards vergelijken (2024): wat is de beste?

Met een crypto credit card kan je direct betalingen doen door je crypto uit te geven. Bovendien ontvang je met een crypto credit card vaak aantrekkelijke bonussen: denk hierbij bijvoorbeeld aan cashback of aan speciale voordelen. In deze vergelijking laat ik zien wat de aantrekkelijkste crypto credit cards zijn zodat je een goede beslissing kunt nemen!

Wat is de beste crypto credit card?

Ben je benieuwd wat de beste crypto credit card is? In het onderstaande overzicht zie je direct mijn favoriete aanbieders:

AanbiederVoordeelReviewAanvragen
Crypto.comOntvang tot 5% cashback + gratis lounge toegang
PlutusOntvang tot 8% cashback + diverse voordelen

Crypto creditcards vergelijken

Crypto.com: cashback & diverse voordelen

Met de Crypto.com cashback kan je profiteren van diverse voordelen & van een cashback tot 5%. Je kunt pas van de voordelen profiteren wanneer je de crypto van Crypto.com (CRO) staked. Voor de goedkoopste kaart moet je minimaal €350 aan CRO staken terwijl je voor de duurste kaart maar liefst €350.000 moet staken! Het is ook mogelijk om een gratis crypto credit card aan te vragen, maar hier ontvang je geen cashback op.

Zelf maak ik bij Crypto.com gebruik van de Indigo Green crypto creditcard. Ik ontvang hier 2% aan cashback en gratis loungetoegang op het vliegveld. Vooral het laatste voordeel vind ik erg aantrekkelijk, aangezien ik normaal gesproken veel reis.

De Crypto.com creditcard is makkelijk te gebruiken en de transactiekosten liggen relatief laag. Dit maakt de crypto creditcard van crypto.com een aantrekkelijke optie wanneer je je crypto’s wilt gebruiken om aankopen te doen. Klik hier om direct een crypto.com creditcard aan te vragen!

Crypto.com crypto creditcard

Plutus: hoge cashback & voordelen

Plutus is een relatief nieuwe partij die aantrekkelijke voordelen biedt op de Europese markt. Zelfs met de gratis crypto creditcard ontvang je namelijk al 3% cashback over €250 en je ontvangt een gratis perk. Een perk kan bijvoorbeeld een lidmaatschap op Netflix of Spotify zijn of korting bij bijvoorbeeld Shell of Booking.com.

Bij Plutus is PLU de gebruikte crypto: wanneer je hier genoeg van koopt ontvang je een verhoogde cashback & diverse voordelen. Zelf heb ik voor iets minder dan €5000 aan PLU gestaked en ik ontvang hiervoor 5% aan cashback en extra perks. Dankzij de crypto creditcard van Plutus ontvang ik bijvoorbeeld forse korting, gratis taxi ritjes, gratis Spotify en Netflix, korting op mijn vakanties en korting op mijn benzine.

Persoonlijk denk ik dat vanwege de aantrekkelijke voorwaarden van de gratis Plutus kaart, het altijd de moeite waard is om deze ook aan te vragen. Bovendien ontvang je als nieuw lid gratis 10 PLU (ter waarde van ongeveer €10) wanneer je een account opent via deze website. Klik hier om eerst mijn uitgebreide Plutus creditcard review te lezen of klik hier om direct je Plutus creditcard aan te vragen!

Plutus creditcard

Binance creditcard: aantrekkelijke cashback

De creditcard van Binance kan natuurlijk niet ontbreken binnen deze vergelijking. Binance is de bekendste crypto exchange van de wereld en ze hebben sinds enkele jaren ook een eigen crypto creditcard geïntroduceerd.

De Binance creditcard biedt weinig toeters en bellen: het enige voordeel dat je ontvangt met de creditcard is een cashback. Deze cashback kan oplopen tot 8%, maar je moet dan wel erg veel BNB kopen. Gelukkig is het cashback percentage van 2% voor iedereen makkelijk te bereiken.

Een nadeel van de crypto creditcard van Binance, is het feit dat de gebruiksvriendelijkheid te wensen overlaat. Doordat Binance geen officiële vergunning heeft, is het bijvoorbeeld lastig om geld te storten op je account.

Let op: sinds juli 2023 niet meer actief in Nederland!

Binance crypto creditcard

Hoe werkt een crypto creditcard?

Een crypto creditcard werkt eigenlijk hetzelfde als een normale creditcard. De meeste crypto creditcards zijn namelijk gewone Visa creditcards waarmee je betalingen kunt doen op websites en in winkels.

Bij de meeste aanbieders kan je geld storten op de creditcard. Je doet dit door geld over te maken naar de aanbieder van de kredietkaart. Vervolgens wordt het geld van elke transactie automatisch afgeschreven van de kaart nadat je een betaling doet. Je ontvangt vervolgens automatisch het beloofde cashback percentage terug op je account.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van crypto creditcards?

Beloningen

De meeste mensen kiezen voor een crypto creditcard vanwege de aantrekkelijke beloningen. Je ontvangt bij veel aanbieders bijvoorbeeld een hoge cashback & diverse voordelen. Het loont daarom om de verschillende creditcards met elkaar te vergelijken: op die manier kan je bepalen welke beloningen het aantrekkelijkst voor je zijn.

Kosten

Wanneer je de creditcard veel wilt gebruiken, zijn de kosten ook een belangrijke factor. Geld opnemen bij een pinautomaat of het doen van buitenlandse transacties kan bijvoorbeeld veel extra geld kosten. Maak daarom een lijstje van de plekken waar je de creditcard wilt gebruiken: op die manier kan je bepalen of de crypto creditcard bij je past.

Gebruiksgemak

Ook het gebruikersgemak van de crypto creditcard is van belang. Bij sommige creditcards kan je eenvoudig & snel geld storten en opnemen terwijl dit bij andere creditcards een omslachtig proces is. Door de applicaties van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, ontdek je welke creditcard het beste bij je past.

Veiligheid & betrouwbaarheid

Crypto staat niet altijd bekend om de hoge veiligheid/betrouwbaarheid. Onderzoek daarom welke maatregelen de aanbieder heeft genomen om je tegoeden te beveiligen. Grote aanbieders zoals Crypto.com en Binance hebben een goede reputatie wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van het merk. Bij nieuwe en onbekende merken is het belangrijker om uitgebreid onderzoek te doen.

De crypto

Veel mensen vragen ten slotte een crypto creditcard aan, omdat ze interesse hebben in beleggingen in crypto. Het is natuurlijk mooi meegenomen wanneer de crypto op je creditcard flink in waarde stijgt: je kunt op die manier een mooie koerswinst behalen. Wanneer je van plan bent om een groot bedrag aan crypto te staken, is het dan ook slim om te onderzoeken hoe de cryptocurrency zich ontwikkelt.

Wat zijn de risico’s van crypto creditcards?

Crypto en risico’s gaan hand in hand: dit geldt ook voor de crypto creditcards. Om te profiteren van voordelen moet je vaak een bepaalde hoeveelheid crypto kopen. Crypto’s zijn erg volatiel, waardoor je investering fors in waarde kan dalen. In extreme gevallen kan je zelfs het volledige bedrag aan crypto verliezen: dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de achterliggende exchange failliet gaat.

Je moet bovendien extra letten op de beveiliging van je account. Hackers liggen altijd op de loer om je tegoeden te stellen. Crypto exchanges die crypto creditcards uitgeven staan vaak (minder) onder toezicht, waardoor je de tegoeden echt kwijtraakt bij een hack. Een normale creditcard is dan ook een stuk veiliger!

Conclusie: zijn crypto creditcards de moeite waard?

Zelf ben ik een groot fan van crypto creditcards! Zeker voor Europeanen bieden crypto creditcards namelijk unieke voordelen. Met cashback kan je immers bij iedere uitgave geld besparen! Bovendien zijn crypto creditcards tegenwoordig makkelijk te gebruiken, waardoor de markt toegankelijker is dan ooit!

Veelgestelde vragen over crypto creditcards

Je kunt crypto creditcards bij iedere aanbieder die creditcards accepteert gebruiken om te betalen. Wordt je crypto creditcard ergens niet geaccepteerd? Dan kan je ook Curve proberen: met Curve tover je iedere creditcard om naar een master creditcard.

Bij de meeste aanbieders betaal je geen geld voor het aanvragen of het gebruik van de creditcard. Wel moet je soms rekening houden met transactiekosten in buitenlandse valuta’s. Door goed te onderzoeken waar een crypto creditcard geld voor rekent, voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Persoonlijk vind ik crypto creditcards zeker de moeite waard! In de praktijk betaal je eigenlijk met fiat valuta wanneer je een crypto creditcard gebruikt. Je stort namelijk gewone euro’s op de creditcard, die je vervolgens kunt uitgeven. Het verschil met een ‘gewone’ creditcard is dat je een mooie cashback ontvangt en kunt profiteren van diverse voordelen.

Crypto creditcards zijn qua gebruik vaak even veilig als normale creditcards. Wel moet je om de diverse voordelen te ontvangen vaak een grotere hoeveelheid crypto staken. Dit is risicovol; crypto’s schommelen sterk en de waarde kan dan ook flink afnemen. Wanneer je crypto gaat staken, is het dan ook belangrijk dat je deze risico’s begrijpt en accepteert.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *