ReddCoin kopen: hoe kan je beleggen in ReddCoin?

Wil jij graag aan een groot vermogen bouwen dan is beleggen natuurlijk dé manier om dit te doen. Als je bereid bent om wat meer risico te nemen dan is beleggen in cryptocurrencies zo verkeerd nog niet. Nu is het wel zo dat er talloze munten zijn om uit te kiezen. Voor welk project zou je moeten gaan? Eén van de projecten die de laatste maanden veel groei heeft meegemaakt is ReddCoin. Om erachter te komen wat ReddCoin is en of het handig is om hier in te beleggen doe je er verstandig aan om dit artikel even goed door te nemen. We hebben het nodige namelijk voor je op een rijtje gezet.

Hoe kan je ReddCoin kopen?

ReddCoin wil het mogelijk maken om kleine donaties uit te voeren aan mensen die goede content maken op een platform als YouTube. Gezien de populariteit van sociale netwerken kan een vergelijkbaar concept zeker werken. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf investeren in de cryptomunt ReddCoin?

Er bestaan veel aanbieders waar je cryptomunten kunt kopen. Zelf ben ik een fan van Bitvavo: bij deze partij kan je namelijk snel via het internet cryptovaluta’s kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je ReddCoin munten en over de eerste € 1000 betaal je helemaal niets. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Waar kan je actief beleggen in ReddCoin?

Het is een bekend feit dat cryptocurrencies enorm volatiel zijn. Als belegger kan je hierop reageren door zowel orders op stijgende als op dalende koersen te openen. Bij eToro kan je actief speculeren op het prijsverloop van crypo’s zoals ReddCoin. Je kunt de mogelijkheden bij deze aanbieder gratis uitproberen met een demo:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Wat is ReddCoin? – functie van het project

Laten we als eerste eens kijken naar de vraag wat ReddCoin eigenlijk voor digitale valuta is. ReddCoin (RDD) is een uniek project dat speciaal bedoeld is voor het aan de man brengen van cryptocurrency aan het grote publiek met behulp van Social Media. ReddCoin is opgezet als een volwaardige sociale media valuta. Het bestaat al geruime tijd en is een van de meer gevestigde cryptocurrencies.

Met behulp van deze token is het mogelijk om microbetalingen te verrichten. Het stelt iedereen in staat om snel en gemakkelijk zijn eigen RDD munt te verzenden en te ontvangen, zonder dat hier ook maar enige transactiekosten voor betaalt hoeven te worden. Het is de blockchain-versie van Patreon, alleen werkt het dan beter nu het iedereen de mogelijkheid geeft om betaald te krijgen voor zijn bijdragen.

Met ReddCoin kun je betaald worden op veel verschillende platforms. Hier kan je denken aan platforms als Twitter, Reddit, Twitch, YouTube en Facebook. Het werkt door een fooi te geven aan de makers van berichten en opmerkingen op sociale media. Je kunt het vergelijken met het “liken” van een post, alleen krijg je met ReddCoin tenminste echt iets voor je like. De munt van ReddCoin gebruikt ook een milieuvriendelijkere benadering van zijn cryptocurrency. Dit wordt ook wel Proof-of-Stake-Velocity genoemd. In tegenstelling tot de Proof-of-Work consensus methode is het met het PoSV mechanisme niet neer nodig om allerlei grote computers te gebruiken. Dit is een stuk schoner en duurzamer dan de Proof-of-Work consensus methode.

Hoe werkt ReddCoin precies?

Met ReddCoin ben je dus in staat om gemakkelijk microbetalingen te versturen naar anderen op sociale netwerken. Je kunt ook zelf betalingen ontvangen van iedereen met wie je communiceert op sociale media. Deze betalingen worden eigenlijk gelijk verwerkt en zijn ook nog eens gratis. Je hoeft alleen te drukken op de “tip” knop en het ReddID van de persoon in te vullen. Het gebruik van ReddCoin wordt aangemoedigd door het PoSV consensus mechanisme.

De toevoeging van de velocity component was noodzakelijk volgens het ontwikkelingsteam om “meer actieve netwerk participatie te bevorderen.” Door middel van dit speciale mechanisme worden munten uit mensen hun wallets gebruikt als een soort opslag, deze opslag wordt vervolgens gebruikt als onderpand bij het verrichten van transacties.

Bij PoSV worden munten verdeeld over het netwerk door ze te slaan via een proces dat staking heet. PoSV munten kunnen door iedereen geslagen worden. Het zal binnenkort zelfs mogelijk zijn om RDD te staken in een mobiele wallet om RDD op te slaan vanaf je smartphone. Dit is veel beter dan de noodzaak van dure en niet zuinige servers en ASIC mining machines. Wanneer je munten inzet in het PoSV systeem geldt dat hoe meer munten je in je wallet hebt, hoe groter je kans is om een geldig block te vinden en block rewards te ontvangen. Het enige dat noodzakelijk is dat je portemonnee verbonden is het met internet.

De komst van ReddID

Dit is een nieuwe functie die pas onlangs werd gelanceerd. Deze functie laat je toe om je eigen unieke “ReddID” aan te maken. Deze zal je gebruiken om transacties te versturen. Zodra je je ReddID naam hebt kun je deze koppelen aan je sociale netwerk accounts zoals Reddit, Twitter en Facebook. Met deze release hebben de ontwikkelaars ook een Chrome browser extensie toegevoegd. Dit betekent dat je je RDD direct in je browser wallet kunt bewaren. Dit maakt het mogelijk om met één klik vanuit je browser een fooi te even. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om de munt op de juiste manier in gebruik te nemen. Denk je dat veel mensen gebruik gaan maken van deze functie? Dan kan het slim zijn om te beleggen in ReddID door de cryptomunt te kopen.

In ReddCoin beleggen via een exchange

Mensen die van plan zijn om te gaan beleggen in ReddCoin komen natuurlijk uit bij de crypto exchange. Logisch, dit is namelijk de plek waar je in staat bent om jouw transacties te plaatsen. Op de exchange kan je eenvoudig ReddCoin tokens kopen met normale valuta of met behulp van een valuta als Bitcoin of Ether. Door te kiezen voor een bekende exchange zoals Bitvavo is het mogelijk om op een zeer veilige manier te beleggen in ReddCoin. Heb je de munten gekocht dan is het mogelijk om je munten op de exchange zelf te laten staan. Hierdoor hoef je niet meer een eigen wallet aan te maken. Dit kan uiteraard wel als je dit graag wilt.

Conclusie – in ReddCoin beleggen of niet?

Met behulp van de informatie uit dit artikel weet je als het goed is meer over ReddCoin. Dit geeft je alle informatie die je nodig hebt om na te denken over de vraag of het verstandig is om ook te beleggen in dit project. Of je er nu verstandig aan doet om te investeren in ReddCoin is volledig afhankelijk af van wat jij denkt dat de toekomst is van het project. Hoewel er veel experts zijn die denken dat het project van ReddCoin populair zal worden is het natuurlijk de vraag of dit ook echt zo zal zijn. Wij zijn er alleen om je van informatie te voorzien, uiteindelijk is het een persoonlijke afweging om te maken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *