Tellor kopen: hoe kan je beleggen in Tellor (TRB)?

Cryptocurrencies zijn de hype van dit moment nadat er veel mensen na beleggen hierin stinkend rijk zijn geworden. Wie heeft er nu nog nooit gehoord van Bitcoin? Tellor (TRB) is een nieuwe naam in de cryptowereld. In dit artikel nemen we Tellor onder de loep. We bespreken of het interessant is om te beleggen in Tellor en we laten zien hoe je deze cryptomunt het beste kunt kopen.

Hoe kan je Tellor kopen?

Een goede partij waar je Tellor (TRB) kunt kopen is Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten. Bovendien betaal je over de eerste € 1000 helemaal geen commissie. Gebruik de knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je beleggen in Tellor?

Speculeer je liever actief in het CFD-prijsverloop van de cryptomunt Tellor? Dat kan! Bij Binance kan je speculeren op stijgende en dalende koersen van cryptomunten zoals de Tellor. Hierdoor kan je ook bij negatief nieuws een beleggingspositie openen. Gebruik de knop om direct een account te openen bij Binance:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Tellor cryptomunt gids

De opkomst van cryptocurrencies brengt veel nieuwe ‘vakjargon’ met zich mee. Je hoort over Blockchains, tokens en er zijn zinnen als gedecentraliseerde applicaties, smart contracts.

Dit kan allemaal wat overweldigend en zelfs verwarrend zijn waardoor we ons misschien weghouden van beleggen in cryptocurrencies.

Door wat kennis te hebben van deze termen, weet je waar je naar moet kijken bij het kiezen van een cryptocurrency en kan je beter voorspellen of deze crypto een winnaar gaat zijn.

¨Het belangrijkste voor succesvolle beleggers in cryptocurrency is dat ze begrijpen hoe smart contracts werken op de blockchain.¨

Klinkt als abracadabra? Na het lezen van dit artikel weet je wat er bedoeld wordt en weet je hoe je moet kijken naar de verschillende overwegingen voor je crypto beleggingsstrategie.

Wat is Tellor (TRB)?

Tellor is een gedecentraliseerd orakel op Ethereum, één van de bekendste en succesvolle cryptocurrencies van dit moment. Ik hoor je weer denken wat is een Oracle?

Wat is een Oracle?

Een oracle is een manier waarop een blockchain of smart contract kan communiceren met externe gegevens. Een Oracle helpt een Ethereum smart contract een reeks ‘tokens’ automatisch uit te voeren.

Tellor’s token, Tributes (TRB), biedt crypto- economische prikkels om het netwerk te beveiligen. Smart contracts op Ethereum zijn volledig op zichzelf staand en alle informatie of toegang tot off-chain data is beperkt.

Tellor vergeleken met andere cryptocurrencies

Eén van de belangrijkste punten waarnaar wordt gekeken op dit moment om te voorspellen of een blockchain project kans van slagen heeft is de manier waarop blockchains contact maken met off chain data. Het lijkt namelijk niet mogelijk dit 100% veilig te laten verlopen. Dit wordt ook wel het ‘Oracle’ probleem genoemd.

Tellor en nog enkele projecten proberen dit probleem op te lossen. Zij proberen hun technologie zo te verbeteren dat de verbinding 100% veilig kan zijn. Tellor heeft wat pittige competitie die ook het ‘Oracle’ probleem proberen te tackelen. Dit zijn grote namen in de cryptowereld zoals Chainlink.

Tellor zegt dat ze zich daarboven zetten door hun point of view. De competitie levert decentralisatie en betrouwbaarheid in op snelheid. Zij leveren daarom misschien een snellere optie, maar Tellor wint het op decentralisatie en betrouwbaarheid. Tellor ziet dat ook als hoogste prioriteit.

Ook wil Tellor een netwerk creëren waar iedereen kan deelnemen aan het project, terwijl ze tegelijkertijd bij de topkwaliteit Oracle projecten horen. Het ‘oracle’ probleem is een ingewikkeld probleem om op te lossen, maar Tellor zou daar nog wel eens in kunnen slagen. Het risico is alleen, als er in de toekomst geen oracles meer nodig zijn, zijn er dan nog bedrijven die Tellor nodig hebben?

Telor kopen

Wat is cryptocurrency?

Wie heeft de laatste jaren niet gehoord van Bitcoin? Bitcoin is een cryptocurrency. Ook Tellor of TRB is een cryptomunt. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Tellor is een digitale of virtuele valuta (digitaal geld) die is beveiligd door cryptografie, waardoor het bijna onmogelijk is om te vervalsen of dubbel uit te geven (dat laatste is jammer hoor ik je denken). Veel cryptocurrencies zijn gedecentraliseerde netwerken en maken gebruik van blockchain technologie en smart contracts.

Cryptocurrencies en andere valuta

Het is dus niet hetzelfde als bijvoorbeeld de euro of andere valuta’s. Deze worden uitgegeven door Centrale Banken. Hier zitten veel kosten aan verbonden, de beweging van de koers wordt beïnvloed door veel factoren zoals belangrijke economische gebeurtenissen en geopolitieke situaties.

Transacties van het geld dat we kennen gaat langzaam. Kijk naar waar je zelf je geld beheert. Als je geld wilt versturen naar iemand kost het je geld omdat achter die rekening een bank zit die gebouwen moet bezitten en onderhouden, veel werknemers moet betalen en dan ook nog een beetje winst wil maken.

Dan kost het ook nog eens wat tijd voordat je geld bij de ontvanger is. Cryptocurrencies maken hier het verschil. Het wordt beheerd door systemen in een cloud, die niet zo duur zijn als banken. En geld versturen naar een ontvanger is zo snel als iemand een mailtje sturen.

Door softwareontwikkelaars worden verschillende programma’s en cryptocurrencies ontwikkeld. We willen dus kunnen herkennen welke van deze de meeste potentie hebben om een succes te worden. Verderop bespreken we of Teller welicht een cryptomunt is met potentie om verder te stijgen.

Bij het begin over de uitleg wat cryptocurrencies zijn viel je vast ook over de term cryptografie. Hier in Jip-en-Janneke-taal een uitleg daarover.

Wat is cryptografie?

Cryptografie is een manier van beveiliging van informatie. Cryptografie veranderd een voor mensen leesbaar bericht, door algoritme of een reeks wiskundige bewerkingen, in iets wat voor een mens eruitziet als wartaal. Dit gebrabbel wordt ook wel cijfertekst genoemd. Het wordt door een systeem gebruikt waarbij de ontvanger het gecodeerde bericht weer om kan zetten naar het leesbare bericht.

Beleggingsstrategieën voor Tellor (TRB)

Je kunt op verschillende manieren beleggen in cryptocurrencies als zo ook in Tellor TRB.

Het is belangrijk als je start dat je een beleggingsstrategie hebt die je kan lonen.

Ga je investeren of traden?

Investeren is dat je iets voor een lange tijd, soms wel jaren aanhoudt voor je het weer verkoopt. Traden is dat je op redelijk korte termijnen aankoopt en verkoopt.

Er zijn verschillende strategieën om te beleggen in cryptocurrencies en zo ook in Tellor TRB. Cryptocurrency investeerders en traders doen research op basis van een fundamentele analyse en technische analyse.

Fundamentele analyse

Bij de fundamentele analyse wordt gekeken naar hoe de koers wordt beïnvloed door marktbewegingen en nieuws binnen het bedrijf. Met behulp van financiële rapporten, winstmarges, cryptocurrency nieuws, politieke gebeurtenissen en zelfs natuurrampen.

Al deze informatie gecombineerd met de technische kanten van de currency die we in dit artikel bespreken worden gebruikt om te beslissen of een cryptocurrency onderprijsd of overprijsd is.

Technische analyse gebruikt prijs grafieken ‘charts’, met weerstands- en supportlijnen, indicators, patronen en trends van het verleden om zo prijsbewegingen in de toekomst te kunnen voorspellen.

In andere woorden, het geeft een beter overzicht over de prestaties van de koers.

HODL, lange termijn investering.

Dit stamt af van het woord Hold, maar is door een spelfout een echte happening geworden in de cryptowereld. Het houdt in dat je research doet naar een cryptocurrency die volgens jou veel potentie heeft om meer waard te worden.

De voordelen van HODL zijn dat het lucratief kan zijn in een goede uptrend. Nadat er een goede research is gedaan en de posities zijn ingenomen kost het nog vrij weinig tijd en werk.

Het is daarnaast niet zo ingewikkeld. Plus de emoties zoals angst en hebzucht, spelen minder mee als je minder om hoeft te kijken naar je posities.

Het nadeel is dat wanneer de koers valt, dit pijnlijk kan zijn en er veel kansen en winsten gemist worden in vergelijking met kortere manieren van beleggen.

Onderzoek wanneer je een cryptomunt als Tellor wilt kopen dan ook goed of de munt veel potentie heeft. Op die manier kan je bepalen of het aantrekkelijk is om te beleggen in de cryptomunt door deze te kopen.

Smart holding

Hier koopt een belegger steeds kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks, tweewekelijks, of wat de belegger ook wenst. Door op deze manier te beleggen, stap je steeds op verschillende koersen in.

Als de prijs dan valt, doet het een stukje minder pijn, maar als de prijs in één keer door stijgt, maak je minder winst.

Daartegenover kan de prijs ook zakken tussendoor voor hij weer verder groeit en pak je extra winst doordat je steeds in die prijsdips kan kopen.

Je hoeft hierbij geen grote investering ineens te doen omdat je in ‘termijnen’ investeert.  Voor beginners is dit een prima manier om te starten, omdat je klein begint, de cryptowereld zo kan ontdekken en naarmate je investeringen groeien, groeit ook je kennis.

Twee methoden

De twee meest voorkomende vormen van Smart holding zijn ‘dollar cost averaging’ en ‘value cost averaging’.

Dollar coast averaging houdt in dat je met regelmatige tussenpozen gelijke dollar bedragen in de crypto Stellar investeert.

Bij value cost averaging beheert de belegger zijn portefeuille op basis van het percentage van eerder behaalde winst of verlies. Het geeft de flexibiliteit of je een maand wilt overslaan of niet, wil proberen alleen op de dips te kopen enzovoort.

Tradingbot voor Daytrading

Hierbij zal een software programma automatisch voor je handelen op dagbasis. Deze zal dagelijks cryptocurrency kopen en verkopen. Je kunt een programma aanschaffen die al een strategie heeft of als je programmeer skills hebt kan je zelf een robot schrijven. Een voordeel is dat een robot dag en nacht kan draaien, niet de emoties heeft die we als mensen hebben en puur op basis van de gestelde regels handelt. Maar een nadeel is dat als de strategie niet winstgevend is, er een flinke rij aan verliesgevende trades kan worden gegeven doordat de robot automatisch handelt.

Je moet zeker zijn van de robot en zijn strategie en deze toch ook wel in de gaten blijven houden. Ook later is het belangrijk om de strategie regelmatig aan te passen.  Nu zijn er bedrijven die aanbieden dat je je geld bij hun kan investeren en zij het vervolgens beleggen met behulp van een robot. Het nadeel hiervan is dat er veel scammers tussen zitten.

Investeren in ICO’s

Dit is eigenlijk als een soort crowdfunding. Hierbij kopen investeerders tokens van projecten waarvan ze verwachten dat deze een groot succes gaan worden. De tokens worden later omgewisseld in altcoins zodra het bedrijf loopt. Hierin zijn 2 manieren van beleggen het bekendst. Bij ‘Flipping’ worden de tokens bijna direct na aankoop weer doorverkocht. Een andere manier om te beleggen tijdens een ICO is ‘holding’. Hierbij zoek je een bedrijf uit dat er veelbelovend uit ziet en houdt je positie voor langere tijd aan. Dit vergt veel research maar kan grote winsten opleveren.

Zoals toen de ICO-investeerders van het Ethereum project met een investering van USD 100,00 in 2014, hun investering zagen groeien tot ongeveer USD 187.000,00 in 2017.

Het voordeel is dus van deze manier dat er hoge winsten gemaakt kunnen worden en het toegankelijk voor iedereen is. Het nadeel is dat er hoge prijs fluctuaties kunnen zijn, je geen eigenaar zal zijn van de tokens, en er ook veel scammers zijn.

Arbitrage strategie

Abitrage komt al voor zolang de stockmarket bestaat. Koersen horen efficiënt te zijn en zoals bijvoorbeeld een goudkoers zou op alle exchanges op dezelfde koers verhandeld moeten worden.

Toch zitten er verschillen in die koersen en Arbitrage traders sporen die verschillen op om snelle winsten te kunnen maken. Door deze transacties komen de prijzen ook weer dichter bij elkaar en maken zij de markt efficiënter. In de cryptowereld zijn er meer arbitrage kansen en daarom is dit een veel voorkomende methode van beleggen in de cryptowereld.

Arbitrage strategie

De twee populairste manieren zijn simple arbitrage en triangle arbitrage.

Bij simple arbitrage spoort de trader een koersverschil op van eenzelfde cryptocurrency bij verschillende exchanges. Zodra hij deze vindt koopt hij de currency bij de ene exchange en zet hij hem direct af bij de andere, waardoor hij directe winsten heeft.

Bij triangle arbitrage wordt er een mogelijkheid gespot door 3 verschillende currencies te combineren die tegelijkertijd verhandeld kunnen worden om direct winst te maken. Als voorbeeld:

Met currency A wordt currency B aangekocht, 1 A = 67 B waard. Vervolgens kun je met currency B currency C kopen, voor 67 B krijg je 108 C. Dan gebruik je currency C om weer terug te gaan naar Currency A, voor 108 C ontvang je 1,40 A.

  • 1 A ⇒ 67 B
  • 67 B ⇒ 108 C
  • 108 C ⇒ 1,40 A
  • = 0,40 A winst

Hiermee heb je dan dus 0,40 A verdiend.

Bij arbitrage trading is het belangrijk dat de transacties snel worden uitgevoerd. Na het spotten van een kans moeten de transacties direct worden uitgevoerd. Hoe meer tijd ertussen zit, hoe groter de kans dat de koers in een ongunstige richting in beweegt.

Het gebruik van bepaalde software kan een grote voorsprong geven, software als bijvoorbeeld CoveMarkets wordt door veel arbitrage traders gebruikt.

Trading, kopen in de dip en na stijging verkopen

De naam zegt het al een beetje. Een cryptocurrency wordt op een lage prijs gekocht en na een bepaalde stijging verkocht.

Het is belangrijk dat je enige kennis hebt van het samenstellen van een technische analyse. In combinatie met gedane research over de currency kun je hiermee bepalen hoe groot de kans is na een daling van de koers dat hij weer stijgt en wat de verwachting is naar welke prijs hij ongeveer kan doorstijgen.

Mining

is dat een machine, een soort computer die verschillende taken uitvoert (Proof of Work, POW’s), om kleine hoeveelheden van die cryptocurrency te genereren.

Je kunt een eigen machine neerzetten die dat werk doet of dat in de cloud laten doen. Het opzetten van mining is ingewikkeld en duur, maar kan wel goede resultaten geven.

Combineer alle genoemde strategieën

Er is geen beste of slechtste strategie.  Alle strategieën hebben bewezen succes en brengen ook alle hun risico’s met zich mee. Je kunt deze strategieën toepassen voor je beleggingen in Tellor.

Het is belangrijk dat voor je begint met beleggen je kijkt naar:

  • Je huidige financiële situatie
  • Of je geld hebt wat je kan missen en niet nodig hebt om van te leven, zodat je geen problemen krijgt als je toch verliezen maakt
  • Op welke tijdlijn wil je beleggen, hoe snel wil je winsten behalen en hoeveel tijd kun je er zelf in steken?
  • Hoe je een goed plan maakt met regels en de strategieën die je inzet en herzie dit plan regelmatig.
  • En probeer je plan uit te testen in een demoaccount of over het verleden van het koersverloop om te zien of je plan winstgevend zal zijn, voordat je echt geld riskeert.

Wat is blockchain?

Blockchain is de technologie achter cryptocurrency. Blockchain is dus geen currency zelf. Zo eenvoudig mogelijk omschreven is Blockchain een soort database met een technologie waarbij groepen data anders gezegd gegevens (blocks of blokken), samengebonden worden (chain of ketting).

Het meest kenmerkende aan blockchain is dat:

  • Data alleen via speciale regels kan worden toegevoegd.
  • Het onmogelijk is data te wijzigen of te verwijderen.

Blockchain werkt als een onveranderlijk rapport van transacties waarvoor niet hoeft te worden vertrouwd op externe autoriteit om de authenticiteit en integriteit van de gegevens te controleren.

Transacties zijn doorgaans economisch, maar alle soorten informatie zouden in de blokken kunnen worden opgeslagen.

Wat is een smart contract?

Een blockchain is gedecentraliseerd wat betekent dat het niet door banken beheerd wordt en is veel sneller dan banken omdat ze een andere grootboek technologie hebben. Er was alleen nog iets meer nodig voor de waardeoverdracht. En hier komt een smart contract kijken.

Een smart contract is een softwareprogramma dat informatielagen toevoegt aan digitale transacties die op een blockchain worden uitgevoerd. Het is eigenlijk wat de naam zegt, een contract of overeenkomst tussen partijen die betrokken zijn bij een transactie, bijvoorbeeld koper en verkoper.

Of stel dat je bijvoorbeeld voortaan je loon door middel van blockchain en een smart contract zou ontvangen. In plaats van te wachten op de laatste dag van de maand, kan automatisch elk uur dat je werkt je loon uitbetaald worden of zelfs per minuut.

Stel je voor dat je moet inklokken en uitklokken op je werk. Dit systeem gekoppeld staat met de blockchain zodat vervolgens het smart contract elke minuut dat je werkt je die minuut uit betaald. Zodra je uitklokt, stopt hij met betalen. En betalingen zijn zo snel als het versturen en ontvangen van een mailtje, weet je nog?

Niet alle smart contracts zijn hetzelfde ontwikkeld en werken hetzelfde en dit kan een groot verschil maken voor het succes van die cryptocurrency en doet er daarom veel toe bij investeerders.

Conclusie: voorspelling over Tellor

Er zijn verschillende manieren om de prijs van Tellor (TRB) voor 2021 te voorspellen:

  • technische analyse
  • fundamentele analyse
  • Kijken naar vernieuwingen van het Tellor team
  • Partnerschappen met andere platforms
  • De voortgang van het project in de komende maanden die de koers van Tellor voor 2021 kunnen beïnvloeden

Op 28 augustus 2020 bereikte Tellor TRB de hoogste waarde ooit per coin, wel $ 89,66, maar zag deze een paar maanden later alweer dalen naar de $ 20,00. Sindsdien schommelt de prijs.

Beleggen in Tellor kan zeker interessant zijn. Tellor is net zoals andere cryptomunten erg volatiel; beleg daarom alleen in Tellor met geld dat je echt kunt missen.

Je weet nu welk verschil Tellor (TRB) maakt in vergelijking met zijn concurrenten en kan met wat intensievere research naar Tellor (TRB) door bijvoorbeeld het whitepaper te lezen (KLIK HIER) op de website van Tellor, of je potentie ziet in hun project.

Dankzij alle verkregen kennis in dit artikel weet je nu waar je naar moet kijken. Kun je je deze nog herinneren? Het belangrijkste voor succesvolle beleggers in cryptocurrency is dat ze begrijpen hoe smart contracts werken op de blockchain.  Dat moet nu geen probleem meer zijn, waardoor je in staat bent een cryptocurrency met potentie te herkennen.

Daarnaast ben je nu op de hoogte van de verschillende strategieën die je kan inzetten om te beleggen in Tellor (TRB) en kun je gaan beginnen aan het samenstellen van je beleggingsplan. Hierin kun je het volgende bepalen:

  • Het bedrag wat je kan investeren zonder dat het je in de problemen brengt mocht je het in zijn geheel verliezen
  • De strategie die je kiest of de combinatie aan strategieën
  • De regels die daarbij horen zoals hoe groot de transacties zullen zijn die je gaat uitvoeren en hoe groot het verlies per transactie mag zijn
  • Via welk platform of welke platformen je gaat handelen (zie ‘Waar kun je beleggen in Tellor (TRB)

Dan kan ik je ten slotte alleen nog veel succes wensen. En als ik je een laatste tip mag meegeven: Blijf erop voorbereidt dat de cryptocurrency markten volatiel kunnen zijn. En riskeer alleen geld dat je kunt missen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *