Altice aandelen kopen

Het telecombedrijf Altice, dat in 2002 werd opgericht, is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is actief op het gebied van televisie, internet en telefonie. Door enkele overnames is het een groot bedrijf geworden. Altice is actief in veel landen in Europa en in de Verenigde Staten.

Hoe kan je actief beleggen in Altice?

Actief beleggen in Altice aandelen kan erg interessant zijn. In het verleden heeft de koers van Altice sterke bewegingen laten zien. Door actief in Altice te beleggen door middel van bijvoorbeeld CFD’s kan je hier goed op inspelen. Je kan dan door middel van orders zowel inzetten op stijgende als op dalende koersen. Ook kan je door gebruik te maken van een hefboom ook met een kleiner bedrag een grotere positie openen.

Ben je op zoek naar een goede partij om actief te handelen in CFD’s op Altice? Dan is Plus500 een goede keuze! Bij Plus500 kan je door middel van een onbeperkte, gratis demo de mogelijkheden van beleggen geheel zonder risico uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Altice aandelen kopen?

Wil je Altice aandelen kopen? Bij de meeste brokers kan je zowel de Altice Europe als de Altice USA aandelen kopen. Voordat je dit doet is het belangrijk om goed te onderzoeken wat voor activiteiten ze precies uitvoeren. Koop alleen aandelen wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van het bedrijf. Een goede broker om Altice aandelen bij te kopen is eToro. Bij eToro hoef je namelijk geen transactiekosten te betalen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je het voordeligst Altice aandelen kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Altice Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 voor Altice Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Altice?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Altice? In de onderstaande grafiek kan je de laatste CFD koers van Altice raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een order plaatsen.

In Europa is het bedrijf vooral actief in Frankrijk. Het is een bedrijf met meer dan 10 miljoen klanten en circa 50.000 medewerkers. Het bedrijf ging in januari 2014 naar de beurs. De beursgang biedt het bedrijf meer financiële ruimte en dus meer mogelijkheden om bedrijven over te nemen.

Belangrijk: Altice is gesplitst

Tegenwoordig kan je met een belegging in Altice zowel investeren in de Europese als in de Amerikaanse tak. De activiteiten van het bedrijf zijn namelijk gesplitst. Er is tot dit besluit overgegaan nadat beleggers hun zorgen hadden geuit over de schulden die tot stand waren gekomen door de diverse overnames. Je kan er dus voor kiezen om te beleggen in Altice USA of in Altice Europe.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Altice?

Altice is een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat met diverse overnames is gegroeid tot een enorm telecombedrijf. Wereldwijd Hebben Altice USA en Altice Europe meer dan 40 miljoen klanten. Voordat je gaat beleggen in Altice is het belangrijk om beide takken even goed te onderzoeken. Op die manier kan je besluiten in welke tak je aandelen wilt kopen.

De voordelen van aandelen Altice

Overweeg je om aandelen Altice te kopen? Deze aandelen hebben vier voordelen:

Het eerste voordeel is dat Altice jaarlijks een stijgende omzet heeft. Er wordt dus ieder jaar meer geld binnengehaald. Dat de winst op dit moment schommelt komt door gemaakte schulden bij overnames van bedrijven. Na afbetaling van de schulden zal de winst hoogstwaarschijnlijk stijgen. Dit zorgt voor een forse koersstijging van de aandelen.

Een tweede voordeel is dat Het een erg groot bedrijf is. Beleggen in een groot bedrijf is veiliger. Waarom? Vanwege de schaalvoordelen. Een groot bedrijf kan bijvoorbeeld tegen lagere prijzen grondstoffen inkopen. Bovendien hebben mensen meer vertrouwen in grote bedrijven. Dat zijn twee redenen waarom grote bedrijven het vaak beter doen op de beurs.

Een derde sterk punt van dit aandeel is dat het internet een grote en groeiende markt is. De wereldwijde toegang tot het internet neemt ongetwijfeld toe. Er komt dus steeds meer vraag naar de internetdiensten van Altice. Door de groeiende vraag stijgt de koers van de aandelen.

Ten slotte lijken de mening van experts positief. Veel financiële experts zijn van mening dat de koers van het aandeel hoogstwaarschijnlijk gaat stijgen.

Altice

De nadelen van aandelen Altice

Overweeg je om aandelen Altice te kopen? Deze aandelen hebben twee nadelen:

Het maken van winst is nooit gegarandeerd. Altice is zeker een veelbelovend aandeel. Het is echter niet 100% zeker of het aandeel winst oplevert.

De markt voor traditionele televisie-aanbieders wordt steeds kleiner. Altice biedt digitale televisie aan. Waarschijnlijk is het langzaam verdwijnen van digitale televisie voor dit bedrijf geen ramp. Het bedrijf biedt immers ook nog internet en telefonie aan. Toch zal het verdwijnen van televisie de winst van het bedrijf verder omlaag brengen.

De aan het bedrijf opgelegde boetes

Altice heeft enkele boetes gekregen. Zo kreeg het bedrijf in november 2016 een boete van een Franse mededingingsautoriteit. Waarom? Omdat het bedrijf zonder toestemming van de toezichthouder begonnen was met de integratie van SFR. De Europese Commissie gaf het bedrijf in 2018 een boete van 124,5 euro. Dit in verband met de overname van het telecommunicatiebedrijf PT Portugal. 

Dit soort boetes kunnen de koers van een aandeel flink onder druk zetten. Het is daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen bij Altice in de gaten te houden. Op die manier kan je besluiten of het interessant is om te beleggen in Altice aandelen.

Altice in cijfers

Altice heeft in 2018 49.732 medewerkers in dienst. In dat jaar heeft het bedrijf een omzet van 14,4 miljard euro en een verlies van 0,2 miljard euro.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment