Carrefour aandelen kopen

Wil je beleggen in Carrefour? Door Carrefour aandelen te kopen, investeer je in het grootste winkelbedrijf van Europa. Maar hoe is Carrefour nu eigenlijk ontstaan en hoe ontwikkelt de koers zich? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om aandelen Carrefour te kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Carrefour?

Wil je actief beleggen in de koers van het aandeel Carrefour? Bij de broker Plus500 kan je met CFD’s speculeren op koersstijgingen en koersdalingen op de kortere termijn. Doordat je een hefboom kunt toepassen, kan je met een kleinere investering toch een grote positie innemen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo? Met de onderstaande knop open je direct een account:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Carrefour aandelen kopen?

Een investering in een keten als Carrefour kan interessant zijn. Een groot voordeel van supermarkten is dat mensen altijd blijven eten, zelfs in economisch slechte tijden. Hierdoor zakken de aandelen vaak minder in tijdens een economische crisis. Toch moet je ook wanneer je Carrefour aandelen gaat kopen goed de sterke en zwakke punten van het aandeel analyseren. 

Een goede broker om aandelen Carrefour te kopen en verkopen is eToro. Je kan het aandeel hier namelijk geheel zonder commissies verhandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

etoro aanmelden

Hierdoor kan je zien bij welke brokers je het aandeel Carrefour kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel Carrefour Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 4 + 0,05% voor Carrefour Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,09% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Carrefour?

Ben je benieuwd naar de koers van de aandelen Carrefour? In de onderstaande grafiek kan je direct zien hoe de CFD koers van het aandeel Carrefour zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Ook kan je met de knoppen een beleggingspositie openen.

Over het bedrijf Carrefour

Het in Frankrijk gevestigde Carrefour SA houdt zich voornamelijk bezig met de detailhandel. De Franse naam van het bedrijf betekent “kruispunt”. Door dit bedrijf wordt een netwerk van hypermarken, supermarkten, buurtwinkels, zelfbedieningsgroothandels en hard discount winkels geëxploiteerd. Ook worden er door het bedrijf e-commercediensten aangeboden.

Eind 2018 bezit Carrefour 1.384 hypermarkten met Carrefour als merknaam . Ook bezit het bedrijf eind 2018 3.319 supermarkten met de merknamen Market en Bairro. Andere activiteiten in 2018 zijn onder andere het beheren van een netwerk van 7.029 buurtwinkels, 1.379 Cash & Carry winkels, groothandels en van winkels waar elektronica wordt verkocht.

Doordat Carrefour verschillende type winkels exploiteert en diverse merknamen bezit, kan een belegging in het bedrijf extra interessant zijn. Wanneer je Carrefour aandelen koopt, word je direct mede-eigenaar van al deze ondernemingen. 

Carrefour

Carrefour is nummer 1 en nummer 2

Carrefour is actief in meer dan 30 landen. Wat betreft hun activiteiten op het gebied van het grootwinkelbedrijf is Carrefour nummer 1 in Europa en nummer 2 wereldwijd. Het belangrijkste deel van de omzet wordt gehaald in Frankrijk (46,9%). De rest van de omzet wordt behaald in Europa (27,7%), Latijns-Amerika (18,2%) en Azië (7,2%). Deze spreiding maakt Carrefour een interessantere belegging.

Doordat Carrefour niet alleen actief is in Europa, liggen de risico's lager. Het zwaartepunt van de omzet ligt duidelijk in Europa, maar nieuwe opkomende markten kunnen in de toekomst tot verdere groei leiden. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Carrefour door aandelen te kopen. 

Geschiedenis van Carrefour

In 1958 werd de groep Carrefour opgericht. De drie Franse oprichters hadden in de Verenigde Staten een aantal seminars over de detailhandel bijgewoond. In 1960 werd in Frankrijk, in de plaats Annency, de eerste buurtwinkel geopend. Deze eerste winkel lag in de buurt van een kruispunt.

De eerste (Europese) hypermarkt werd in 1963 geopend in Sainte-Genevíève-des-Bois. Een hypermarkt is een warenhuis en een grote supermarkt in één. 

In april 1976 startte Carerfour met de produits libres. Door Carrefour werden 50 levensmiddelen zoals olie, pasta en koekjes verkocht in ongemerkte pakketten. De prijs van deze merkloze levensmiddelen ligt een stuk lager, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor de prijsbewuste consument. 

Carrefour fuseerde in 1989 met Promodès, een bedrijf dat destijds bekend stond onder de naam Continent. Deze groep Franse detaillisten was één van de belangrijkste concurrenten op de Franse markt.  

Tegenwoordig richt Carrefour zich op maatregelen voor beter eten. Zo richt het bedrijf zich onder andere op de beperking van de voedselverspilling en op het ontwikkelen van biologische producten. Denk je dat deze maatschappelijke verantwoorde ondernemingsstrategieën kunnen bijdragen aan het behalen van betere resultaten? Dan kan het interessant zijn om aandelen Carrefour te kopen.

Risico's van beleggen in Carrefour

Beursanalisten zijn niet alleen maaroptimistisch over het aandeel Carrefour. Volgens recente cijfers neemt het marktaandeel van Carrefour niet verder af. Dat is voor analisten echter niet voldoende om optimistisch te worden. De analisten noemen de volgende risico’s:

  • Al jarenlang heeft het bedrijf last van slechte marktomstandigheden. Het aantal klanten loopt terug. Bovendien stellen de prestaties in het segment non-food teleur.
  • Door het actief zijn in veel landen heeft het bedrijf last van valutaschommelingen.

Het kopen van aandelen Carrefour is dus zeker niet zonder risico. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!