Naturgy (Gas Natural Fernosa) aandelen kopen

Op deze pagina kan je alles lezen over beleggen in Naturgy, een grote Spaanse leverancier van gas en elektriciteit. Op die manier zie je direct waar je het beste Naturgy of voorheen Gas Natural Fernosa aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Naturgy?

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in Naturgy aandelen. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld Plus500. Plus500 is een CFD broker. CFD’s zijn een type derivaat waarmee je actief op koersschommelingen van het CFD aandeel kunt speculeren. Door gebruik te maken van orders kan je een deel van je beleggingsstrategie vervolgens automatiseren. Het openen van een gratis demo account bij Naturgy kan eenvoudig via de onderstaande knop :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Naturgy aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het bedrijf Naturgy? Dan kan het verstandig zijn om aandelen in het bedrijf te kopen. Het is belangrijk om te onthouden dat het bedrijf Natrugy sterk afhankelijk is van de wereldwijde vraag naar energie. Voordat je de aandelen koopt is het dan ook verstandig om te onderzoeken hoe de wereldwijde vraag zich ontwikkelt. Ben je ervan overtuigd dat de vraag naar energie zal toenemen? Dan kan je Naturgy aandelen kopen bij eToro. Je betaalt bij eToro geen commissies wanneer je aandelen koopt. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen:

eToro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke brokers je Naturgy aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Naturgy Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Naturgy Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Naturgy? 

Ben je benieuwd naar de koers van Naturgy? Hieronder zie je hoe de koers van het CFD aandeel Naturgy zich ontwikkelt. Wanneer je wilt kan je direct een positie innemen op het aandeel.

Over het bedrijf Naturgy (Gas Natural Fernosa)

Het bedrijf Gas Natural Fernosa, vanaf 2018 Naturgy, heeft een vooraanstaande positie op de energiemarkt. Natural Fernosa heeft een geschiedenis van 175 jaar. Als leverancier van gas en elektriciteit is het bedrijf een pionier. Dit Spaanse bedrijf was in Spanje en Latijns-Amerika het eerste gas en elektriciteitsbedrijf.

Naturgy is nu de grootste gasleverancier van Spanje. In meer dan duizend gemeentes lever Gas Natural Fernosa gas aan meer dan vijf miljoen klanten. Het bedrijf is tegenwoordig een wereldspeler op de energiemarkt.  Er wordt energie geleverd aan 18 miljoen klanten in vijf werelddelen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Barcelona.

 

Gas Natural

Geschiedenis van Gas Natural Fernosa of Naturgy

De geschiedenis van Gas Naturula Fernosa, vanaf 2018 Naturgy, begon ruim 175 jaar geleden. In 1843 werden de straten en de openbare ruimtes in Barcelona verlicht door het bedrijf el Alumbrado or Gas Sociedad Catalana (SCAG). Na 1920 werd elektriciteit op de verlichtingsmarkt belangrijk dan gas. Het bedrijf besloot zich daarom om door reclamecampagnes het gebruik van gas in de keuken te bevorderen. 

Een mijlpaal in de geschiedenis van deze onderneming was de introductie van lichte nafta. Deze grondstof was een vervanger voor steenkool. Vanaf 1967 begon het bedrijf net het bevorderen van gasverwarming. Na een fusie met een gasbedrijf werd de naam van het bedrijf in 1992 veranderd in Gas Natural.

Gas Natural Fernosa wordt Naturgy

In 2018 werd er besloten om de naam van het bedrijf te veranderen in Naturgy. Deze naamswijziging had te maken met een belangrijke wijziging in de strategie van het bedrijf. Het bedrijf richt zich steeds meer op het efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen. Die natuurlijke bronnen zijn nodig om ons  te blijven voorzien in onze energiebehoefte.

Het beleid van de onderneming is ook gericht op duurzaamheid en het verantwoord gebruiken van energie. Het bedrijf zoekt naar oplossingen om energie en milieu met elkaar te verenigen. De nieuwe naam van de onderneming, Naturgy, past bij dit streven naar schonere energie.

Naturgy in cijfers

In 2017 werkten er bij er Naturgy 15.375 mensen. Meer dan 50% van die werknemers werkt buiten Spanje. In 2017 had het bedrijf een omzet van € 23,3 miljard. In dat jaar was de omzet € 1360 miljoen. Het bedrijf heeft ruim 18 miljoen consumenten.

Koersverloop aandelen Naturgy

De koers van de aandelen Naturgy vertoont vanaf 2017 enkele jaren een stijgende lijn. Op 2 januari 2017 moest voor een aandeel Naturgy € 17,74 worden betaald. Op 1 januari 2018 was de prijs van een aandeel Naturgy gestegen naar € 20,21.  Op 7 januari 2019 moesten beleggers € 22,70 betalen voor een aandeel. Op 9 januari 2020 was een aandeel Naturgy € 22,32 waard. Op 25 februari 2020 moet voor een aandeel € 22,84 worden betaald.

Is het verstandig om aandelen Naturgy aan te schaffen. Waarschijnlijk niet. Er is vanaf januari 2019 geen sprake meer van een jaarlijks duidelijk stijgende koers. Onzeker is of de koers nog verder gaat stijgen. Wellicht zijn er voorlopig weinig koersbewegingen. In het jaar 2016 waren er ook weinig koersbewegingen. Wellicht gaat de koers weer dalen. Tussen 2014 en 2016 is de koers van het aandeel ook gedaald. Wie belegt in aandelen Naturgy loopt dus zeker risico’s. Je kan altijd van deze volatiliteit profiteren door actief te beleggen in Naturgy aandelen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment