BlackBerry aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Het Canadese technologiebedrijf BlackBerry werd vooral bekend door de door dit bedrijf gemaakte smartphone. De smartphone is niet meer heel populair, maar het bedrijf bestaat nog steeds. In dit artikel leer je hoe je het beste kunt investeren in BlackBerry. Ook kan je op deze pagina de actuele koers raadplegen.

Hoe kan je BlackBerry aandelen kopen?

Je kunt BlackBerry aandelen kopen bij een aandelen broker. Wanneer je aandelen koopt, dan doe je dit vaak voor de langere termijn. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken hoe het bedrijf het doet en wat de plannen voor de toekomst zijn. In het geval van BlackBerry kan je bijvoorbeeld kijken naar de softwareprogramma’s waar het bedrijf aan werkt.

Wil je BlackBerry aandelen kopen? Doe dit dan bij een betrouwbare & voordelige partij:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor BlackBerry. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen BlackBerry! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van BlackBerry?

Wil je weten wat de actuele aandelenkoers van het aandeel BlackBerry is? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Hieronder zie je een grafiek met het koersverloop van het aandeel BlackBerry. Met de kopen en verkopen knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van BlackBerry

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van BlackBerry.

Analyse van BlackBerry

Voordat je besluit of je BlackBerry wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe BlackBerry zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van BlackBerry zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van BlackBerry in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat BlackBerry gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van BlackBerry is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Blackberry aandelen te kopen?

 • Bekend merk: ondanks dat het bedrijf in populariteit is gezakt, is de merknaam nog steeds bekend.
 • Nieuwe activiteiten: Blackberry is overgestapt van mobiele telefoons naar softwareservices op het gebied van cybersecurity en het Internet of Things.
 • Sterke patenten: Blackberry bezit verschillende patenten die samenhangen met cybersecurity, mobiele telefoons en andere technologie.
 • Samenwerkingen: het bedrijf werkt samen met grote bedrijven zoals de Amazon Web Services & Baidu.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Blackberry?

 • Dalende inkomsten: de inkomsten van Blackberry zijn sterk gedaald. In 2017 behaalde het bedrijf nog miljarden aan inkomsten.
 • Intense concurrentie: zowel cybersecurity als IoT zijn competitief, waardoor het bedrijf een sterke positie moet opbouwen.
 • Afhankelijkheid: Blackberry is afhankelijk van samenwerkingen, waardoor wijzigingen hierin de resultaten van het bedrijf kunnen beïnvloeden.
 • Klein marktaandeel: het marktaandeel op de software markt is beperkt.

Wat zijn de grootste concurrenten van Blackberry?

 • Cisco Systems
 • Palo Alto Networks
 • Microsoft
 • Fortinet

Hoe kan je beleggen in Blackberry aandelen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Stort vervolgens direct geld vanaf je rekening naar je brokerage account
 3. Selecteer het aandeel Blackberry binnen de trading software
 4. Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren
 5. Druk op kopen om direct in Blackberry te beleggen
 6. Vergeet niet om regelmatig je belegging te evalueren

Over Blackberry

Mike Lazaridis richtte in 2010 het Canadese bedrijf Research In Motion Ltd (RIM) op. De smartphone ‘BlackBerry’ die werd geproduceerd door het bedrijf was erg populair. Gebruikers noemden de smartphone soms CrackBerry omdat de smartphone net zo populair zou zijn als de drug crack.

De populariteit nam echter af en vanaf 2016 produceerde het bedrijf geen smartphones meer.

Blackberry aandelen kopen

Koersverloop Blackberry

Het koersverloop van Blackberry was erg wild. In de hoogtijdagen was een aandeel maar liefst $140 waard. Tegenwoordig handelen de aandelen van Blackberry tussen de 3 en 20 dollar.

Denk je dat de koers verder gaat dalen? Met een short positie verdien je geld wanneer de koers daalt. Denk je dat de bodem juist behaald is? Dan kan je BlackBerry aandelen kopen.

Het moderne Blackberry

De huidige activiteiten van BlackBerry

De activiteiten van het bedrijf zijn op dit moment gericht op software. Alle software voor de producten wordt door BlackBerry zelf ontwikkeld. Daarbij wordt vooral gebruikgemaakt van de programmeertalen C++ en Java. Bovendien wordt door BlackBerry technologie voor draadloze toepassingen ontwikkeld.

Schadevergoeding van Qualcomm

De rechter wees BlackBerry in 2017 een schadevergoeding van 815 miljoen dollar toe tegen chipmaker Qualcomm. Blackberry ontving deze schadevergoeding omdat het bedrijf teveel had betaald voor de licenties om de techniek van Qualcomm te mogen gebruiken.

BlackBerry aangeklaagd door Facebook

In september 2018 werd BlackBerry aangeklaagd door facebook omdat het bedrijf zonder toestemming patenten zou hebben overgenomen van Facebook. Er zou bijvoorbeeld technologie voor spraaktechnologie zijn overgenomen. Een ander patent dat zonder toestemming zou zijn overgenomen beschrijft de verwerking van GPS-data.

Eerder dat jaar werd Facebook door BlackBerry aangeklaagd omdat Facebook onder andere technieken voor het versleutelen van berichten had gekopieerd.

Wel of niet Blackberry aandelen kopen?

Blackberry stond vroeger vooral bekend om haar smartphone, maar met de komst van nieuwe smartphone-modellen heeft het bedrijf haar positie verloren. Tegenwoordig richt Blackberry zich dan ook volledig op enterprise software & beveiligingsoplossingen.

Dit is een interessante markt waar steeds meer vraag naar is. Blackberry heeft bovendien een goede reputatie opgebouwd waardoor bedrijven graag samenwerken.

Toch is het maar de vraag of het Blackberry lukt om te blijven concurreren. De inkomsten van het bedrijf zijn in de afgelopen jaren fors gedaald. Het is daarom belangrijk om de prijsontwikkeling van Blackberry aandelen goed in de gaten te houden wanneer je een investering overweegt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *