Deense aandelen kopen: hoe kan je beleggen in Denemarken?

Wil je beleggen in Denemarken? In dit artikel zie je direct hoe & waar je Deense aandelen kunt kopen!

Waar kan je Deense aandelen kopen?

Wil je voor de lange termijn investeren in Denemarken? Dat kan bij een online broker! In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je in Deense bedrijven kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Je kunt alleen in Deense aandelen beleggen tijdens de openingstijden van de beurs. Klik hier & bekijk direct op welke dagen en tijden de beurs van Denemarken geopend is!

Hoe kan je Deense aandelen kopen?

  • Stap 1: open een account bij een online broker waar je een goed gevoel bij hebt.
  • Stap 2: bepaal welk aandeel je wilt kopen. Onderzoek of het bedrijf waarin je wilt beleggen een goede visie voor de toekomst heeft.
  • Stap 3: plaats een order op het aandeel met je broker account. Een marktorder is geschikt voor lange termijn beleggers, terwijl je met een limietorder als speculant meer invloed hebt op de prijs waartegen je een aandeel koopt.

Let op de wisselkoers

Het is aan te raden om de wisselkoers van de Deense kroon goed in de gaten te houden. De wisselkoers van deze valuta kan je resultaten namelijk beïnvloeden. Dit is extra het geval wanneer je in een andere valuta belegt in Deense aandelen.

Je kunt ook zelf in de Deense kroon handelen. De handel in valuta's heet ook wel Forex. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan dit artikel!

Wat zijn de beste Deense aandelen?

Je wilt waarschijnlijk weten wat het beste Deense bedrijf is waarin je kunt investeren. Sommige beleggers zullen misschien ‘de grootste’ antwoorden. Andere beleggers kiezen Carlsberg omdat ze van bier houden. Je hebt het misschien al door: er is geen duidelijk antwoord te geven op wat het beste aandeel is voor beleggers die in Denemarken willen investeren.

Het is in ieder geval belangrijk om voordat je in een bedrijf investeert, goed na te gaan of het bedrijf een goede visie op de toekomst heeft. Duik ook vooral in de balans en resultatenrekeningen om te controleren of de financiële positie van het bedrijf gezond is. Op die manier voorkom je vervelende verrassingen.

Enkele tips voor beleggen in Denemarken

  • Diversificatie: beleg niet al je geld in één aandeel! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te investeren in de OMX Copenhagen 20; hiermee beleg je in één klap in de 20 grootste bedrijven van Denemarken.
  • Onderzoek: Denemarken staat bekend als een stabiel land. Toch kunnen politieke beslissingen en economische gebeurtenissen je resultaten sterk beïnvloeden.
  • Pas op: beleggen is risicovol! Beleg daarom alleen met geld dat je echt kunt missen.
Lego aandelen kopen (2024) – koers & analyse
Carlsberg aandelen kopen