Beleggen in Hong Kong

Hong Kong wordt door veel mensen ook wel als de toegangspoort tot China gezien. Veel Chinese aandelen zijn immers niet toegankelijk voor buitenlandse beleggers. De aandelen die genoteerd staan aan de beurs van Hong Kong zijn echter wel vrij verhandelbaar. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste beleggen in aandelen uit Hong Kong?

Waar kan je het goedkoopste Hong Kong aandelen kopen?

De prijzen die brokers rekenen voor het kopen en verkopen van aandelen uit Hong Kong schommelen sterk. Niet elke partij is even goedkoop.

Wil je actief beleggen in aandelen die aan Hong Kong genoteerd staan? Deze optie is aantrekkelijk wanneer je constant wilt inspelen op de laatste marktomstandigheden. Door gebruik te maken van de CFD’s van Plus500 kan je orders plaatsen op stijgende en dalende koersen. Met de onderstaande knop kan je de mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen met een demo.

Plus500 aanmelden

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de aandelen die aan de beurs van Hong Kong genoteerd staan fysiek te kopen. Andere beleggers kiezen ervoor om een indexfonds te kopen waarmee ze de koers één op één kunnen volgen. Wat je ook doet: het is hoe dan ook belangrijk om de juiste partij te kiezen. Hieronder zie je wat de prijzen zijn voor het kopen van aandelen in Hong Kong bij de verschillende aanbieders:

Broker
DEGIRO aandelen €10 + 0,06% voor Hong Kong Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Hong Kong aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met HKD 50 minimum Meer informatie Aanmelden

Let op de wisselkoers

Het is belangrijk om de wisselkoers van de Hong Kong dollar goed in de gaten te houden. Wanneer je in aandelen genoteerd aan de beurs van Hong Kong belegt, beleg je indirect ook in de Hong Kong dollar. Wanneer de koers van een aandeel stijgt, krijg je de winst uitgekeerd in Hong Kong dollar. Wanneer de euro waarde verliest tegenover deze valuta kan je alsnog een negatief resultaat behalen.

beleggen Hong Kong

Tip: klik hier om de openingstijden van de beurs van Hong Kong te bekijken.

HSBC aandelen kopen

HSBC is een grote financiële dienstverlener die diensten levert aan voornamelijk particulieren. HSBC is de grootste financiële dienstverlener in Europa en de op zes na grootste bank in de wereld. Denk je erover na om te beleggen in HSBC? In dit…

Lees meer: HSBC aandelen kopen