Hoe kan je beleggen in Singapore?

Singapore is één van de grote economische centra in Azië. Ondanks de beperkte omvang gaat er enorm veel geld om in deze kleine stadsstaat. Wil je zelf beleggen in de economie van Singapore? Dan kan het interessant zijn om bekende aandelen uit Singapore te kopen. In dit artikel kan je lezen hoe en waar je dit het beste kunt doen.

Waar kan Singaporese aandelen kopen & verkopen?

Je kunt beleggen in Singapore door aandelen of ETF’s op de index te kopen. Het is hierbij belangrijk dat je een betrouwbare partij kiest zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Heb je veel vertrouwen in de toekomst van het land? Doe dan goed onderzoek naar de verschillende aandelen uit de regio. Vervolgens zie je hieronder bij welke partijen je het beste aandelen uit Singapore kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor alle aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€5 voor Singapore
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,15% met SGD 5 minimum

Hoe kan je beleggen in Singapore?

Eén manier om actief te beleggen in Singapore aandelen is door CFD’s in te zetten. CFD’s zijn goede beleggingsinstrumenten voor de speculatie in stijgende en dalende aandeelkoersen. Een goede partij om op deze manier te beleggen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij deze partij:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

beleggen singapore

Wisselkoers

De wisselkoers is een belangrijke factor wanneer je gaat beleggen in Singapore. Wanneer de euro het relatief gezien minder goed doet, kan je een verlies behalen zelfs wanneer de koersen van de aandelen uit Singapore stijgen. Het is wanneer je gaat beleggen daarom belangrijk om de situatie in de wereld altijd goed in de gaten te houden.

Waarom zou je in aandelen uit Singapore moeten investeren?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant kan zijn om te investeren in aandelen uit Singapore.

Groei van kapitaal

Wanneer je aandelen koopt, dan kan je vermogen op de lange termijn in waarde toenemen. De prijzen van aandelen komen tot stand door het spel van vraag en aanbod. Wanneer de vraag naar aandelen toeneemt, zie je dat de prijs stijgt. Op de lange termijn stijgen de aandeelbeurzen: door periodiek aandelen te kopen vergroot je dus de kans dat je kapitaal toeneemt.

Dividend

Een ander voordeel van beleggen in Singapore aandelen, is het feit dat je vaak dividend ontvangt. Wanneer een bedrijf winst maakt, dan kan het besluiten om een deel van die winst uit te keren in de vorm van dividend. Door aandelen te kopen kan je dus een vast en stabiel inkomen opbouwen.

Diversificatie

Het is aan te raden om je risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Op die manier voorkom je dat je in een sector of regio investeert die het minder goed doet. Door ook aandelen te kopen van bedrijven uit Singapore spreid je je risico’s verder waardoor je een beter resultaat kunt neerzetten.

Liquiditeit

Singapore is een financiële hub met veel internationale aandacht. De aandelen aan de beurs van Singapore zijn dan ook liquide waardoor je ze makkelijk kunt verhandelen.

Transparantie

De aandelenbeurs van Singapore is betrouwbaar. Hierdoor kan je altijd nagaan wat de resultaten van de aandelen zijn die genoteerd staan aan de beurs.

Hoe koop je je eerste aandeel uit Singapore?

Een investering in Singapore kan je vanaf overal ter wereld uitvoeren! In deze korte gids bespreken we hoe je aandelen kunt kopen op de aandelenbeurs van Singapore.

Een account openen bij een broker

Een belangrijke eerste stap is het openen van een account bij een broker. Gelukkig hoef je niet per definitie een broker account te openen bij een partij in Singapore. Je kan de aandelen die genoteerd staan aan de beursindex van het land overal ter wereld kopen.

Het is dan ook verstandig om een account te openen bij een internationale broker. Om je te helpen hebben we de beste brokers voor je op een rij gezet;

Een strategie samenstellen

Het is niet verstandig om blind aandelen te kopen en verkopen. Voordat je begint met een investering in Singapore, is het belangrijk om een goede investering neer te zetten. Begin met het vaststellen van een duidelijk doel: wat wil je bereiken en wat voor risico’s ben je bereid om te lopen. Zonder een duidelijke visie kan je eigenlijk niet goed beginnen met beleggen.

Een goede manier om te investeren is door de strategie van dollar cost averaging toe te passen. Je stapt dan niet in één keer in. In plaats daarvan investeer je periodiek een vast bedrag in de aandelenmarkt van Singapore. Op die manier voorkom je dat je op het verkeerde moment investeert en daardoor veel geld verliest.

Het is hoe dan ook belangrijk om te onthouden dat beleggen geld kost. Op de korte termijn kan je zeker flinke verliezen behalen met je beleggingen. Investeer daarom alleen met geld dat je kunt missen en wees geduldig. Voorkom dat je teveel naar emoties luistert: de kans is dan groot dat je slechte resultaten behaalt met je belegging.

Bepaal waarin je belegt

Het is een misverstand dat het alleen mogelijk is om in aandelen te handelen bij een broker. Veel beleggers verkiezen de mogelijkheid om in ETF’s te investeren over individuele aandelen. Met een ETF kan je in één keer in een maandje aandelen uit Singapore investeren. Hierdoor pas je direct een goede risicospreiding toe en verlaag je vaak de transactiekosten.

Evalueer je strategie

Het is belangrijk om constant je beleggingsstrategie te evalueren. Past je huidige strategie en doelstelling nog bij wat je wilt bereiken? Ben je nog steeds tevreden met het kopen en aanhouden va Singapore aandelen? Door jezelf belangrijke vragen te stellen ontdek je of je je op het juiste pad bevindt.

Singapore Airlines aandelen kopen