Singapore Airlines aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Singapore Airlines wordt vaak bekroond als de beste airline van de wereld. Wil je ook beleggen in Singapore Airlines? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel lees je hoe je Singapore Airlines aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste koers opvragen.

Hoe kan je Singapore Airlines aandelen kopen?

Denk je erover na om aandelen Singapore Airlines te kopen? Analyseer dan eerst of de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst kan worden vastgehouden. Steeds meer mensen vliegen waardoor de potentiële afzetmarkt stijgt. Een hoge olieprijs kan de winstgevendheid van vliegtuigmaatschappijen echter flink onder druk zetten. Wanneer je er zeker van bent dat je wilt beleggen in Singapore Airlines, dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker.

Hieronder kan je zien bij welke brokers je tegen de laagste tarieven aandelen Singapore Airlines kunt verhandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Singapore Airlines. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Singapore Airlines & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Singapore Airlines?

Wil je de laatste koers van Singapore Airlines raadplegen? In de onderstaande grafiek zie je de meest recente aandelenkoers van Singapore Airlines. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Singapore Airlines

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Singapore Airlines.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Singapore Airlines zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Singapore Airlines in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Singapore Airlines gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Singapore Airlines is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het voordelig zijn om Singapore Airlines aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Singapore Airlines staat bekend als één van de beste vliegmaatschappijen van de wereld.
 • Focus op luxe: Singapore Airlines richt zich sterk op het luxe segment. Juist in dit segment liggen de winstmarges hoger, wat een investering in het aandeel interessant kan maken.
 • Samenwerkingen: Singapore Airlines heeft verschillende strategische samenwerkingen gesloten met bijvoorbeeld Air New Zeeland en Virgin Australia.
 • Diversificatie: doordat Singapore Airlines actief is in het vervoeren van vracht en passagiers is het minder afhankelijk van één specifieke inkomstenbron.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Singapore Airlines  aandelen

 • Afhankelijkheid: Singapore Airlines is sterk afhankelijk van de reisbranche voor een groot deel van haar inkomsten.
 • Intense concurrentie: Singapore Airlines ervaart sterke concurrentie van andere grote vliegmaatschappijen, vooral op het luxe segment.
 • Olieprijs: Singapore Airlines is sterk afhankelijk van de prijs van olie. Wanneer kerosine duurder wordt, kan de winstgevendheid van het bedrijf afnemen.
 • Regels: wanneer overheden strengere regels instellen voor vliegmaatschappijen, kan de winstgevendheid afnemen.

Hoe kan je beleggen in Singapore Airlines aandelen?

 • Stap 1: doe onderzoek naar het bedrijf Singapore Airlines en haar aandelen.
 • Stap 2: weet je zeker dat je in Singapore Airlines wilt beleggen? Open dan een account bij een betrouwbare broker.
 • Stap 3: activeer vervolgens je beleggingsrekening en stort voldoende geld voor je belegging.
 • Stap 4: navigeer naar het aandeel Singapore Airlines binnen het beleggingsprogramma.
 • Stap 5: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct in te sturen.
 • Stap 6: je kunt je belegging op elk gewenst moment weer verkopen en het geld laten uitbetalen op je bankrekening.

Analyse van een investering in Singapore Airlines

Er zijn zowel argumenten voor als tegen een investering in Singapore Airlines te bedenken. Gunstig is het dat de wereldbevolking steeds welvarender wordt: hierdoor kunnen steeds meer mensen een vliegticket betalen. Wanneer het vliegtuig steeds vaker gebruikt wordt om op vakantie te gaan, dan is dit gunstig voor Singapore Airlines.

Tegelijkertijd zullen de zakelijke vluchten naar verwachting steeds meer afnemen. Zeker na de coronapandemie zijn bedrijven gewend aan online communiceren en vergaderen. Juist aan zakelijke klanten kan een vliegtuigmaatschappij als Singapore Airlines goed geld verdienen.

Een ander risico voor beleggingen in Singapore Airlines zijn internationale reguleringen. De negatieve kanten van vliegen komen steeds vaker centraal te staan binnen overheidsbeleid. Vliegen is alles behalve milieuvriendelijk en steeds meer overheden proberen vliegen duurder te maken. Dit kan dan ook een groot risico zijn voor lange termijn investeringen in Singapore Airlines aandelen.

Over Singapore Airlines

Singapore Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Singapore. Deze Aziatische luchtvaartmaatschappij werkt samen met andere luchtvaartmaatschappijen. In het samenwerkingsverband Star Alliance werkt Singapore Airlines samen met bijvoorbeeld de Duitse Lufthansa, Air Canada, Air Brussels, Austrian Airlines en SAS. Het hoofdkantoor van Singapore Airlines bevindt zich in de Duitse stad Frankfurt am Main.

singapore airlines

Geschiedenis van Singapore Airlines

Singapore Airlines werd opgericht in 1947 onder de naam Malayan Airways. Deze naam werd gekozen omdat het de luchtvaartmaatschappij was voor Singapore en voor het buurland Maleisië. In 1972 werd deze luchtvaartmaatschappij gesplitst waardoor de luchtvaartmaatschappijen Malaysia Airlines en Singapore Airlines ontstonden.

Na deze splitsing groeide Singapore Airlines steeds verder in Azië. Aan de vloot met Boeings 707 en 737 werden Boeings 747 toegevoegd. Vanaf de jaren 80 ging Singapore Airlines vliegen naar Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen. In de jaren 90 begon de maatschappij ook met vluchten naar Zuid-Afrika.

In 2000 was Singapore Airlines de eerste klant voor de nog te bouwen nieuwe Airbus A380. Er werden 19 toestellen besteld en er werd ook een optie genomen op 15 toestellen van dit type. De bouw van het toestel liep vertraging op. Pas in 2007 werd de eerste A380 plechtig aan Singapore Airlines overhandigd. Met dit toestel werd een lijndienst onderhouden tussen Singapore en Sydney.

Een kortstondig supersonisch avontuur

Singapore Airlines besloot in december 1979 om samen met British Airways te gaan vliegen tussen Bahrein en Singapore met de supersonische Concorde. Deze Britse Concorde was aan twee kanten beschilderd: op één kant van de romp had de Concorde een Singapore Airlines beschildering en op de andere kant had het vliegtuig een British Airways beschildering. Het supersonische avontuur van Singapore Airlines werd geen succes: al na een week werden de vluchten gestaakt.

De vluchten werden gestaakt omdat Maleisië het overvliegen van de Concorde verbood. Twee jaar later werd er weer met de Concorde gevlogen onder allerlei beperkingen.  Daardoor werd het supersonische gedeelte van het traject steeds korter. Bovendien liep de bezettingsgraad van het vliegtuig steeds verder terug. Singapore Airlines stopte op 1 november 1989 met vluchten met de Concorde.

Dit soort innovaties kunnen een sterke invloed hebben op de koers van het aandeel Singapore Airlines. Zie je dat het bedrijf in de toekomst weer wat nieuws probeert? Dan kan het interessant zijn om actief te beleggen in het aandeel.

Wel of niet aandelen Singapore Airlines kopen?

Wanneer je in een vliegmaatschappij wilt beleggen, kan Singapore Airlines een interessante keuze zijn. Doordat Singapore Airlines zich voornamelijk richt op het luxe segment, liggen de winstmarges hoger. Bovendien heeft de vliegmaatschappij een sterke reputatie opgebouwd en wordt het gezien als één van de beste maatschappijen van de wereld.

Het is wel belangrijk om de situatie binnen de reisbranche in de gaten te houden. Wanneer het aantal wereldwijde vluchten afneemt, kan het aandeel Singapore Airlines sterk in waarde afnemen.

Onderzoek bovendien of aandelen Singapore Airlines binnen je beleggingsportfolio passen. Investeringen in aandelen Singapore Airlines zijn altijd risicovol en je kunt dan ook een groot deel van je inleg verliezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *