Singapore Airlines aandelen kopen

Singapore Airlines wordt vaak bekroond als de beste airline van de wereld. Wil je ook beleggen in een vliegmaatschappij met een vergelijkbaar goede reputatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel lees je hoe je Singapore Airlines aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste koers opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Singapore Airlines?

Wil je actief beleggen in Singapore Airlines? Dat kan bij Plus500! Bij deze broker is het mogelijk om actief CFD’s op het aandeel Singapore Airlines te verhandelen. Met CFD’s kan je flexibel inspelen op de laatste marktontwikkelingen. Stijgt de olieprijs bijvoorbeeld flink? Dan kan je besluiten om het aandeel te verkopen. Je kan deze manier van beleggen geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demoaccount. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Waar kan je Singapore Airlines aandelen kopen?

Denk je erover na om Singapore Airlines te kopen? Analyseer dan eerst of de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst kan worden vastgehouden. Steeds meer mensen vliegen waardoor de potentiële afzetmarkt stijgt. Een hoge olieprijs kan de winstgevendheid van vliegtuigmaatschappijen echter flink onder druk zetten. Wanneer je er zeker van bent dat je wilt beleggen in Singapore Airlines, dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker.

Hieronder kan je zien bij welke brokers je tegen de laagste tarieven aandelen Singapore Airlines kunt verhandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor something. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€5 voor something
Mexem aandelen kopen0,12% met SGD 4 minimum voor something
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Is het verstandig om te investeren in Singapore Airlines?

Er zijn zowel argumenten voor als tegen een investering in Singapore Airlines te bedenken. Gunstig is het dat de wereldbevolking steeds welvarender wordt: hierdoor kunnen steeds meer mensen een vliegticket betalen. Wanneer het vliegtuig steeds vaker gebruikt wordt om op vakantie te gaan, dan is dit gunstig voor Singapore Airlines.

Tegelijkertijd zullen de zakelijke vluchten naar verwachting steeds meer afnemen. Zeker na de coronapandemie zijn bedrijven gewend aan online communiceren en vergaderen. Juist aan zakelijke klanten kan een vliegtuigmaatschappij als Singapore Airlines goed geld verdienen.

Een ander risico voor beleggingen in Singapore Airlines zijn internationale reguleringen. De negatieve kanten van vliegen komen steeds vaker centraal te staan binnen overheidsbeleid. Vliegen is alles behalve milieuvriendelijk en steeds meer overheden proberen vliegen duurder te maken. Dit kan dan ook een groot risico zijn voor lange termijn investeringen in Singapore Airlines aandelen.

Wat is de actuele koers van Singapore Airlines?

Wil je de laatste koers van Singapore Airlines raadplegen? In de onderstaande grafiek zie je de meest recente CFD aandelenkoers van Singapore Airlines. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen op het aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Singapore Airlines

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Singapore Airlines.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Singapore Airlines zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Singapore Airlines in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Singapore Airlines gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Singapore Airlines is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over Singapore Airlines

Singapore Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Singapore. Deze Aziatische luchtvaartmaatschappij werkt samen met andere luchtvaartmaatschappijen. In het samenwerkingsverband Star Alliance werkt Singapore Airlines samen met bijvoorbeeld de Duitse Lufthansa, Air Canada, Air Brussels, Austrian Airlines en SAS. Het samenwerkingsverband bestaat inmiddels uit 29 landen. Het hoofdkantoor van Singapore Airlines bevindt zich in de Duitse stad Frankfurt am Main.

singapore airlines

Geschiedenis van Singapore Airlines

Singapore Airlines werd opgericht in 1947 onder de naam Malayan Airways. Deze naam werd gekozen omdat het de luchtvaartmaatschappij was voor Singapore en voor het buurland Maleisië. In 1972 werd deze luchtvaartmaatschappij gesplitst. Zo ontstonden de luchtvaartmaatschappijen Malaysia Airlines en Singapore Airlines.

Na deze splitsing groeide Singapore Airlines steeds verder in Azië. Aan de vloot met Boeings 707 en 737 werden Boeings 747 toegevoegd. Vanaf de jaren 80 ging Singapore Airlines vliegen naar Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen. In de jaren 90 werd begonnen met vliegen naar Zuid-Afrika.

In 2000 was Singapore Airlines de eerste klant voor de nog te bouwen nieuwe Airbus A380. Er werden 19 toestellen besteld en er werd ook een optie genomen op 15 toestellen van dit type. De bouw van het toestel liep vertraging op. Pas in 2007 werd de eerste A380 plechtig aan Singapore Airlines overhandigd. Met dit toestel werd een lijndienst onderhouden tussen Singapore en Sidney.

Een kortstondig supersonisch avontuur

Singapore Airlines besloot in  december 1979 om samen met British Airways te  gaan vliegen tussen Bahrein en Singapore. Er werd gevlogen met de supersonische Concorde. Deze Britse Concorde was aan twee kanten beschilderd: op één kant van de romp had de Concorde een Singapore Airlines beschildering en op de andere kant had het vliegtuig een British Airways beschildering. Het supersonische avontuur van Singapore Airlines werd geen succes: al na een week werden de vluchten gestaakt.

De vluchten werden gestaakt omdat Maleisië het overvliegen van de Concorde verbood. Twee jaar later werd er weer met de Concorde gevlogen onder allerlei beperkingen.  Daardoor werd het supersonische gedeelte van het traject steeds korter. Bovendien liep de bezettingsgraad van het vliegtuig steeds verder terug. Singapore Airlines stopte op 1 november 1989 met vluchten met de Concorde.

Dit soort innovaties kunnen een sterke invloed hebben op de koers van het aandeel Singapore Airlines. Zie je dat het bedrijf in de toekomst weer wat nieuws probeert? Dan kan het interessant zijn om actief te beleggen in het aandeel.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *