Hoe kan je beleggen in Zwitserse aandelen?

Zwitserland staat onder andere bekend om haar bankgeheim. Dit is dan ook de reden dat veel rijke mensen er een deel van hun geld stallen. Maar ook normale, niet rijke mensen kunnen profiteren van Zwitserland door er te beleggen. Maar waar kan je nu eigenlijk het goedkoopste Zwitserse aandelen kopen?

Waar kan je het goedkoopst Zwitserse aandelen kopen?

Wij Nederlanders houden natuurlijk van goedkoop. Wanneer het aankomt op aandelen is dat maar goed ook! Het is natuurlijk niet slim om te kiezen voor partijen die hoge transactiekosten rekenen.

Hieronder zie je een overzicht met brokers waar je Zwitserse aandelen kunt kopen. Heb je hier interesse in? Maak dan een gratis account aan en koop je eerste Zwitserse aandelen!

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Zwitserland. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Zwitserland
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,11% met CHF15 minimum

Waar kan je actief handelen in Zwitserse aandelen?

Een goede partij voor de actieve handel in Zwitserse aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s actief handelen in prijsverschillen op de Zwitserse beurs. Wil je de mogelijkheden gratis en zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

beleggen Zwitserland

Wat zijn de beste Zwitserse aandelen?

Zwitserland is een erg welvarend land met een krachtige economie. Vooral in de bankensector kent het land veel succes: het kan dan ook interessant zijn om in Zwitserse bedrijven te investeren.

Wil je beleggen in het beste Zwitserse aandeel? Dan zul je moeten onderzoeken welk bedrijf het beste bij je past. Bedrijven kunnen namelijk sterk verschillen in hun kwaliteiten en niet elk bedrijf past even goed bij elk type belegger.

Onderzoek daarom eerst goed wat de risico’s zijn van een investering in het aandeel dat je op het oog hebt. Dit doe je door bijvoorbeeld te onderzoeken wat de grootste concurrenten van het bedrijf zijn en door te onderzoeken wat de toekomstvisie van het bedrijf is.

Zelf je geld investeren in Zwitserland

Vroeger gebruikte veel welvarende mensen hun Zwitserse bankrekening om in het geheim te beleggen en vermogen op te bouwen. Dit was mogelijk door het zogenaamde bankgeheim waardoor andere overheden niet konden zien hoeveel geld er op de rekening stond. Dit bankgeheim is echter grotendeels verleden tijd.

In de strijd tegen belastingontwijking en belastingontduiking werken overheden steeds meer samen en worden bankrekeninggegevens uitgewisseld. Het is dan ook niet aan te raden om je geld in Zwitserland te stallen en op die manier belastingen te ontwijken.

Zwitserse aandelen kopen in Europa

Door een conflict in 2019 kan je Zweedse aandelen alleen nog op de Zwitserse beurs zelf kopen. In het verleden hadden veel van deze bedrijven ook gewoon een notering op een Europese beurs. Het is goed om deze situatie in de gaten te houden wanneer je een investering in Zwitserland overweegt.

Let op de wisselkoers

Wanneer je gaat beleggen in Zwitserland, is het belangrijk om op de wisselkoers te blijven letten. De Zwitserse franc is namelijk een andere valuta dan de euro.

De franc is een valuta die het vooral goed doet in economisch zware tijden. De munt wordt vaak gezien als een veilige haven. Wanneer de waarde van de euro afneemt in verhouding tot de franc, dan kan je verlies maken op je beleggingen. Wanneer je Zwitserse aandelen verkoopt, ontvang je immers eerst de franc die je vervolgens weer omzet naar de euro. Wanneer je gaat beleggen in Zwitserland moet je dus op de koersontwikkelingen letten.

Nestlé aandelen kopen
Adecco Group aandelen kopen
AMS AG aandelen kopen
Novavax aandelen kopen