Novavax aandelen kopen

Novavax is een relatief klein Zwitsers bedrijf dat langere tijd op niemands radar was te vinden. Het bedrijf staat genoteerd aan de NASDAQ. Door de uitbraak van het coronavirus staat het bedrijf plotseling weer in de belangstelling. Dit komt doordat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een vaccin tegen het bekende coronavirus. Op deze pagina kan je lezen waar je Novavax aandelen kunt kopen. Ook vind je er belangrijke informatie over het bedrijf voordat je in Novavax gaat beleggen.

Waar kan je Novavax aandelen kopen?

Wil je weten waar je het beste Novavax aandelen wilt kopen? Wanneer je besluit om te speculeren op de koers van het aandeel Novavax, dan is het verstandig om dit bij een goedkope broker te doen. Geld verspillen aan hoge transactiekosten is eigenlijk nooit een goed idee.

In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je het beste in dit Zwitserse aandeel kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Novavax. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Novavax & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Novavax en het coronavirus

Het bedrijf staat vol in de schijnwerpers doordat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Niemand weet of ze dit gaat lukken waardoor beleggen in Novavax erg speculatief is. Op de korte termijn kan de koers zich onder invloed van het virus op deze manier ontwikkelen:

  • Het virus verspreidt zich sneller dan verdacht, de koers stijgt verder.
  • Het virus verspreidt zich langzamer dan verwacht, de koers daalt of stijgt minder.

Op de langere termijn zullen de resultaten vooral afhangen van het resultaat van de ontwikkeling. Wanneer het Novavax lukt om een werkend vaccin op de markt te brengen dan zal de koers van het aandeel waarschijnlijk stijgen. Wanneer ze falen op dit gebied kan de koers flink instorten.

Novavax koersontwikkeling

In 2015 stond het bedrijf ook nog vol in de belangstelling. Dit kwam onder andere doordat Bill Gates een bedrag van $89 miljoen beschikbaar stelde aan het bedrijf om een medicijn voor Ebola uit te vinden. Daarnaast is het bedrijf ook bezig met de ontwikkeling voor een medicijn voor het verkoudheidsvirus RSV. Wanneer één van deze medicijnen op de markt komt, kan het gunstig uitpakken voor Novavax.

Koersontwikkeling in het verleden

Wanneer we de grafiek met het koersverloop van de afgelopen vijf jaar erbij pakken zien we een ander plaatje. De koers is juist flink weggezakt. Dit komt onder andere doordat er veel complicaties waren bij de ontwikkeling van het virus voor Ebola en RSV. Beide medicijnen zijn nog niet op de markt waardoor er dus nog geen winst binnenkomt.

Novavax 5 jaar

Wil je op de korte termijn speculeren door Novavax aandelen te kopen? Wanneer je het goed aanpakt en op het juiste moment uitstapt kan je daar potentieel een goed resultaat mee behalen. Wil je op de lange termijn beleggen in Novavax? Dan moet je ook goed kijken naar de fundamentele aspecten achter het Novavax bedrijf. De ‘coronahype’ alleen is niet genoeg om een investering in Novavax te overwegen.

Waarom Novavax aandelen kopen misschien onverstandig is

Het probleem met het kopen van Novavax aandelen vanwege het coronavirus is dat dit niet een goede afweging is. Voordat een medicijn op de markt mag worden gebracht moeten er allerlei tests worden uitgevoerd. De kans dat een vaccin zomaar op de markt komt is dan ook onwaarschijnlijk.

Wanneer het coronavaccin niet op de markt mag worden gebracht, dan zal de aandelenkoers flink dalen. Veel beleggers investeren erg emotioneel tijdens de cronapandemie en zullen ondanks goede vooruitzichten voor NanoFlu toch snel geneigd zijn om hun aandelen te verkopen. Dit maakt een lange termijn belegging in Novavax erg onzeker.

NanoFlu

Toch is het aandeel Novavax niet helemaal waardeloos. Het bedrijf is namelijk ook bezig met NanoFlu wat een experimenteel griepvaccin is. Wanneer het lukt om hier een deel van de markt weg te snoepen kan het bedrijf alsnog erg winstgevend worden. Momenteel is Sanofi de grootste concurrent voor deze markt.

In Amerika sterven er jaarlijks aan de griep tussen de 21.000 en 61.000 mensen, waarbij het grootste deel van de mensen ouder is dan 65 jaar. Een beter griepmedicijn dan kan ook veel kosten en levens besparen. Wanneer het medicijn inderdaad goed werkt, kan het bedrijf profiteren van een markt die ruim 4 miljard dollar waard is.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *