Wat is de perfecte belegging?

Als je gaat beleggen, zal je natuurlijk altijd zoeken naar de meest optimale manier om rendement te behalen! Voor de beginnende belegger is door het grote aanbod echter helaas niet altijd duidelijk welke manier dit is. Wat is nou de perfecte belegging?

Bestaat er een perfecte belegging?

Er is geen universele perfecte belegging. Wel is er een perfecte belegging voor jou als individu. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te bedenken wat je wilt bereiken met beleggen. Sommige beleggingsproducten kennen bijvoorbeeld hogere risico’s maar ook hogere potentiële rendementen. Wanneer je het geen probleem vindt om te beleggen in risicovolle producten kan je bijvoorbeeld voor CFD’s of turbo’s gaan. Wanneer je het liever rustig aandoet kan je beleggen in aandelen of fondsen.

Beleggen in aandelen

Voor veel mensen is beleggen in aandelen de perfecte belegging. Zowel in Europa als in de VS zijn de winstvooruitzichten voor bedrijven nog steeds goed. Zeker als je aandelen afzet tegen andere beleggingen, dan presteren ze op de lange termijn veel beter dan veel andere beleggingen.

Op de lange termijn bleken aandelen het vaak beter te doen dan spaartegoeden of obligaties. Vanzelfsprekend waren er dipjes, maar op de lange termijn lijken aandelen toch de perfecte belegging. Het is door middel van CFD’s mogelijk om op de korte termijn te handelen in aandelen. Met CFD’s kan je namelijk speculeren op koersstijgingen en koersdalingen van aandelen. Op die manier is alleen de beweging belangrijk en niet de richting van de beweging!

Het is ook mogelijk om aandelen fysiek op te kopen. Dit is aantrekkelijk wanneer je je beleggingen niet de gehele tijd in de gaten wilt houden. In het artikel aandelen kopen kan je lezen hoe je het beste aandelen kunt kopen.

Beleggen in grondstoffen

perfecte belegging

Als je op dit moment de perfecte belegging zoekt, dan zijn grondstoffen ook een aantrekkelijke optie. Als de wereldeconomie aantrekt stijgt de vraag naar grondstoffen en daarmee ook de prijzen. Maar ook als de economie terugzakt, blijft er vraag bestaan naar bepaalde grondstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan olie wat nog steeds enorm belangrijk is voor onze economie of goud wat vaak als veilige haven wordt gebruikt.

Door deze dubbele zekerheid zijn grondstoffen momenteel de ideale belegging op de lange termijn. Als belegger kun je in grondstoffen beleggen in tijden van crisis, zonder een enorm risico op verlies te lopen. Er zal immers altijd vraag zijn naar grondstoffen.

Hoe perfect beleggen in grondstoffen?

Overigens is het wel belangrijk om de juiste grondstof te selecteren. In tijden van onzekerheid stijgt goud bijvoorbeeld, terwijl de vraag naar staal juist toeneemt wanneer er veel gebouwd moet worden. Door de schaarste van veel grondstoffen zullen de prijzen op de lange termijn sterk blijven stijgen waardoor grondstoffen als perfecte belegging gezien kunnen worden.

Beleggen in CFD grondstoffen kan het beste bij de broker Plus500. Bij Plus500 kan je beleggen tegen lage transactiekosten en met een demo tot €40.000. Voor de lange termijn is het verstandiger om fysiek of via een fonds te beleggen in grondstoffen. Hiervoor kan je een account aanmaken bij één van de brokers in ons overzicht.

Beleggen met Turbo’s

Turbo’s maken het mogelijk om te profiteren van sterke koersstijgingen en koersdalingen. Turbo’s zijn dan ook de ideale belegging voor beleggers die willen inspelen op forse stijgingen en dalingen.

Door met Turbo’s te beleggen speel je als belegger momenteel goed in op de dagkoersen van aandelen, obligaties en bijvoorbeeld grondstoffen. Op deze manier kun je door in Turbo’s te beleggen snel resultaat behalen op de beurs. Ook kun je de Turbo’s gebruiken om je fysieke posities te beschermen tegen een koersdaling op de beurs.

Gespreid en alert beleggen

Als je de perfecte belegging zoekt is het vooral belangrijk dat je gespreid en alert belegt. De toekomst is altijd onzeker en op die manier vergroot je de kans op succes. Naast je fysieke beleggingen kan je opties en turbo’s gebruiken om je portfolio te beschermen. Houd daarnaast genoeg cash achter de hand op een spaarrekening. Op die manier kan je de markt opgaan, zodra er zich een kans op een hoog rendement voordoet.

Als je de perfecte belegging zoekt is het ook belangrijk dat je beleggingen spreid om zo de kans op verlies te verkleinen. Een andere goede tip is om mogelijkheden te onderzoeken om in opkomende landen te beleggen. Let daarnaast bij je keuze altijd heel goed op het dividendrendement van bedrijven.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment