Beleggen met hoog rendement

Als je als beginnend belegger je eerste stappen op het ijs waagt, is er veel voor je te ontdekken. Je moet bepalen wat je doelen zijn, en hoe je deze denkt te kunnen bereiken. Een hoog rendement behalen is voor veel beleggers uiteraard een van de belangrijkste richtpunten. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste methoden om een hoog rendement te behalen met beleggen?

Hoog rendement behalen met beleggen

Met beleggen kan je zeker een hoog rendement behalen. Rendement en risico zijn echter onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een hoger rendement brengt vaak een hoger risico met zich mee. Er zijn verschillende categorieën waarin je een hoog rendement kunt behalen:

Stabiel hoog rendement

  • Aandelen: hiermee behaal je op de lange termijn een rendement van 5%.
  • Obligaties: presteren minder goed dan aandelen, maar beter dan sparen.
  • Trackers: hiermee kan je een groter mandje aan bijvoorbeeld aandelen volgen.

Hoog rendement, hoog risico

  • CFD’s: met een hefboom kan je een veel hoger rendement behalen.
  • Opties: met opties kan je speculeren op koersstijgingen en –dalingen.
  • Vastgoed: investeringen in vastgoed kunnen een hoog rendement opleveren.

Beleggen in CFD’s

Een CFD is een product dat veel gelijkenissen heeft met andere beleggingsproducten als aandelen, opties en futures. Wat CFD’s echter uniek maakt is de hefboomwerking. Deze hefboomwerking in het rendement zorgt ervoor dat CFD’s een steeds populairder beleggingsproduct wordt. Door de hefboom toe te passen kan je op de korte termijn een hoger rendement behalen. Het risico ligt ook hoger bij CFD’s waardoor het belangrijk is om een stop loss order te gebruiken.

Bij een stop loss order wordt je positie automatisch gesloten bij een bepaald verlies. Hierdoor bescherm je je dus tegen eventuele verliezen en zal je met CFD’s s een zeer aantrekkelijk rendement kunnen behalen!

Beleggen in CFD’s kan je gratis uitproberen met een demo! Klik hier om een gratis demo aan te vragen.

Beleggen in aandelen met hoog rendement

Bij veel mensen leeft de overtuiging dat beleggen in aandelen veel risico met zich meebrengt. Dit beeld is ontstaan doordat zijn sommige beleggers in het verleden spaargeld zijn kwijtgeraakt door te handelen op de beurs. Zulke negatieve reclame kan andere beleggers nog lang na de tijd beïnvloeden. Toch moet gezegd worden dat handelen in aandelen, als je over goede informatie beschikt, één van de beste beleggingsvormen is om een hoog rendement te behalen.

De afgelopen tachtig jaar hebben statistieken laten zien dat beleggen in aandelen een hoger rendement geeft dan alle andere beleggingsvormen. Veel beginnende beleggers zijn echter ongeduldig en hopen er op al binnen 1 à 2 jaar grote winsten te behalen. Dit is echter een erg onrealistische verwachting. Het hebben van geduld en inzicht is voor een belegger essentieel.

Aandelen versus sparen

Aandelen doen het doorgaans beter dan sparen

Je kunt een hoog rendement behalen met aandelen door in te zetten op koerswinst. Wanneer dit het plan is, is het belangrijk om gespreid in te zetten. Geduld is dan een schone zaak aangezien de beurs altijd dipjes kent.

Het is ook mogelijk om een goed rendement te behalen met aandelen die een hoog dividend uitkeren. Sommige aandelen keren al snel meerdere procenten per jaar uit. Wanneer je een stabiel dividend aandeel koopt in een dipje heb je een vast hoog rendement op maandelijkse basis!

Beleggen in turbo’s

hoog rendement

Als je als belegger naar een hoog rendement streeft dan is het beleggen in turbo’s een goede optie. Een turbo is een beleggingsinstrument waarbij je kunt kiezen uit verschillende onderliggende waarden zoals: valuta, indices, aandelen en grondstoffen. Het is met turbo’s mogelijk winst te maken bij een koersstijging, maar ook bij een koersdaling. Als de koers stijgt, is het het beste om in een turbo long te investeren. Daalt de koers juist, investeer dan in een turbo short.

Of je met turbo’s een hoog rendement haalt, hangt erg af van je eigen inzicht als belegger. Als je goed hebt ingeschat dat bijvoorbeeld de prijs van grondstoffen gaat stijgen, kun je een heel hoog rendement behalen. De turbo zal door de hefboomwerking stijgen in waarde, waardoor je een erg hoog rendement kunt behalen!

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment