Beleggen in sociale media

Er zijn vele verschillende bedrijven waar je in kunt beleggen. Sommige bedrijven leveren een tastbaar product, andere organisaties leveren een bepaalde dienst. Je kunt er ook voor kiezen in een sociale media organisatie te investeren, zoals bijvoorbeeld Facebook. Investeer je in het juiste bedrijf, dan kun je hier veel geld mee verdienen. Bepaalde sociale media bedrijven maken namelijk veel winst, mede door het sociaal georiënteerde online landschap van tegenwoordig.

Het rendement en het risico

Je kunt veel geld verdienen door in sociale media te beleggen. De echt succesvolle sociale media bedrijven zijn in de afgelopen jaren namelijk erg groot geworden, in een zeer korte tijd. Investeer je in het juiste bedrijf, dan kun je in een oogwenk ontzettend veel geld verdienen.

Toch brengt een investering altijd risico met zich mee. Bij het beleggen in sociale media is dit niet anders. Investeer je in het verkeerde bedrijf, dan verlies je jouw inleg. En omdat het lastig te voorspellen is welk bedrijf het wel goed gaat doen en welke organisatie niet, is de kans op verlies bij het beleggen in sociale media wat groter.

Daar komt nog bij dat een sociale media platform dat nu erg populair is, in een mum van tijd ineens afgedankt kan worden. Kijk maar eens naar het Nederlandse sociale media netwerk Hyves. Het netwerk was ooit erg groot, maar werd plotseling minder populair. Uiteindelijk werd het netwerk opgeheven. Bij andere bedrijven is de kans op een faillissement vrij klein, maar in de grillige wereld van sociale media kan bijna alles gebeuren.

Waarom dan toch in sociale media beleggen?

Ondanks de risico’s kunnen sociale media aandelen toch een erg sterke beleggingscategorie vormen. Facebook kent bijvoorbeeld meer dan een miljard dagelijkse bezoekers. Dit is een enorm bereik, en adverteerders springen hier natuurlijk graag op in.

Het kan bij beleggingen in sociale media ook interessant zijn om te kijken naar opkomende markten. In China is er bijvoorbeeld nog veel ruimte voor groei wanneer het neerkomt op sociale netwerken. Doordat Facebook daar geblokkeerd is, is er veel ruimte voor andere bedrijven om te groeien.

De onderstaande grafiek laat nog eens duidelijk zien waarom het interessant kan zijn om te beleggen in sociale media:

Sociale media aandeelkoersen

Facebook heeft sinds de lancering een enorme groei laten zien.

Sociale media aandelen

Wil je, ondanks het risico van het beleggen in sociale media, toch in een social media netwerk investeren? Dan bepaal je eerst welk netwerk jouw voorkeur heeft. Dit kan Facebook zijn, maar bijvoorbeeld ook Snapchat of een minder bekend social media platform. Verdiep je in de diverse social media bedrijven die op de beurs actief zijn, vergelijk hun aandelen met elkaar en je vindt vanzelf het aandeel dat het beste bij jou past.

Online beleggen in sociale media

Om uiteindelijk sociale media-aandelen te kopen, meld je je aan bij een online broker. Dit is een partij waar je aandelen kunt kopen en later, hopelijk met winst, weer kunt verkopen, je kunt een account openen bij de volgende partijen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg voordelig in bekende ETF's & aandelen. Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Tip: oefen met een demo-account

Ga je voor het eerst in sociale media beleggen of heb je zelfs nog nooit geld belegd? Dan raden wij je aan om eerst even te oefenen met beleggen. Bij een broker als Plus500 kun je dit doen. Je maakt niet direct een echt account aan, maar je start met een demo-account. Dit is een account dat je gebruikt om zonder echt geld te beleggen, met een fictief vermogen.

Heb je voldoende geoefend? Dan zet je jouw demo-account om tot een echt account. Nu kun je met jouw eigen vermogen beleggen en echt geld gaan verdienen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *