Beleggen in turbo’s uitgelegd

Op de beurs kan je handelen in zogenaamde turbo’s. Deze meer gevorderde beleggingsproducten maken het mogelijk om te speculeren in koersstijgingen en koersdalingen. Het rendement op een turbo kan aanzienlijk zijn, maar dit geldt ook voor het risico. In dit artikel lees je hoe beleggen in turbo’s in zijn werking gaat.

Beleggen in turbo’s: het principe

Beleggen in turbo’s kent veel gelijkenissen met bijvoorbeeld beleggen in opties. Wanneer je in turbo’s belegt handel je in een onderliggend product. Je kunt beleggen in turbo’s op bijvoorbeeld aandelen, obligaties, grondstoffen en indexfondsen. Wat gebeurt er precies wanneer je belegt in een turbo?

Wanneer je in een turbo belegt, financiert de bank een groot deel van het onderliggende effect. Hierdoor hoef je dus zelf direct minder geld in te leggen. Het deel dat gefinancierd wordt door de bank, wordt ook wel het financieringsniveau genoemd. Wanneer een aandeel 100 euro kost en je legt zelf 20 euro in, dan bedraagt het financieringsniveau bijvoorbeeld 80 euro. Over het deel dat de bank financiert, betaal je rente.

Een turbo volgt dezelfde schommelingen als het financiële product waarop het afgesloten is.  Wanneer het aandeel waar de turbo op afgenomen is stijgt, dan stijgt de waarde van de turbo.

Tip: beleggen in CFD’s lijkt erg op beleggen in turbo’s maar is voordeliger. Lees hier meer over beleggen in CFD’s.

Hoe kan je beleggen in turbo’s?

Er bestaan honderden verschillende turbo’s waarin je kunt beleggen. Turbo’s zijn verhandelbaar bij online brokers. Een online broker is een partij die het mogelijk maakt om effecten te kopen en verkopen. In ons overzicht van brokers kan je eenvoudig zien bij welke brokers je kunt beleggen in bijvoorbeeld turbo’s.

Hoe komt de koers tot stand?

De koers van een turbo komt tot stand door de koersontwikkeling van de onderliggende waarde. Hierbij heb je de mogelijkheid om te beleggen in een turbo long en in een turbo short.

Turbo long: inzetten op een stijging

Wanneer je een turbo long koopt, zet je in op een koersstijging. De bank koopt de onderliggende waarde aan: dit kan bijvoorbeeld een aandeel zijn. Over het financieringsdeel betaal je dagelijks rente. Deze rente gaan vanzelfsprekend van je winst af.  Wanneer je dividend ontvangt, wordt dit afgetrokken van het financieringsdeel.

Turbo short: inzetten op een daling

Bij een turbo short zet je juist in op een daling van de onderliggende waarde. De bank verkoopt de onderliggende waarde dan. Hier ontvang je rente over het financieringsdeel. De koers van een turbo short neemt toe wanneer de waarde van het onderliggende effect afneemt.

Snelle resultaten met een turbo

Met een turbo behaal je snelle resultaten: zowel naar beneden als omhoog. Dit komt door de zogenaamde hefboom. De hefboom wordt bepaald door de koers van de onderliggende waarde te delen met de intrinsieke waarde. Stel je koopt een turbo long op een aandeel van 100 euro en de bank financiert 80 euro. Je hefboom bedraagt dan 20/100 of 1:5.

Dit betekent dat je resultaten sneller bewegen. Bij een turbo long met een hefboom van één om vijf zal een stijging van €1 een stijging van €5 tot gevolg hebben. Dit werkt vanzelfsprekend twee kanten op! Lees hier meer over beleggen met een hefboom.

Beleggen in turbos

Voorbeeld beleggen in turbo’s

In dit versimpelde voorbeeld laten we zien hoe beleggen in turbo’s werkt. Stel je wilt een turbo long kopen op een aandeel met een koers van €100. Je betaalt slechts €20 voor de turbo. De bank financiert in dit geval de overige €80 wat het financieringsniveau bedraagt.

De koers van het aandeel stijgt vervolgens naar €120. De turbo is dan ongeveer €40 waard wat een stijging is van ruim 100%. Wanneer je het aandeel fysiek had gekocht zonder gebruik te maken van een turbo dan had je slechts een rendement behaalt van 20%.

Natuurlijk kan je ook alles verliezen wanneer de stop loss geraakt wordt. Dit kan zomaar gebeuren bij het openen op een nieuwe beursdag!

Turbo’s: de voordelen

Beleggen in turbo’s heeft verschillende voordelen.  De transparante berekening van een turbo is het grote voordeel.  Onafhankelijk van de plaats van aankoop, zal de waarde van een turbo overal gelijk zijn voor hetzelfde product.

De hefboom laat het toe om een hoger rendement te behalen met een beperkte inzet.  Beleggen in turbo’s kan al vanaf 20 euro.

Een belegger kan op alles een turbo afsluiten: aandelen, obligaties, trackers, grondstoffen of valuta.

Verliezen beperken

Met een turbo kan een belegger zijn volledige inzet verliezen.  Om de mogelijke verliezen te beperken, bieden turbo’s aan om een stop loss in te voeren.  Zodra de koers van de turbo onder een bepaalde grens zakt, wordt de turbo beëindigd.  Hierdoor verliest een belegger niet zijn volledige inzet maar slechts een deel.  De grootte van het verlies wordt bepaald door de hoogte van de stop loss.

Banken voorkomen dat er een negatief saldo overblijft. Wanneer de waarde van je belegging teveel afneemt, wordt de positie dan ook automatisch gesloten. Wanneer je een hefboom van 1:5 gebruikt, gebeurt dit al bij een daling van het onderliggende effect van 20%.

Niet zonder risico’s

Ondanks de mooie vooruitzichten, is het belangrijk om de gevaren niet uit het oog te verliezen. Door de hefboom is de waarde van de turbo zeer volatiel.  Mogelijke verliezen worden op deze manier snel opgebouwd. Turbo’s zijn daarom enkel beschikbaar voor ervaren beleggers die de risico’s begrijpen en aanvaarden.

Turbo’s met een onderliggende waarde in een andere valuta brengen extra risico’s met zich mee. Wanneer de wisselkoers zich ongunstig ontwikkelt kan je hier een verlies op maken! Met zogenaamde quanto speeders kan je je wapenen tegen het valutarisico. Bij dit financiële product draagt de bank het wisselkoersrisico.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *