Openingstijden beurs Luxemburg (luxX Index)

Luxemburg is een klein landje met iets meer dan een half miljoen inwoners. Na Malta is het dan ook het kleinste land binnen de Europese Unie. Toch is het land relatief welvarend met een BBP van ruim 62 miljard Amerikaanse dollars. Je kan er dan ook voor kiezen om op de beurs van Luxemburg te handelen. Waar zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Luxemburg en wanneer is deze gesloten?

Openingstijden beurs Luxemburg

De beurs van Luxemburg gaat open om 9:00 in de ochtend en sluit weer om 17:30 in de avond Nederlandse tijd. Op weekenddagen is de beurs net zoals veel andere beurzen gesloten. Je kan bij sommige brokers ook buiten de reguliere openingstijden in de aandelen genoteerd op de beurs van Luxemburg handelen. Dit is wel vaak prijziger door het lagere volume.

beleggen luxemburg

Wanneer opent/sluit de beurs van Luxemburg?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

Op welke dagen is de beurs van Luxemburg gesloten

Wanneer je gaat beleggen, is het verstandig om te plannen wanneer de beurs van Luxemburg gesloten is. Hieronder zie je een overzicht van de speciale feestdagen waarop de beurs gesloten is:

2021

 • 1 januari – nieuwjaarsdag
 • 10 april – Goede Vrijdag
 • 13 april – Pasen
 • 1 mei – dag van de arbeid
 • 24-25 december – kerst (op de 24e open van 9:00 tot 14:00)
 • 31 december – oudjaar (open van 9 tot 14:00)

2020

 • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – eerste paasdag
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 25 december 2020 – kerst

Op de volgende dagen heeft de beurs afwijkende sluitingstijden. Op die dagen moet je dus oppassen met je orders:

 • 24 december 2020 – kerst van 9 tot 14:00
 • 31 december 2020 – oudjaar van 9 tot 14:00

Zoals je ziet gaat de beurs van Luxemburg zelden dicht. Het is één van de meest toegankelijke beurzen waar je op bijna elke dag kunt beleggen.

Wanneer is de LuxX Index geopend?

De LuxX index is de nationale index van Luxemburg. Deze index bestaat uit slechts tien aandelen die allemaal genoteerd staan aan de Luxembourg Stock Exchange. Niet elk aandeel heeft een zwaar gewicht binnen de index. De kleinere aandelen hebben een gewicht van minder dan een procent en tellen daardoor niet echt mee. Voorbeelden van aandelen binnen de index zijn Aperam en ArcelorMittal.

Voordat je gaat beleggen in de LuxX Index wil je natuurlijk de openingstijden weten. De LuxX index is geopend van 9:00 tot 17:30, net zoals de beurs zelf dus.

Wil je zelf beleggen in Luxemburg?

Wil je zelf beleggen in aandelen van bedrijven die staan genoteerd aan de beurs van Luxemburg? Of wil je participaties kopen in het LuxX index fonds? Dan heb je eerst een account nodig bij een online broker. Hieronder zie je bij welke partijen je tegen voordelige tarieven kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Luxemburg. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 5 voor Luxemburg
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,06% met € 6 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Luxemburg?

Aandelen op de beurs van Luxemburg worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Luxemburg.

Waar kan je de beurs van Zweden vinden?

De beurs van Luxemburg is te vinden in Luxemburg wat de hoofdstad is van Luxemburg. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

35A Boulevard Joseph ll
L-1840 Luxembourg

Je kunt de beurs ook bereiken via dmu@bourse.lu of +352 47 79 36 1.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *