Openingstijden beurs Luxemburg (luxX Index)

Luxemburg is een klein landje met iets meer dan een half miljoen inwoners. Na Malta is het dan ook het kleinste land binnen de Europese Unie. Toch is het land relatief welvarend met een BBP van ruim 62 miljard Amerikaanse dollars. Je kan er dan ook voor kiezen om op de beurs van Luxemburg te handelen. Waar zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Luxemburg en wanneer is deze gesloten?

Openingstijden beurs Luxemburg

De beurs van Luxemburg gaat open om 9:00 in de ochtend en sluit weer om 17:30 in de avond Nederlandse tijd. Op weekenddagen is de beurs net zoals veel andere beurzen gesloten. Je kan bij sommige brokers ook buiten de reguliere openingstijden in de aandelen genoteerd op de beurs van Luxemburg handelen. Dit is wel vaak prijziger door het lagere volume.

beleggen luxemburg

Op welke dagen is de beurs van Luxemburg gesloten

Wanneer je gaat beleggen, is het verstandig om te plannen wanneer de beurs van Luxemburg gesloten is. Hieronder zie je een overzicht van de speciale feestdagen waarop de beurs gesloten is:

  • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
  • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
  • 13 april 2020 – eerste paasdag
  • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 25 december 2020 – kerst

Op de volgende dagen heeft de beurs afwijkende sluitingstijden. Op die dagen moet je dus oppassen met je orders:

  • 24 december 2020 – kerst van 9 tot 14:00
  • 31 december 2020 – oudjaar van 9 tot 14:00

Zoals je ziet gaat de beurs van Luxemburg zelden dicht. Het is één van de meest toegankelijke beurzen waar je op bijna elke dag kunt beleggen.

Wanneer is de LuxX Index geopend?

De LuxX index is de nationale index van Luxemburg. Deze index bestaat uit slechts tien aandelen die allemaal genoteerd staan aan de Luxembourg Stock Exchange. Niet elk aandeel heeft een zwaar gewicht binnen de index. De kleinere aandelen hebben een gewicht van minder dan een procent en tellen daardoor niet echt mee. Voorbeelden van aandelen binnen de index zijn Aperam en ArcelorMittal.

Voordat je gaat beleggen in de LuxX Index wil je natuurlijk de openingstijden weten. De LuxX index is geopend van 9:00 tot 17:30, net zoals de beurs zelf dus.

Zelf beleggen in Luxemburg

Wil je zelf beleggen in aandelen van bedrijven die staan genoteerd aan de beurs van Luxemburg? Of wil je participaties kopen in het LuxX index fonds? Dan heb je eerst een account nodig bij een online broker. Hieronder zie je bij welke partijen je tegen voordelige tarieven kunt beleggen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor alle aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,06% voor Luxemburg Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum* Meer informatie Aanmelden

*Bij deze brokers kan je niet direct in * aandelen beleggen

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment