Openingstijden beurs Luxemburg (luxX Index)

Wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Luxemburg en wanneer is deze gesloten? In dit artikel vind je alle informatie!

Tip: wil je beleggen in Luxemburg uitproberen? Open dan een gratis demoaccount bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.

Openingstijden beurs Luxemburg

De beurs van Luxemburg gaat open om 9:00 in de ochtend en sluit weer om 17:30 in de avond Nederlandse tijd. Op weekenddagen is de beurs net zoals veel andere beurzen gesloten.

Je kuntbij sommige brokers ook buiten de reguliere openingstijden in de aandelen genoteerd op de beurs van Luxemburg handelen. Dit is wel vaak prijziger door het lagere volume.

beleggen luxemburg

Op welke dagen is de beurs van Luxemburg gesloten in 2023

Wanneer je gaat beleggen, is het verstandig om te plannen wanneer de beurs van Luxemburg gesloten is. Hieronder zie je een overzicht van de speciale feestdagen waarop de beurs gesloten is:

[table “467” not found /]

Zoals je ziet gaat de beurs van Luxemburg zelden dicht. Het is één van de toegankelijkste beurzen waar je op bijna elke dag kunt beleggen.

Wanneer is de LuxX Index geopend?

De LuxX index is de nationale index van Luxemburg. Deze index bestaat uit slechts negen aandelen die allemaal genoteerd staan aan de Luxembourg Stock Exchange. Niet elk aandeel heeft een zwaar gewicht binnen de index. De kleinere aandelen hebben een gewicht van minder dan een procent. Voorbeelden van aandelen binnen de index zijn Aperam en ArcelorMittal.

Voordat je gaat beleggen in de LuxX Index wil je natuurlijk de openingstijden weten. De LuxX index is geopend van 9:00 tot 17:30, net zoals de beurs zelf.

Waar kan je beleggen op de beurs van Luxemburg?

Wil je zelf beleggen in aandelen van bedrijven die staan genoteerd aan de beurs van Luxemburg? Of wil je participaties kopen in het LuxX index fonds? Dan heb je eerst een account nodig bij een online broker. Hieronder zie je bij welke partijen je tegen voordelige tarieven kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Een maand gratis beleggen & tot 6% rente over cash!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Achtergrondinformatie beurs Luxemburg

De aandelenbeurs van Luxemburg is relatief jong: de beurs werd geopend op 30 december 1927.

Aandelen op de beurs van Luxemburg worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Luxemburg.

De beurs van Luxemburg is te vinden in Luxemburg wat de hoofdstad is van Luxemburg. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

35A Boulevard Joseph ll
L-1840 Luxembourg

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +352 47 79 36 1.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *