Openingstijden beurs Zwitserland

Zwitserland staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke chocolade en de kaas met gaatjes. Daarnaast staat het land ook bekend om de slimme bankiers en de enorme hoge kosten voor het levensonderhoud. Maar ook jij kan hier een graantje van meepikken: in Zwitserland vinden we namelijk de SIX Swiss Exchange wat de aandelenbeurs is van Zwitserland. Op deze pagina vind je de openingstijden van deze effectenbeurs en ook kan je er de dagen waarop de beurs is gesloten vinden.

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Zwitserland?

De beurs van Zwitserland is niet 24/7 open. De aandelenbeurs van Zwitserland opent om 9:00 in de ochtend en sluit om 17:30 in de avond. Dit is de Nederlandse tijd aangezien er geen tijdverschil is met Zwitserland. In het weekend sluit de beurs van Zurich.

Wanneer opent/sluit de beurs van Zwitserland?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

beleggen zwitserland

Op welke dagen is de beurs van Zwitserland gesloten?

Ook de mensen in Zwitserland genieten wel eens van een vrije dag. Maar op welke dagen is de beurs van Zwitserland nu eigenlijk gesloten? We zetten het overzicht mooi voor je op een rij:

2021

 • 1 & 2 januari – nieuwjaarsdag
 • 2 april – Goede Vrijdag
 • 5 april  – Pasen
 • 13 mei – Ascension Day
 • 24 mei – Pentecost
 • 24 & 25 december 2020 – kerst
 • 31 december 2020 – oudjaar

2020

 • 1 & 2 januari 2020 – nieuwjaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – eerste paasdag
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 21 mei 2020 – Ascension Day
 • 1 juni 2020 – Pentecost
 • 24 & 25 december 2020 – kerst
 • 31 december 2020 – oudjaar

Openingstijden SMI & andere indexen

In Zwitserland kan je ook verschillende indexen vinden. De bekendste index is de Swiss Market Index. De SMI bevat de 20 grootste en meest liquide aandelen die genoteerd staan aan de beurs van Zurich. Voorbeelden van aandelen binnen deze index zijn Nestlé, UBS en Swiss Life. Naast de SMI kan je ook nog in de volgende andere Zwitserse indexen handelen: SPI, SLI en SBI.

Ben je van plan om in de SMI of een andere Zwitserse index te beleggen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de openingstijden van de Zwitserse beurs. De handelstijden voor de SMI zijn namelijk gelijk aan die van de Zwitserse beurs: van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Wil je zelf beleggen in Zwitserland?

Wil je ook een belegging doen in dit welvarende landje? Dat is zeker mogelijk! Let dan wel op de transactiekosten. De prijzen voor het kopen en verkopen van Zwitserse aandelen verschillen sterk per broker. Het is aan te raden om voor een partij te kiezen die de handel in aandelen tegen gunstige tarieven weet aan te bieden.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Zwitserland. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Zwitserland
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,11% met CHF15 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Saudi-Arabië?

Aandelen op de Zwitserse beurs worden verhandeld in de Zwitserse frank. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Zwitserland.

Waar kan je de beurs van Zwitserland vinden?

De beurs van Zwitserland is te vinden in Zurich wat de hoofdstad is van Zwitserland. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Pfingstweidstrasse 110
8021 Zürich, Switzerland

Je kunt de beurs ook bereiken via socialmedia@six-group.com of +41 58 399 21 11.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *