Openingstijden beurs Zwitserland

Zwitserland staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke chocolade en de kaas met gaatjes. Daarnaast staat het land ook bekend om de slimme bankiers en de enorme hoge kosten voor het levensonderhoud. Maar ook jij kan hier een graantje van meepikken. In Zwitserland vinden we namelijk de SIX Swiss Exchange wat de aandelenbeurs is van Zwitserland. Op deze pagina vind je de openingstijden van deze effectenbeurs en ook kan je er de dagen waarop de beurs is gesloten vinden.

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Zwitserland?

De beurs van Zwitserland is niet 24/7 open. De aandelenbeurs van Zwitserland opent om 9:00 in de ochtend en sluit om 17:30 in de avond. Dit is de Nederlandse tijd aangezien er geen tijdverschil is met Zwitserland. In de weekenden sluit de beurs van Zurich eveneens.

beleggen zwitserland

Op welke dagen is de beurs van Zwitserland gesloten?

Ook de mensen in Zwitserland genieten wel eens van een vrije dag. Maar op welke dagen is de beurs van Zwitserland nu eigenlijk gesloten? We zetten het overzicht mooi voor je op een rij:

  • 1 & 2 januari 2020 – nieuwjaarsdag
  • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
  • 13 april 2020 – eerste paasdag
  • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 21 mei 2020 – Ascension Day
  • 1 juni 2020 – Pentecost
  • 24 & 25 december 2020 – kerst
  • 31 december 2020 – oudjaar

Openingstijden SMI & andere indexen

In Zwitserland kan je ook verschillende indexen vinden. De bekendste index is de Swiss Market Index. De SMI bevat de 20 grootste en meest liquide aandelen die genoteerd staan aan de beurs van Zurich. Voorbeelden van aandelen binnen deze index zijn Nestlé, UBS en Swiss Life. Naast de SMI kan je ook nog in de volgende andere Zwitserse indexen handelen: SPI, SLI en SBI.

Ben je van plan om in de SMI of een andere Zwitserse index te beleggen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de openingstijden van de Zwitserse beurs. De handelstijden voor de SMI zijn namelijk gelijk aan die van de Zwitserse beurs: van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Zelf beleggen in Zwitserland?

Wil je ook een belegging doen in dit welvarende landje? Dat is zeker mogelijk! Let dan wel op de transactiekosten. De prijzen voor het kopen en verkopen van Zwitserse aandelen verschillen sterk per broker. Het is aan te raden om voor een partij te kiezen die de handel in aandelen tegen gunstige tarieven weet aan te bieden.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Zwitserse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Zwitserland Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,11% met CHF15 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment