Openingstijden beurs Zwitserland (2023)

Ben je benieuwd wat de openingstijden van de beurs van Zwitserland zijn? Ontdek hier direct wat de openings- & sluitingstijden van de SIX Swiss Exchange zijn & ontdek op welke dagen de beurs gesloten is.

Tip: wil je beleggen in Zwitserland gratis uitproberen met een demo? Open dan een gratis account bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Zwitserland?

De aandelenbeurs van Zwitserland opent om 9:00 in de ochtend en sluit om 17:30 in de avond. Dit is de Nederlandse tijd aangezien er geen tijdsverschil is met Zwitserland. In het weekend sluit de beurs van Zurich.

beleggen zwitserland

Op welke dagen is de beurs van Zwitserland gesloten in 2023?

Ook de mensen in Zwitserland genieten wel eens van een vrije dag. Maar op welke dagen is de beurs van Zwitserland nu eigenlijk gesloten? We zetten het overzicht mooi voor je op een rij:

[table “466” not found /]

Openingstijden SMI & andere indexen

In Zwitserland kan je ook verschillende indexen vinden. De bekendste index is de Swiss Market Index. De SMI bevat de twintig grootste en meest liquide aandelen die genoteerd staan aan de beurs van Zurich. Voorbeelden van aandelen binnen deze index zijn Nestlé, UBS en Swiss Life. Naast de SMI kan je ook nog in de volgende andere Zwitserse indexen handelen: SPI, SLI en SBI.

Ben je van plan om in de SMI of een andere Zwitserse index te beleggen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de openingstijden van de Zwitserse beurs. De handelstijden voor de SMI zijn namelijk gelijk aan die van de Zwitserse beurs: van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Wil je zelf beleggen in Zwitserland?

Wil je ook een belegging doen in dit welvarende landje? Dat is zeker mogelijk! Let dan wel op de transactiekosten. De prijzen voor het kopen en verkopen van Zwitserse aandelen verschillen sterk per broker. Het is aan te raden om voor een partij te kiezen die de handel in aandelen tegen gunstige tarieven weet aan te bieden.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Freedom24 brokerOntvang tot 5,8% rente & investeer in IPO's.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Zwitserland? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie over de Zwitserse beurs

De SWX Swiss Exchange AG is opgericht in het jaar 1993 en is gevestigd in Zurich. De SWX is open voor internationale handelaren, maar de verhandelde effecten worden alleen in Zwitserse banken bewaard. Wanneer je wilt beleggen in de SIX Swiss Exchange is het belangrijk dat je de openingstijden goed kent.

Aandelen op de Zwitserse beurs worden verhandeld in de Zwitserse frank (CHF). Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Zwitserland.

De beurs van Zwitserland is te vinden in Zurich wat de hoofdstad is van Zwitserland. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Pfingstweidstrasse 110
8021 Zürich, Switzerland

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +41 58 399 21 11.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *