fbpx

DEGIRO review: broker informatie, tarieven & handleiding

In dit artikel kan je alles lezen over de broker DEGIRO. Naast een uitgebreide review vind je hier ook een korte handleiding en informatie over de tarieven. Op die manier kan je snel beslissen of DEGIRO goed bij je past. Wil je DEGIRO met andere brokers vergelijken? Bekijk dan onze brokers vergelijken pagina!

Algemene conclusie review

DEGIRO komt in deze review naar voren als de sterke partij voor het kopen van fysieke aandelen. Dit komt vooral doordat de tarieven een stuk lager liggen dan bij de concurrent. De software zelf is gebruiksvriendelijk, maar heeft niet veel analysemogelijkheden. Voor veel beleggers is DEGIRO de beste keuze.

 

 

 

In het kort: de sterke punten

 • + Het is de goedkoopste broker op de markt.
 • + De software is eenvoudig te gebruiken.
 • + Het openen van een rekening is gratis.
 • + Geld storten kan snel via iDEAL.

In het kort: de zwakke punten

 • - Voor actief handelen zijn CFD's beter.
 • - De analysemogelijkheden zijn beperkt.

DEGIRO uitgebreide review

We beginnen het artikel met een uitgebreide review zodat je kunt bepalen of deze broker geschikt voor je is.

Analysemogelijkheden & software

Alle beleggingen worden uitgevoerd door middel van het online handelsplatform. De basisfunctionaliteiten zijn hier aanwezig en het openen of sluiten van een order gaat redelijk eenvoudig. Je moet echter geen wonderen verwachten wanneer het op de software aankomt.

De analysemogelijkheden zijn namelijk vrij beperkt. Wanneer je het bedrijfsprofiel van een bedrijf bezoekt, zie je enkele basisgegevens over het betreffende aandeel. Denk hierbij aan een korte beschrijving en de winst per aandeel. Op andere websites zijn uitgebreidere analyses te vinden die je kunt gebruiken om je beslissingen te nemen.

De mogelijkheden tot het uitvoeren van technische analyse zijn in orde bij DEGIRO. Je hebt de keuze uit tientallen indicatoren waarbij je tot tien jaar terug kunt. Naast deze analysemogelijkheden worden er geen adviezen of andere vormen van educatie aangeboden door DEGIRO.

Zaken als dividend worden automatisch bijgeschreven. De informatievoorziening binnen de online software kan naar mijn mening nog beter; het is soms onduidelijk wanneer bijvoorbeeld dividend wordt bijgeschreven. De software van DEGIRO is dan ook niet de meest gebruiksvriendelijke vergeleken met die van andere brokers.

DEGIRO review analyse

Je kunt kiezen uit verschillende technische indicatoren bij DEGIRO

DEGIRO kosten

De actuele kosten van DEGIRO zijn overzichtelijk te zien op de website van de broker onder tarieven. DEGIRO rekent standaard geen servicekosten; je betaalt dus alleen voor de uitgevoerde transacties. Hierbij geldt hetzelfde tarief voor iedere (aandelen)transactie; er is doorgaans een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel verandert niet ongeacht het aantal effecten dat je aanschaft; het variabele deel vanzelfsprekend wel.

Wanneer je bijvoorbeeld voor €1.000 aandelen Shell koopt bij DEGIRO betaal je €2,38 aan transactiekosten. In verhouding met de concurrent is dit erg goedkoop. Bij Binck betaal je voor €1000 aandelen aan Shell €8 wat neerkomt op bijna 400% meer! DEGIRO is bijna bij iedere transactie de voordeligste Nederlandse broker en daardoor een verstandige keuze wanneer je fysiek wilt gaan beleggen.

Handelsopties

Eén van de belangrijkste elementen bij de beoordeling van een broker zijn natuurlijk de handelsopties. Het aanbod is erg ruim: met 60 beurzen kan je kiezen uit exotische bestemmingen zoals Turkije of Nieuw-Zeeland. Je kunt ook kiezen uit verschillende beleggingsproducten: van aandelen tot fondsen en van hefboomproducten tot obligaties. Waar je ook in belegt, de kans is groot dat het bij DEGIRO mogelijk is.  

Conclusie review: beleggen bij DEGIRO?

DEGIRO review logoDEGIRO is een sterke partij op de Nederlandse broker markt waar niet mee te spotten valt. De software van DEGIRO is eenvoudig en de analysemogelijkheden beperkt. Hier staan echter tarieven tegenover die erg concurrent zijn met de andere partijen in Nederland. DEGIRO is in de meeste gevallen dan ook de voordeligste partij. Wanneer je opzoek bent naar een broker met weinig toeters en bellen en waar je waar krijgt voor je geld dan is DEGIRO een goede keuze. 

Beleggingen openen bij DEGIRO: handleiding

Zelf heb ik al enkele transacties uitgevoerd met de software van DEGIRO. De software kan naar mijn mening nog wat gebruiksvriendelijker, maar doet over het algemeen wat hij moet doen.

Nadat je geld hebt gestort via bijvoorbeeld iDEAL kan je opzoek gaan naar het effect waarin je wilt beleggen. Zelf heb ik onder andere winstgevende transacties uitgevoerd in aandelen Plus500 en ABN AMRO, hieronder zie je de resultaten van deze transacties met DEGIRO:

DEGIRO beleggingen

Het openen van een positie werkt eenvoudig. Zodra je het effect hebt gevonden druk je simpelweg op de koop knop; hierbij moet je nog invoeren hoeveel effecten je wilt aanschaffen. Vervolgens kan je met een druk op de muisknop de positie openen. De belegging wordt vervolgens onderaan het scherm bijgehouden, waardoor je altijd kunt zien hoe het gaat met je beleggingen bij DEGIRO.

order plaatsen DEGIRO

Hoe kan DEGIRO zoveel goedkoper zijn?

DEGIRO is stukken goedkoper dan andere concurrenten zoals Binck en Lynx. De traditionele banken laat DEGIRO al helemaal achter zich. Hoe is het mogelijk dat DEGIRO zoveel goedkoper is dan de concurrentie?

Dit komt door verschillende beslissingen die ze hebben genomen. Ten eerste hebben ze een kantoor in Sofia waardoor de loonkosten erg laag uitvallen. Deze lagere loonkosten maken het mogelijk om goedkoper transacties mogelijk te maken.

Ook leent DEGIRO regelmatig effecten uit; dit is nodig om short gaan mogelijk te maken. Het uitlenen van effecten brengt een klein risico met zich mee. Overigens kan je bij DEGIRO een speciaal costody account openen waarmee DEGIRO geen aandelen meer mag uitlenen. Er worden dan wel meer kosten doorberekent.

Ten slotte is DEGIRO bezig met verkrijgen van schaalvoordelen. Op het moment is DEGIRO actief in grofweg achttien landen; door de kantoren over een groter aantal klanten te verdelen kunnen de operationele kosten per transactie sterk omlaag en dit kan worden verrekend in de prijzen. Momenteel doet DEGIRO het echter nog niet in elk land even goed.

Voor wie is DEGIRO geschikt?

DEGIRO is geschikt voor de particuliere belegger die over enig vermogen beschikt. DEGIRO is namelijk een broker voor de aanschaf van fysieke beleggingsproducten. Je kan bij DEGIRO bijvoorbeeld populaire aandelen kopen of handelen in de AEX.

Naast deze standaard producten is het bij DEGIRO ook mogelijk om te handelen in obligaties, opties en obligaties. Het aanbod van producten is erg uitgebreid en de transactiekosten liggen laag; hierdoor is het al vanaf honderd euro mogelijk om kleine beleggingen aan te gaan.

De grootste voordelen van DEGIRO

 • DEGIRO is één van de goedkoopste brokers op de markt.
 • Het is mogelijk om wereldwijd op verschillende beurzen te handelen.
 • Er zijn geen verborgen kosten: een rekening is geheel gratis.
 • Het is mogelijk om met een marginsysteem meer te beleggen dan je inleg.
 • Binnen 10 minuten aan de slag dankzij de aanwezigheid van iDeal!

Klik hier & open gratis je DEGIRO account >>

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!