Markets.com officiële review: lees over onze ervaring!

Algemene conclusie review

Markets.com is met zekerheid één van de betere brokers om actief te handelen. Door de uitgebreide analyse opties en de gebruiksvriendelijke software kunnen beleggers met verschillende stijlen er terecht. Het is mogelijk om de opties geheel risicovrij uit te proberen door middel van een demo. We raden Markets.com dan ook van harte aan!

In het kort: de sterke punten

  • + Je kunt beleggen uitproberen met een demo.
  • + Uitgebreide analyse mogelijkheden.
  • + Handelen in veel financiële instrumenten.

In het kort: de zwakke punten

  • Niet voor beleggingen op de lange termijn.
  • Vaak iets duurder dan Plus500.

Persoonlijk is Markets.com niet mijn favoriet, je kunt ook één van deze alternatieven overwegen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Review Markets.com

Review van de software

De software van Markets.com is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt eenvoudig oefenen met de software van Markets.com door een gratis demo account aan te maken. Dit doe je door de website te bezoeken en door vervolgens je mail achter te laten. De software werkt geheel in je browser waardoor er verder geen installatie nodig is. Het is ook mogelijk om te handelen op de mobiele telefoon.

Binnen de software kan je eenvoudig het effect vinden waarin je wilt handelen. Links in het menu staan bijvoorbeeld alle aandelen gesorteerd per land. Via de zoekfunctie kan je eenvoudig het juiste aandeel vinden. Doordat de software geheel Nederlandstalig is, is het eenvoudig om de juiste opties te vinden.

Markets.com software

De software van Markets.com werkt gewoon in je browser!

Een handige functionaliteit is de huidige trends functie. Binnen de huidige trends kan je specifieke aandelen vinden die bijvoorbeeld sterk gedaald of gestegen zijn. Op die manier kan je tussen het enorme aanbod snel interessante handelsmogelijkheden vinden.

Wanneer je vervolgens een positie wilt openen, dan kan je dit eenvoudig met een muisklik doen. Hier zie je direct wat het minimale bedrag is dat je nodig hebt voor een belegging. Ook kan je bijvoorbeeld instellen op welk moment je automatisch je verlies of winst wilt nemen. Nadat je de positie hebt geopend, worden de winsten of verliezen automatisch bijgehouden.

De software van Markets.com is één van de meest uitgebreide pakketten op de markt. Het is daarom extra knap dat de software niet inboet op gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor kan je ook als je niet erg handig bent met de computer snel de juiste opties vinden.

Duidelijke uitleg van de basisfunctionaliteiten van de software

De handelsmogelijkheden & begeleiding

Bij Markets.com heb je een groot aanbod aan handelsmogelijkheden. Naast aandelen kan je bijvoorbeeld ook handelen in bekende cryptovaluta’s of grondstoffen. Hierdoor kan je snel een effect vinden waarin je graag handelt.

Een groot voordeel van Markets.com is de uitgebreide begeleiding. Dit doen ze beter dan bijvoorbeeld Plus500. Bij Markets.com kan je namelijk gebruik maken van verschillende soorten analyses. De eerste analyse die je kunt toepassen is fundamentele analyse. Hier vind je een overzicht van belangrijke evenementen die invloed kunnen uitoefenen op de prijs. Het mooie van de software van Markets.com is dat er ook wordt aangegeven wat dat mogelijke effect kan zijn. Hierdoor kan je door slim gebruik te maken van orders inspelen op interessante trends.

Fundamentele analyse Markets

Fundamentele analyse kan je helpen bij het nemen van beslissingen

Bij Markets.com kan je ook technische analyse toepassen. Binnen de software kan je kiezen uit verschillende technische indicatoren die je kunnen helpen bij het nemen van de juiste beleggingsbeslissingen. Ook kan je gratis gebruik maken van trading central wat een optie is die het mogelijk maakt om voorspellingen te doen over het koersverloop. Door middel van deze optie worden er bijvoorbeeld automatisch weerstandsniveaus vertoond. Dit zijn niveaus waar de prijs vaak vanaf ketst.

Markets analyse grafiek

Handige niveaus worden automatisch vertoond binnen de softwar

Ten slotte kan je bij Markets.com ook gebruik maken van sentimentele analyse. Binnen dit deel van de website kan je kijken wat bekende analisten denken dat bepaalde aandelen of grondstoffen gaan doen. Hierbij staat duidelijk aangegeven of de analist ervaren is. Ook kan je op grotere schaal opvragen wat de grootste groep analisten je zou aanraden.

Analisten Markets

Uitgebreide informatie van analisten is beschikbaar binnen de software

Naast een uitgebreid aanbod aan analyses, kan je bij Markets.com ook elke week een informatief seminar volgen. Dit maakt Markets.com naast een broker ook een educatieve partij. Al met al zijn de handelsmogelijkheden bij Markets.com erg uitgebreid en de extra analyses geven je net wat meer zekerheid binnen je strategie. Dit is dus een erg sterk punt binnen deze review!

Tarieven & voorwaarden

Bij Markets.com betaal je een zogenaamde spread over elke positie die je inneemt. De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs en dit is de winst voor de broker. Bij ieder aandeel kan je eenvoudig zien wat de transactiekosten zijn. Naast de transactiekosten betaal je ook een premie voor het openhouden van je posities. Dit is normaal bij online CFD brokers.

Spread Markets

Let overigens wel op het vervallen van je posities. Bij beleggingen op bijvoorbeeld cryptovaluta’s, wil het nog wel eens voorkomen dat een positie vervalt na enkele dagen. De positie sluit dan automatisch. Hier moet je rekening mee houden. Wanneer je immers wilt blijven beleggen in het betreffende effect, moet je een nieuwe positie openen.

Betrouwbaarheid & ondersteuning

Markets.com is een betrouwbare partij. Indirect is het bedrijf Markets.com aan de beurs genoteerd. Markets.com is namelijk onderdeel van Playtech, een groot bedrijf dat verschillende websites beheert. Naast het feit dat er een dusdanig grote partij achter het bedrijf zit, heeft het bedrijf ook nog eens een officiële licentie bij de toezichthouder. Dit is een stempel van vertrouwen, aangezien brokers zich aan specifieke regels moeten houden om deze te ontvangen.

Ook de klantenservice is van hoog niveau. Eventuele problemen worden snel verholpen en de klantenservice is bereikbaar via live chat, mail en telefoon. De opties om het bedrijf te bereiken zijn uitgebreid waardoor er voor iedereen wel een goede manier is om hulp te ontvangen.

Risicowaarschuwing

CFD’s zijn complexe instrumenten met een hoog risico op het verliezen van geld door de aanwezigheid van een hefboom. 73% van de retail beleggers verliezen geld wanneer ze handelen met deze aanbieder. Bedenk daarom of je goed begrijpt hoe CFD’s werken en of je het je kunt veroorloven om een dusdanig hoog risico te lopen om je geld te verliezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *