BlackBerry aandelen kopen

Het Canadese technologiebedrijf BlackBerry werd vooral bekend door de door dit bedrijf gemaakte smartphone. De smartphone is niet meer heel populair, maar het bedrijf bestaat nog steeds. Door te beleggen in BlackBerry aandelen kan je alsnog een goede winst behalen. In dit artikel leer je hoe je het beste kunt investeren in BlackBerry. Ook kan je op deze pagina de actuele koers raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in BlackBerry?

BlackBerry is niet meer wat het geweest is. Waar ze vroeger populaire telefoons produceerden, zijn ze ondertussen overgestapt op software. Toch gaat ze dit niet helemaal onverdienstelijk af: het is ze zelfs gelukt om weer winstgevende resultaten neer te zetten. Het mooie van modern beleggen is dat je ongeacht de financiële resultaten goede resultaten kunt neerzetten met beleggingen in BlackBerry.

Dit komt doordat je ook een short positie kunt openen. Met een short positie, behaal je een positief resultaat wanneer de koers daalt. Hierdoor kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Deze manier van speculeren vergt wel wat meer aandacht dan gemiddeld. Een goede partij waarbij je actief kunt handelen in CFD’s op BlackBerry is Plus500. Bij Plus500 kan je geheel gratis een demoaccount openen om de mogelijkheden te proberen:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je BlackBerry aandelen kopen?

Je kan er ook voor kiezen om op de beurs BlackBerry aandelen te kopen. Dit doe je bij een online broker. Een broker is een partij die namens jou aandelen in (internationale) bedrijven kan opkopen. Wanneer je aandelen koopt, dan doe je dit vaak voor de langere termijn. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken hoe het bedrijf het doet en wat de plannen voor de toekomst zijn. In het geval van BlackBerry kan je bijvoorbeeld kijken naar de softwareprogramma’s waar het bedrijf aan werkt.

Een goede partij om BlackBerry aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies. Hierdoor kan je een beter rendement behalen en dit kan op de lange termijn een groot verschil maken. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij eToro:

Blackberry aandelen kopen

Wat is de actuele aandelenkoers van BlackBerry?

Wil je weten wat de actuele aandelenkoers van het aandeel BlackBerry is? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Hieronder zie je een grafiek met het CFD-prijsverloop van het aandeel BlackBerry. Met de kopen en verkopen knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

Wetenswaardigheden over de eens succesvolle BlackBerry

Mike Lazaridis richtte in 2010 het Canadese bedrijf Research In Motion Ltd (RIM). Hij deed dat in Waterloo, Ontario. Het bedrijf werd bekend door zijn smartphone. De bekende smartphone ‘BlackBerry’ werd gewaardeerd door zakelijke gebruikers. Het bedrijf besteedde echter geen aandacht aan innovatie.

De zakelijke gebruikers zeiden de BlackBerry vaarwel. Ook de vele storingen deden het bedrijf geen goed.  Vanaf 2016 worden er door BlackBerry geen toestellen meer gemaakt. Er worden nog wel toestellen verkocht. Deze toestellen werden door andere partijen gemaakt.

Blackberry aandelen kopen

De CrackBerry

Onder de gebruikers was de Blackberry, zoals al eerder opgemerkt, aanvankelijk heel populair. Gebruikers noemden hun toestel de CrackBerry. Crack verwijst naar de verslavende werking van crack, ook wel bekend als cocaïne. De gebruikers waren verslaafd aan hun toestel. Dat kwam door het feit dat dankzij dit toestel nu iedereen permanent bereikbaar was. Iemand was thuis even goed bereikbaar als op het werk. Dit had tot gevolg dat de grens tussen privé en werk vervaagde.

Een scherp gedaalde beurskoers

Tot het boekjaar 2011 maakte BlackBerry een spectaculaire ontwikkeling door. In 2003 waren er 545.000 actieve BlackBerry-gebruikers. In 2012 waren er 77.000.000 gebruikers. Het stijgend aantal gebruikers had ook gevolgen voor de beurskoers. Zo was de beurskoers in februari 2011 circa € 70 per aandeel. Op dit moment zijn de aandelen nog maar een fractie van dat bedrag waard.

Denk je dat de koers verder gaat dalen? Met een short positie verdien je geld wanneer de koers daalt. Denk je dat de bodem juist behaald is? Dan kan je BlackBerry aandelen kopen.

De huidige activiteiten van BlackBerry

De activiteiten van het bedrijf zijn op dit moment gericht op software. Alle software voor de producten wordt door BlackBerry zelf ontwikkeld. Daarbij wordt vooral gebruik gemaakt van de programmeertalen C++ en Java. Bovendien wordt door BlackBerry technologie voor draadloze toepassingen ontwikkeld. Deze technologie wordt verkocht aan andere bedrijven.

Schadevergoeding van Qualcomm

De rechter wees BlackBerry in 2017 een schadevergoeding van 815 miljoen dollar toe tegen chipmaker Qualcomm. Waarom? Omdat er volgens de rechter lange tijd te veel was betaald voor de licenties om de technologie van Qualcomm te mogen gebruiken. Ook de kosten van de rechtsgang wordt door Qualcomm vergoed.

BlackBerry aangeklaagd door Facebook

In september 2018 werd BlackBerry aangeklaagd door facebook. Waarom? Omdat het bedrijf zonder toestemming patenten zou hebben overgenomen van Facebook. Er zou bijvoorbeeld technologie voor spraaktechnologie zijn overgenomen. Een ander patent dat zonder toestemming zou zijn overgenomen beschrijft de verwerking van GPS-data.

Eerder dat jaar werd Facebook door BlackBerry aangeklaagd. Waarom? Omdat Facebook onder andere technieken voor het versleutelen van berichten had gekopieerd.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!