Luckin Coffee aandelen kopen

Met een totale beurswaarde van ruim 100 miljard is Starbucks een enorm waardevol bedrijf. Net zoals in veel andere industrieën, lijkt de Chinese markt toch net wat anders te functioneren. Luckin Coffee is hier het perfecte voorbeeld van. Luckin Coffee is het kleine broertje van Starbucks dat binnen China een aardig marktaandeel heeft verworven. Maar hoe kan je beleggen in Luckin Coffee? En waar moet je zoal op letten?

Aandelen Lucking Coffee kopen

Wil je direct aandelen Luckin Coffee kopen en verkopen? Dan heb je eerst een account nodig bij een broker. Je hebt dan de volgende mogelijkheden om te handelen:

  • Kopen: je zet dan in op een stijgende prijs van het aandeel.
  • Short: je zet dan in op een dalende prijs van het aandeel.

Zoals je ziet is het tegenwoordig mogelijk om zowel bij stijgende als bij dalende koersen te profiteren. Wel is het belangrijk om eerst een goede strategie samen te stellen. Je kan je strategie bijvoorbeeld uitproberen door middel van een gratis demo. Wil je weten waar je het voordeligst kunt beleggen in Luckin Coffee aandelen? In het onderstaande overzicht zie je direct waar je het beste Luckin Coffee aandelen kunt kopen:

Geen commissies op CFD aandelen Meer informatie Aanmelden
€0,50 + $0,004% per aandeel Luckin Coffee Meer informatie Aanmelden
$0,01 per aandeel met $5 minimum. Meer informatie Aanmelden

Hoe doet Luckin Coffee het?

Luckin Coffee is een relatief nieuw bedrijf. Het bedrijf is pas opgericht aan het einde van 2017. Het bedrijf heeft een agressieve strategie ingezet en het is ze gelukt om binnen enkele maanden meer dan 2.000 koffie restaurants te openen in 28 verschillende Chinese steden. Het is het doel van Luckin Coffee om de marktleider Starbucks binnen China in te halen. Wanneer ze dit tempo volhouden dan is dit geen onrealistisch doel.

Maar hoe is het Luckin Coffee gelukt om zo snel te groeien? Hiervoor hebben ze slim gebruik gemaakt van de technologie. Het bedrijf biedt gebruikers namelijk een applicatie aan waarmee je zowel het bestellen als betalen van koffie uitvoert. Bovendien is het ook mogelijk om koffie te bestellen voordat je de winkel inloopt zodat deze al direct klaarstaat. Je kan de koffie zelfs laten bezorgen wanneer je geen zin hebt om zelf de deur uit te gaan.

Wat Luckin Coffee ook goed doet, is dat het bedrijf goed luistert naar de Chinese consument. Chinezen hebben een wat andere smaak en daar spelen ze goed op in door unieke drankjes beschikbaar te stellen. Wat denk je bijvoorbeeld van koffie met mandarijnensiroop of speciale theetjes met opgeklopte kaas. Klinkt bijzonder, maar als het in trek is bij de lokale bevolking dan is het een goed idee.

Een groot verschil net Starbucks is ook de sfeer binnen het restaurant. Bij Starbucks kan je even rustig wat zitten en genieten van een kop koffie. Bij Luckin Coffee is dit vaak niet mogelijk. Veel vestigingen bestaan alleen uit een balie waar je de koffie ophaalt. To go is dus echt het motto van dit bedrijf!

Luckin Coffee aandelen kopen

Beleggen in Luckin Coffee aantrekkelijk?

Het is lastig om een duidelijke uitspraak te doen over de toekomst van Luckin Coffee. Het bedrijf is immers nog erg nieuw! Wel is de enorme groei en de verovering van een groot marktaandeel in China een indrukwekkende prestatie.

Toch heeft de groei ook een nadeel. Het bedrijf maakt elk jaar verlies. Schaalvoordelen kunnen dit verlies op de lange termijn wel doen omslaan naar een winst. Toch is het in de waardering van Luckin Coffee te zien dat het vertrouwen nog lager ligt dan bij de concurrent Starbucks. Het aandeel Luckin Coffee is namelijk relatief lager gewaardeerd.

Toch kan beleggen in een dusdanig snelgroeiend bedrijf interessant zijn. Je kan profiteren van de enorme volatiliteit door middel van CFD’s of speculeren op een toenemende waarde door de aandelen in je portefeuille op te nemen.

Tip: je kan ook direct beleggen in koffie.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!