iExec RLC kopen: hoe kan je beleggen in RLC?

“We moeten van het contante geld af”. Elektronisch betalen is niet eens meer ‘de toekomst’, maar eigenlijk al het heden. Wie heeft er nog een portemonnee met briefjes van 5, 10 en 20? Of euromuntjes? Wanneer je gaat winkelen kun je de parkeergarage met een Appje op je smartphone betalen, en bij de winkel reken je af met je bankkaart of klantenkaart. Winkels worden vervangen door webshops en webwinkels waarbij je gebruikmaakt van digitale overschrijvingen.

Geld is ouderwets, en de regering wil ons ook nog eens laten geloven dat het een bron van besmetting is. Dus we kunnen het erover eens zijn; cash geld is ouderwets, digitaal betalen is in. Maar hoe gaan we dan betalen? Zijn de banken, die steeds meer rente en transactiekosten vragen, de toekomst? Of zijn er andere mogelijkheden? In dit artikel zullen we ingaan op het handelen in altcoins en het beleggen in iExec RLC.

Hoe kan je iExec RLC kopen?

Heb je vertrouwen in de iXEC RLC cryptomunt? Dan kan het interessant zijn om in de cryptomunt te beleggen door deze te kopen. Bij Bitvavo kan je tegen lage tarieven deze en andere cryptovaluta’s kopen: de transactiekosten bedragen nooit meer dan 0,25%. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in iExec RLC?

Het kan extra interessant zijn om actief te beleggen in cryptovaluta’s zoals de iExec RLC. Je kunt hiervoor gebruikmaken van CFD’s. Met CFD’s kan je zowel speculeren op stijgende als dalende aandeelkoersen, waardoor je onder alle marktomstandigheden kunt handelen. Gebruik de onderstaande knop om het verhandelen van cryptovaluta’s zoals de iExec RLC uit te proberen bij Binance met een gratis demo:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat zijn altcoins en wat is Cryptocurrency?

Als alternatief voor het bestaande bank- en geldsysteem zijn er tegenwoordig altcoins te koop. De Bitcoin is de meest bekende, maar zeker niet het enige virtuele geld wat er rondgaat. In dit stukje concentreren we ons voor het gemak alleen even op de Bitcoin. Iedereen heeft er wel al eens van gehoord, maar hoe werkt het eigenlijk? Ik zal het proberen kort en simpel uit te leggen:

De Bitcoin is geen echt geld, maar een ruilmiddel. Er is geen goud, geen bank, geen rekening en ook geen vaste waarde van de bitcoin. Er is een maximaal aantal bitcoins in de wereld. Er zijn er 20.999.849,9769 om precies te zijn. En er worden er ook niet bijgemaakt! Dat is de afspraak.

De Bitcoin werkt op het aloude vraag en aanbod principe. Dus hoe meer mensen een bitcoin willen hebben, des te meer wordt de bitcoin waard. De waarde van de bitcoin schommelt daarom ook enorm. Net als bij aandelen kan het zijn dat je bitcoin van de een op de andere dag in waarde verdubbeld, of juist verminderd. Hoe meer mensen de bitcoin als ruil of betalingsmiddel willen gebruiken, des te meer de bitcoin waard wordt.

iExec crypto kopen

Betalen met de bitcoin.

Stel, je hebt wat bitcoins. En nu wil je iets aanschaffen en betalen met deze bitcoins. Hoe weet je nu precies wat die bitcoin op dat moment waard is? En hoe gaat dat technisch in zijn werk?

Alle transacties die met de bitcoin plaatsvinden worden uiteraard bijgehouden. Net op één, maar op duizenden computers die wereldwijd verspreid staan. Hiervoor dien je over hele krachtige computers te beschikken. Deze computers moeten alle transacties die er per minuut plaatsvinden berekenen, deze met elkaar vergelijken en daar dan de waarde van dat moment voor bepalen.

Deze samenwerkende computers worden ook wel de Blockchain genoemd. Voor het maken van deze berekeningen heb je uiteraard hele krachtige computers nodig. En hoe meer transacties er met de bitcoin plaatsvinden, des te moeilijker het zal worden om deze berekeningen te maken en te minen.

Wie of wat is iExec RLC en waarom zou ik in dit bedrijf beleggen?

Laten we eerst eens de vreemde naam ontleden:

 • i staat voor “Cloud”
 • Exec staat voor “executie” (uitvoering)
 • RLC staat voor “Runs on Lots of Computers”

Nu we weten waar de technische naam voor staat, zal ik met een voorbeeld proberen uit te leggen wat het precies is.

In het bovenstaande stukje zijn we ingegaan op de vraag wat is de bitcoin en hoe kan ik met de bitcoin iets betalen. Omdat de handel in Bitcoins ontzettend snel gaat, is het natuurlijk heel erg belangrijk om een hele snelle en ontzettend krachtige computer te hebben. Net als bij beleggen, iedere seconde telt!

Stel, je hebt niet 1 bitcoin maar 10 miljoen bitcoins en je wilt met deze bitcoins wereldwijd handelen. Dan is het hebben van een hele snelle en enorm krachtige computer natuurlijk een absolute must! Je kunt gerust stellen dat hoe groter het belang is, des te groter de toegevoegde waarde van een supersnelle computer.

Om echt supersnel te kunnen handelen kun je een zogenaamde tussen computersysteem gebruiken. De transacties via deze supersterke ‘tussencomputers’ worden hierbij alvast voorbereid voor de transacties in de Blockchain. iExec RLS biedt een cloud waarin de verwerkings- intensieve berekeningen kunnen worden uitgevoerd om de verwerking in de Blockchain soepeler te laten verlopen. iExec RLS is er uiteraard niet alleen voor bitcoins, maar voor iedereen die snelle berekeningen nodig heeft maar daar bijvoorbeeld niet het framewerk voor heeft.

Je kunt het misschien het beste vergelijken met bedrijven zoals Apple en Netflix. Deze maken gebruik van cloud computing geleverd door Amazon, IBM, Microsoft of Google.

iExec RLS wil een onafhankelijke aanbieder zijn, waarbij het framewerk wordt gedeeld zodat ook bedrijven met minder geld (of minder intensieve behoeftes) gebruik kunnen maken van deze supersnelle service.

Om dit op wereldwijd niveau te doen maken ze uiteraard gebruik van speciale software voor cloud computing, XtremWeb-HEP genaamd. iExec RLS biedt gedecentraliseerde populaire could computing services aan voor bedrijven die daar behoefte aan hebben, kortom, een bedrijf met een geweldige toekomstvisie!

Hoe kan ik beleggen in iExec RLS?

Hoe beter het gaat met de toekomst van dit bedrijf, des te meer mensen beleggen in iExec RLS, en des te meer het bedrijf waard wordt in bitcoins. Wanneer je ook wilt investeren in iExec RLS, dien je je eerst aan te melden bij een cryptocurrency broker. Er zijn verschillende cryptobeurzen online, zoals Bitrex, Nexo, Kraken en Binance. Ikzelf werk het liefst met Bitvavo. Enkele voordelen van Bitvavo zijn:

 • Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je order
 • Over de eerste € 1000 betaal je (tijdelijk) helemaal geen transactiekosten
 • Je kunt snel met bijvoorbeeld iDEAL via het internet cryptocurrencies kopen
 • De website is geheel Nederlandstalig en je kunt je account goed beveiligen
 • Bij Bitvavo kun je zowel in bekende en minder bekende cryptovaluta’s handelen

Gebruik de onderstaande knop om direct RLS te kopen bij Bitvavo:

Stap 1: Meld jezelf aan bij Bitvavo of een andere bitcoin exchange (cryptocurrency beurs)

Wil je mede-eigenaar worden van iExec RLC en aandelen in dit bedrijf kopen dan dien je eerst een account aan te maken op de cryptocurrency exchange. Hiervoor heb je identificatiepapieren en een vast adres nodig, net als bij een bank of online casino. Zoals  gezegd maak ik zelf gebruik van Bitvavo, maar je kunt dit ook via andere crypto currency beurzen doen.

Stap 2: een Bitcoin Wallet adres aanmaken voor stortingen

Zodra je aanmelding in orde is dien je als eerste het Bitcoin deposit adres op te zoeken dat je kunt gebruiken voor jouw bitcoin rekening. Aangezien de bitcoin geen echt geld is en er geen echte bank is wordt dit adres door Bitvavo geleverd, en gekoppeld aan jouw bitcoin account.

Stap 3: Bitcoins kopen en naar je Bivavo bitcoin wallet versturen

Zodra je je Bitvavo Wallet hebt geactiveerd dien je natuurlijk bitcoins aan te schaffen. Bij Bitvavo kun je dit op de volgende, simpele manier doen:

 • Klik op stort Euro’s
 • Kies de gewenste betaalmethode (bijv. iDeal);
 • Klik op RLC (of op andere gewenste cryptovaluta)
 • Selecteer de pagina Kopen;
 • Voer het bedrag in en klik op Kopen;
 • Klik op de bevestigingsknop op het volgende scherm.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *