Nano kopen: hoe kan je beleggen in Nano?

De cryptomarkt trekt op dit moment veel nieuwe beleggers aan die allemaal een graantje mee willen pikken van de enorme rendementen die hier te behalen zijn. Eén van de projecten die veel groei heeft meegemaakt is Nano. Mocht je er over nadenken om Nano op te nemen in jouw portefeuille, maar weet je niet precies wat voor munt het is, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten over het beleggen in Nano!

Hoe kan je Nano kopen?

Nano kan een veelbelovende belegging zijn. De munt lost enkele bekende problemen van de bitcoin op: transacties worden sneller & goedkoper uitgevoerd en het systeem is bovendien schaalbaar. Wanneer Nano in de toekomst een groter marktaandeel weet te veroveren, dan kan het slim zijn om Nano te kopen.

Wil je de Nano cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Nano kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Nano – functie van het project

Het eerste waar we even goed bij stil moeten staan is bij de functie van Nano. Nano (NANO) is aan te merken als een digitale valuta die ontworpen is om snelle transacties zonder kosten mogelijk te maken. Het project belooft een hoge mate van schaalbaarheid te bieden, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin. Het project stond oorspronkelijk bekend als RaiBlocks (XRB). Ze hebben de cryptomunt ondertussen hernoemd naar Nano om het zo wat toegankelijker te maken voor beleggers.

Het team van Nano probeert om de doelstellingen mogelijk te maken door middel van een combinatie van een speciale blockchain in samenwerking met een unieke acyclische grafiek-technologie. Deze technologie wijst elke account een eigen blockchain toe. Als gevolg hiervan heeft Nano aardig wat volgers die denken dat beleggen in Nano de beste keuze is om te maken op dit moment.

Totstandkoming van Nano – originele visie

Nano is van oorsprong bedacht door Colin LeMahieu. Dit is een bekende software engineer die heeft gewerkt bij bekende bedrijven als Dell en AMD. Hij richtte RaiBlocks op in 2014, lanceerde de munt in 2015 en heeft al die jaren bij het team gezeten. Hij heeft in de whitepaper van het bedrijf de focus gelegd op het verhelpen van drie belangrijke problemen waar Bitcoin mee te maken kreeg:

  • Slechte schaalbaarheid en erg hoge transactiekosten
  • Hoge latentie met een gemiddelde bevestigingstijd van 164 minuten
  • Stroominefficiëntie waarbij duurzaamheid achter blijft

Deze whitepaper bleek erg populair. Dit is dan ook de reden dat er veel mensen zijn die zijn gaan investeren in Nano, met als hoop dat het veel groei mee zou maken. LeMahieu is op het moment van schrijven nog altijd hoofdontwikkelaar van Nano. Hij richt zich met name op de ontwikkeling van het kernprotocol van de munt. Uiteraard is het team over de jaren heen veel groter geworden.

beleggen in NANO

De werking achter de Nano blockchain

Nano combineert verschillende elementen van blockchain met een DAG, of gerichte acyclische grafiek, algoritme. Onder deze structuur heeft elke Nano rekening zijn eigen blockchain die zijn transactie- en balansgeschiedenis opslaat. Dit noemen we ook wel een rekeningketen. Alleen de eigenaar van de rekening heeft hier de volledige controle over. Elke account-keten kan asynchroon worden geüpdatet van de rest van het netwerk van Nano. Deze hoge mate van controle vinden we niet bij andere projecten.

Wanneer een rekeningeigenaar een aantal Nanotokens verstuurt, wordt er een “verzendblok” toegevoegd aan hun rekeningketen. Vervolgens wordt hun saldo geüpdatet. Het ontvangende account voegt dan een “ontvangstblok” toe aan zijn account-keten om zijn saldo bij te werken. Als gevolg hiervan bevat het meest recente blok in een willekeurige keten het huidige saldo van die rekening. Dit zorgt ervoor dat het Nano systeem al snel in staat is om hogere verwerkingssnelheden te behalen dan veel andere digitale valuta. Niet voor niet dat de koers zoveel gestegen is over de afgelopen jaren.

Risico’s van beleggen in Nano

Er zitten niet bijzonder veel risico’s aan het beleggen in Nano. Het grootste risico waar beleggers echter wel rekening mee moeten houden is dat Nano uiteindelijk de doelstellingen niet waar blijkt te maken. Nu het team veel progressie boekt is de kans hierop klein, echter weet je niet wat de toekomst met zich mee zal brengen. Ook kan het zijn dat een ander project toch beter blijkt te zijn. Belangrijk om te onthouden is dat beleggen in Nano altijd risico’s met zich mee zal brengen. Dit geldt ook voor alle andere cryptovaluta, niet alleen voor Nano. De cryptomarkt is immers zeer volatiel.

Door actief te beleggen in de koersontwikkelingen van Nano, kan je perfect inspelen op de laatste marktomstandigheden.

Wat zijn de voordelen van investeren in Nano?

Er zijn de nodige voordelen verbonden aan een investering in Nano. Een groot voordeel van de Nano cryptocoin, zijn de snelle transacties. Doordat de munt gebruik maakt van de Directed Acyclic Graph (DAG) techniek, vertragen andere accounts het verwerken van transacties op een losse chain niet meer.

Ook de (bijna) gratis transacties zijn een goede reden om Nano te kopen. Dit komt opnieuw door de manier waarop de transacties worden verwerkt binnen de Nano cryptomunt: er is alleen een verzender en een ontvanger nodig waardoor de kosten neerkomen op $0,000035 per transactie.

De munt zou bovendien voldoende schaalbaar moeten zijn: 7000 transacties per seconde zou geen probleem moeten opleveren volgens de makers. Doordat de munt de kinderziektes van de bitcoin oplost, kan deze munt een goede vervanging zijn. Heb je vertrouwen in de toekomst van Nano? Dan kan het slim zijn om de Nano cryptomunt te kopen.

Nano bewaren in een speciale wallet

Het is goed mogelijk dat je door het lezen van het bovenstaande zelf graag wilt investeren in Nano. Als je de munten hebt gekocht bij een van de vele exchanges die er online te vinden zijn dan is het geen verkeerd idee om jouw munten over te zetten naar een wallet. In tegenstelling tot de exchange heb je bij een wallet namelijk wel echt je NEM tokens zelf in handen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel gehackt kan worden, iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Er zijn verschillende soorten wallets om voor te kiezen. Het beste is om te kiezen voor een hardware wallet zoals een Ledger. Deze wallets zijn het veiligst nu ze nooit verbonden zijn met het internet. Wel is het zo dat deze wallets aardig wat geld kunnen kosten. Heb je niet zoveel Nano gekocht maar wil je de munten wel veilig stellen dan kan je altijd nog kiezen voor een speciale software wallet. Dit is een wallet die je eenvoudig op je computer kunt installeren.

Conclusie in Nano beleggen of niet?

We zien dat de community er sterk van overtuigd is dat Nano mogelijk een goede toekomst zal hebben. Dit zou kunnen betekenen dat het een goed idee is om ook te investeren in Nano. Echter zijn er ook critici die juist denken dat Nano de beloftes niet waar kan maken. Is het dan wel slim om Nano te kopen? Dit is echt een persoonlijke keuze om te maken. Het hangt volledig af van de vraag of jij denkt dat Nano de doelstellingen haalt en veel groei mee zal maken of niet. Aan de hand van de info uit dit artikel kun je in ieder geval een beter standpunt innemen over de munt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *