Reserve Rights kopen: hoe kan je beleggen in Reserve Rights (RSR)?

Wanneer je geïnteresseerd bent in handel of beleggen in crypto valuta, dan zijn er legio opties waar je uit kunt kiezen. Er waren in december 2020 volgens CoinMarketCap, een website waar je alle statistieken over crypto valuta kunt vinden, meer dan 7800 verschillende cryptomunten in omloop. Eén van die cryptomunten is Reserve Rights.

Reserve Rights klinkt een beetje als een disclaimer, maar de oprichters hebben een gedecentraliseerd stable coin platform opgericht en streven ernaar om een eerlijk monetair systeem op te bouwen.  Dat klinkt als een mooi ideaal, maar hoe wil Reserve dat gaan bereiken?

De vraag voor jou als handelaar is natuurlijk of het de moeite waard is om in dat platform te investeren. In dit artikel gaan we dieper in op de ideeën achter Reserve Rights, en kun je een analyse vinden over het beleggen in Reserve Rights. Je kunt in dit artikel ook de koersverwachting vinden voor Reserve Rights voor de komende jaren.

Hoe kan je Reserve Rights (RSR) kopen?

Je kunt de cryptomunt Reserve Rights het beste kopen bij Bitvavo. Bitvavo is een bedrijf waar je tegen lage transactiekosten kunt investeren in deze cryptomunt: je betaalt er nooit meer dan 0,25%. Bovendien kan je de eerste € 1000 aan Reserve Rights geheel gratis verhandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Waar kan je beleggen in Reserve Rights?

Wil je liever actief handelen in cryptomunten zoals Reserve Rights? Dan kan je het openen van een account bij eToro overwegen. eToro is een betrouwbare broker waar CFD’s op cryptomunten kunt verhandelen: bovendien kan je met een short positie zelfs inspelen op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om het verhandelen van CFD-cryptomunten direct uit te proberen met een gratis demo:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Handelen in Reserve Rights: wat is Reserve Rights eigenlijk?

De meeste crypto valuta zijn meer dan alleen maar een nieuwe digitale munt. Meestal zit er een vernieuwend idee of toepassing achter die gebaseerd is op blockchain technologie. Dat geldt ook voor Reserve Rights. Achter de munt Reserve Rights (RSR) zit een organisatie genaamd Reserve die zichzelf beschrijft als een verzameling mensen die erin geloven dat crypto valuta beter kan werken dan fiat geld, zoals Euro’s en Dollars.

Reserve Rights crypto

Op hol geslagen inflatie en corrupte regeringen

Een reden waarom fiat geld niet goed werkt is volgens Reserve omdat je geld niet veilig is. Dat kan bijvoorbeeld komen door banken waar je geld niet veilig staat of door slecht monetair beleid van corrupte en gecentraliseerde regeringen. En in sommige landen hebben mensen gewoonweg geen veilige plek om geld te bewaren. In dit soort landen ontstaat op hol geslagen inflatie waardoor de koopkracht van fiat valuta devalueert.

Een robuuste, economisch sterkste valuta om fiat valuta te vervangen

Ook is Reserve van mening dat ons huidige fiat geld een belemmering vormt om met iedereen in de wereld, dus grensoverschrijdend, vrij en zonder wrijving te handelen. Dat is voor Reserve de reden om een stabiele, gedecentraliseerde valuta te creëren. Doordat de munt gedecentraliseerd is kan hij niet door een overheid worden misbruikt of gemanipuleerd. Het doel van het team is dan ook om uiteindelijk de meest toegankelijke en robuuste, economisch sterkste valuta te maken zodat de valuta erdoor kan worden vervangen.

Veilige valuta voor iedereen

Voor ons Nederlanders is een veilige en stabiele munt die niet misbruikt kan worden misschien minder urgent. Maar er zijn wereldwijd miljarden mensen zonder bankrekening, en landen waar banken probleem hebben om geld veilig te bewaren. Sommige landen worden bijvoorbeeld door internationale financiële instellingen als een te hoog risico beschouwd, en kunnen hun burgers bij bepaalde banken geen rekening openen, of worden er allerlei beperkingen opgelegd waardoor het lastig wordt om normaal zaken te doen.

Daarom heeft Reserve het Reserve Protocol ontwikkeld, om daarmee corrupte bankiers en regeringen te omzeilen zodat iedereen ter wereld een veilige voorraad valuta kan hebben die niet door banken kan worden gestolen of door regeringen kan worden opgeblazen. Het uiteindelijke doel is een gedecentraliseerde stabiele valuta te creëren die immuun is voor hyperinflatie en onafhankelijk is van fiat geld.

Beleggen in Reserve Rights: Wat is het Reserve Protocol?

Het Reserve Protocol is ontwikkeld om de meest toegankelijke, economisch sterkste en meest robuuste valuta ter wereld te maken. Het protocol is gebouwd op Ethereum, maar er zijn plannen om het protocol boven op elk slim contract platform of blockchain te kunnen implementeren. Het protocol bestaat uit drie tokens: Het Reserve Token (RSV), het Reserve Rights Token en Collateral Tokens.

Het Reserve Token (RSV)

RSV is een stabiele cryptomunt die kan worden gebruikt als betaalmethode, worden bewaard en uitgegeven zoals we bijvoorbeeld Amerikaanse dollars, de Euro en ander stabiel fiatgeld gebruiken. De RSV is ontworpen om volledig door onderpanden te worden gedekt, waarbij het onderpand wordt bewaard in een ‘reserve kluis’.

Deze reserve kluis is feitelijk een slim contract dat wordt gebruikt om de activa, die het onderpand van de RSV vormen, samen te voegen en vast te houden. De kluis wordt gefinancierd door een vergoeding van 1% voor alle RSV-transacties te vragen en de eventuele meerwaarde van de activa in de kluis.

De RSV werd gelanceerd in 2019 en in de tijd van de lancering waren de onderpanden de USD Coin (USDC), TrueUSD (TUSD) en Paxos Standard (PAX), maar het team streeft naar een ‘kluis’ met 100 verschillende laagvolatiele activa die als onderpand voor de RSV moeten dienen.

De drie primaire functies van het RSV-token zijn:

  • Spaartegoeden beschermen tegen hyperinflatie
  • Goedkope transacties tussen landen faciliteren
  • Zorgen voor een betrouwbaarder en robuuster financieel ecosysteem voor handelaren in ontwikkelingslanden.

Hoe wordt de stabiliteit gehandhaafd bij het RSV-token?

Als de vraag naar het token daalt, zou dit logischerwijs betekenen dat ook de prijs zal dalen.

Op het blog van Reserve wordt met een hele inzichtelijke afbeelding geïllustreerd hoe de stabilisatie werkt.

Stel dat de terugkoopprijs van 1 RSV 1 euro is. Als de prijs op de markt daalt naar 98 cent, zal er een stimulans zijn om RSV te kopen en het met het slimme contract in te wisselen voor 1 euro aan onderpand tokens. Dat zal doorgaan het niet langer winstgevend is om de RSV-tokens te kopen en in te wisselen, en de prijs weer op 1 euro staat.

Andersom zullen handelaren als de vraag toeneemt en de prijs van RSV stijgt naar bijvoorbeeld €1,02 er handelaren de nieuwe RSV munten kopen voor 1 en ze vervolgens met winst verkopen. Ook dit zal doorgaan totdat de prijs op de markt door de RSV verkopen weer terug zakt naar 1 euro.

Het Reserve Rights Token (RSR)

Het tweede token in het Reserve Protocol is het Reserve Rights Token (RSR). Dit token heeft twee primaire functies:

  • Het is een utility token waarmee kan worden gestemd over bestuursvoorstellen.
  • Het helpt de RSV-waarde op de richtprijs van 1 Amerikaanse Dollar te houden.

In tegenstelling tot de stabiele RSV is het RSR-token volatiel. Het RSR token wordt gebruikt als investeringsobject, en met de opbrengst wordt het Reserve Protocol-project gefinancierd. Ondanks dat de RSR volatiel is, kan deze munt ook worden gebruikt om het onderpand percentage en de koppeling van de RSV te garanderen.

Op de website van Reserve vind je een illustratie van een stroomschema dat laat zien hoe het Reserve Rights Token gestabiliseerd kan worden.

Als de activa in de kluis van Reserve in waarde dalen en niet langer door de bestaande RSV gedekt kan worden en er een toename is in het totale aanbod van RSV, zal als gevolg hiervan het aantal RSR tokens dat in omloop is afnemen. Dit komt omdat de arbitragemogelijkheid alleen kan worden benut door RSR te verkopen.

Collateral Tokens

Dit zijn onderpand tokens die worden om de waarde van de RSV te ondersteunen, en is te vergelijken met hoe vroeger goud werd gebruikt als onderpand voor geld. Het protocol is zodanig ontworpen dat de onderpand tokens ten minste 100% van de waarde van alle Reserve tokens vertegenwoordigen. De onderpand tokens zijn zaken die in de echte wereld economische waarde vertegenwoordigen zoals obligaties, onroerend goed, grondstoffen en andere activa.

Hoe kun je beleggen in Reserve Rights?

Er is een verschil tussen handelen en beleggen in Reserve Rights. Handelen in RSR spitst zich toe op de korte en middellange termijn. Daarbij maak je als handelaar gebruik van de koersschommelingen.

Beleggen in Reserve Rights is daarentegen een langetermijninvestering, in de crypto wereld ook wel HODL (Hold On for Dear Life) genoemd. Deze buy-and-hold strategie is een stuk makkelijker te begrijpen dan de daghandel, en daarmee is het ook toegankelijk voor als je net begint met crypto valuta. Je hoeft dan niet elke dag de koersen in de gaten te houden, maar je speculeert dat op de lange termijn je investering meer waard zal worden.

Beleggingsstrategie voor Reserve Rights

Als je wilt gaan beginnen met beleggen in Reserve Rights bepaal je een bedrag om elke maand opzij te zetten. Dat kan een vrij klein bedrag zijn, of wat je elke maand kunt missen. Vervolgens analyseer je wat de markt en de koers van de RSR doet. Kijk daarbij naar wat de munt in het verleden waard is geweest en of er een stijgende of dalende tendens is. Bepaal dan voor jezelf een bedrag waar de waarde van de munt onder moet komen om te kopen.

Als de prijs daadwerkelijk zakt en het van tevoren bepaalde punt wordt bereikt koop je de munt. Dat kan op een handelsplatform als Bitvavo. Als je de munt hebt gekocht hou je hem vast in je crypto wallet. Het lange termijn vasthouden gaat minimaal over een periode van maanden, maar vaak over jaren.

Waar kun je Reserve Rights kopen?

Reserve Rights (RSR) is op het moment een populaire token met een uitstekende liquiditeit. Je kunt het kopen en verhandelen op de meest bekende en betrouwbare crypto valuta uitwisselingsplatforms zoals Bitvavo en je kunt het verhandelen tegen verschillende populaire crypto valuta waaronder Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en Ethereum (ETH), evenals fiat valuta als de Amerikaanse dollar en de Euro.

Bitvavo is een populaire Nederlandse partij voor het kopen en verkopen van cryptomunten. Het staat bekend om de lage transactiekosten van 0.5% en de snelle transactieverwerking.

Enkele kenmerken van Bitvavo:

  • Het is veilig en stabiel en staat bekend om goede gebruikerservaringen
  • De transactiekosten bedragen slechts 0,25%.
  • Ondersteuning in het Nederlands (of Vlaams).
  • Ondersteuning voor de bekendste cryptomunten.

Ga hier naar het online platform van Bitvavo:

Hoe bewaar je de Reserve Rights munten?

Je bewaart je cryptomunten in een crypto wallet. Je kunt kiezen uit software of hardware wallets. Software wallets zijn in feite een programma’s of een apps die je kunt openen op je smartphone of computer. Als je veel verschillende valuta hebt, en niet in al te grote hoeveelheden kun je het beste een software wallet gebruiken. Een hardware wallet is een apparaat met geheugenopslag en lijkt een beetje op een memory stick. Een hardware wallet kan grotere bestanden opslaan en is veiliger.

Welke crypto wallets kun je gebruiken voor beleggen in Reserve Rights?

Het RSR token is een ERC 20-token gebaseerd op de Ethereum blockchain. Je kunt dus het beste een door ERC 20 ondersteunde crypto wallet gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een van de volgende ERC20-portefeuilles gebruiken om je RSR tokens op een veilige manier op te slaan:

Als je een van plan bent om grote hoeveelheden RSR te kopen, dan kun je het beste een van de volgende hardware wallets gebruiken:

Wat maakt beleggen in Reserve Rights interessant?

Reserve bestaat uit een team van buitengewoon gepassioneerde mensen die hun sporen wel hebben verdiend in de fintech wereld. Ook wordt het Reserve team bijgestaan door adviseurs met indrukwekkende referenties, waaronder monetair econoom Garett Jones en voormalig SEC-commissaris Paul Atkins.

Bovendien heeft het project een aantal bekende investeerders weten aan te trekken, waaronder Peter Thiel, de medeoprichter van Paypal.

Afgezien van de investeringen heeft het bedrijf een enorm groeipotentieel in de financiële dienstverleningssector.

Een oplossing voor hyperinflatie

Het Reserve Rights protocol zou een oplossing kunnen bieden aan het probleem van hyperinflatie. Landen zoals Venezuela, Argentinië, Iran, Zimbabwe, Soedan, Jemen en Turkije zijn regio’s met hoge inflatiecijfers en hebben slechte vrije markt wisselkoersen van de USD. Daarom wil het team van Reserve de ondernemers en gemeenschappen in deze landen van het belang van hun valuta overtuigen.

Wat zijn de risico’s als je wilt beleggen in Reserve Rights?

Om wereldwijd geaccepteerd te worden als peer-to-peer geld overdrachtsmedium heeft Reserve een sterk geschaalde blockchain nodig. Maar hun main net token werd gelanceerd op Ethereum wat juist worstelt met deze schaalbaarheid. Als ze niet overgaan op een snellere blockchain lijkt hun uiteindelijke doel hypothetisch en realistisch onhaalbaar.

En alhoewel Reserve Rights is bedoeld als een volledig gedecentraliseerd open source-project moet het team echter nog steeds hun code vrijgeven.

Concurrentie van andere stablecoin projecten

Het is algemeen bekend dat crypto valuta extreem vluchtig van aard zijn. Daarom zijn er al talloze stablecoins ontwikkeld om handelaren en houders van crypto valuta betrouwbare lange termijn prijzen te bieden. De meeste grote stablecoin projecten zoals Tether (USDT), Paxos Standard (PAX), USD Coin (USDC) en Binance Coin (BUSD) hebben allemaal de Amerikaanse dollar als onderpand.

De stablecoin van het Reserve Protocol de RSV doet dat niet. Het is onmogelijk om te zeggen hoe RSV zich verhoudt tot zijn rivalen aangezien er geen circulerende aanbod gegevens beschikbaar zijn en er dus geen marktkapitalisatie wordt vermeld op Coinmarketcap.com. Maar het is wel duidelijk dat Reserve niet de enige partij is die ernaar streeft om de leidende stablecoin te worden.

De stablecoin van de wereld?

Het Reserve Protocol team heeft duidelijk de intentie om de stablecoin voor de wereld te willen worden, en willen hun token ecosysteem uitbreiden met een reeks crypto valuta waaronder een aantal munten die gebruikt kunnen worden om voor de lange termijn in te beleggen. Door het protocol te lanceren in landen met een hoge inflatie zoals Venezuela en Argentinië, en door zich te richten op opkomende markteconomieën, gelooft het team dat ze een concurrentievoordeel kunnen behalen. Hoewel dat voor deze landen inderdaad het geval is, valt nog te bezien of het op wereldschaal ook zal gebeuren.

Beleggen in Reserve Rights: Hoe gaat het Reserve Protocol zich ontwikkelen?

Het gebruikersbestand van het project is groeiende, maar het is nog maar het begin van wat het Reserve Protocol team voor ogen heeft. Hun plan is om het gedecentraliseerde netwerk uit te breiden naar landen over de hele wereld. Daarnaast zijn er plannen om andere functionaliteiten toe te voegen, zoals het verwerken van kaartbetalingen, geautomatiseerd wisselen van valuta, het afhandelen van loonlijsten en nog veel meer.

Het is nog niet bewezen, maar het Reserve Protocol team gelooft dat hele economieën kunnen draaien op crypto valuta. Ook geloven ze dat, door de peer-to-peer-benadering, het toezicht en de regelgeving die vaak met financiële systemen gepaard gaan zullen verwijderen.

Sparen en transacties uit te voeren met het Reserve protocol

Het Reserve protocol heeft zijn mobiele app al in verschillende Zuid-Amerikaanse landen uitgebracht. Onder de gebruikers vind je ondernemers en gewone mensen uit Venezuela die gebruikmaken van de wrijvingsarme transacties die mogelijk worden gemaakt door het Reserve-protocol.

Ze profiteren ook van de mogelijkheid om te kunnen sparen en transacties uit te voeren in een andere valuta dan hun Venezolaanse peso die sterk aan inflatie onderhevig is. Het protocol werkt vrij eenvoudig. Een gebruiker vraag in de app om RSV te kopen. Dan kiezen ze een manier van overschrijven.

De overschrijving gaat naar een van de Reserve Protocol netwerk handelaren die aan het verzoek voldoet door RSV te verzenden. De gebruiker kan de RSV dan uitgeven zoals hij wil.

Is Reserve Rights een winstgevende investering voor de lange termijn?

Het team staat voor een aanzienlijke uitdaging door zich rechtstreeks te richten op landen met een hoge inflatie en opkomende markteconomieën. Het is geen kleine opgave om in die sector een ​​wereldwijd netwerk van verkopers en gebruikers op te zetten die zich committeren om de RSV-tokens te gebruiken.

Het project is buitengewoon speculatief en vereist dat het team continu nieuwe dingen zal moeten leren en zich zal moeten aanpassen naarmate het project groeit. En ongetwijfeld zal de complexiteit van het project zelf, in combinatie met de moeilijkheden die economisch inefficiënte landen met zich meebrengen, onvoorziene problemen creëren die moeten worden aangepakt.

Reserve heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt, maar het is een langlopend project. Het valt niet te zeggen wanneer het project zou kunnen beginnen te evolueren naar volledige onafhankelijkheid en decentralisatie, maar degenen die de filosofische gedachte achter het project en de doelen van Reserve delen, kunnen het project steunen door de RSR-governance tokens te kopen en vast te houden. Als het project zijn doel bereikt, kan dit een zeer winstgevende investering op de lange termijn zijn.

Beleggen in Reserve Rights: Wat is de koersverwachting?

Het Reserve Protocol wordt steeds meer gebruikt, en we zien ook dat de RSR steeds gewilder wordt om in te investeren. Dat zien we ook terug in de prijs voorspellingen die door veel analisten en experts hoog wordt ingeschat voor de komende jaren. Dat maakt RSR tot een potentieel goede investering.

Onthoud wel dat beleggingen in cryptovaluta’s grote risico’s met zich meenemen. Je kunt dan ook je volledige inleg verliezen. Het is vaak verstandig om op verschillende momenten in te stappen: op die manier voorkom je dat je al je geld op de top investeert in deze cryptomunt.

Wat is de huidige koers van Reserve Rights?

De actuele koers van Reserve Rights kun je vinden op de website van Coin MarketCap. Je vindt Daarnaast de actuele handelswaarde ook de grafieken en historische data, en je kunt zien hoe ze het doen in de ranking vergeleken met andere crypto valuta.

Market Cap en aanbod van Reserve Rights

Reserve Rights heeft een vast aanbod van 100 miljard tokens. Op dit moment is minder dan 10% daarvan in omloop. Het maximale tokenaanbod is al vooraf bepaald, maar een groot deel van de tokens is om verschillende redenen vergrendeld.

Het Reserve Rights-token werd aanvankelijk gelanceerd met een circulerend aanbod van 6,85 miljard tokens, waarvan 3% werd gedistribueerd aan Huobi Prime IEO-deelnemers, 2,85% vrijgegeven als project tokens en 1% aan particuliere investeerders. Alle team-, adviseur-, partner- en seed-investeerder-tokens blijven vergrendeld totdat het mainnet is gelanceerd.

55,75% van het aanbod is opgesloten in een slim contract dat bekend staat als de ‘langzame portemonnee’. Het geld uit deze portemonnee wordt vrijgegeven na een vertraging van een maand met een openbaar on-chain bericht van het Reserve team waarin het doel van de opname wordt uitgelegd.

Wanneer is Reserve Rights opgericht?

Reserve Rights is in 2017 opgericht door Nevin Freeman, Matt Elder en Miguel Morel. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Oakland, Californië. Inmiddels is het team uitgegroeid tot meer dan 10 leden. Miguel Morel had vroeger de leiding over operationele strategieën, maar op de website van Reserve wordt hij niet langer vermeld. De geruchten gaan dat hij een nieuwe start-up aan het oprichten is.

Wat is het huidige team van Reserve Rights?

Het team van Reserve Rights heeft momenteel 18 leden en adviseurs. Niet alle leden staan op de website vermeld, omdat ze anoniem willen blijven vanwege hun verblijfplaats of om hun identiteit te beschermen. Dit zijn de belangrijkste teamleden:

Nevin Freeman (medeoprichter en CEO):

Freeman is een van de oprichters van Reserve en is de CEO van het project. Hij is verantwoordelijk voor de strategie, juridische zaken en teamcoördinatie. Voor de oprichting van Reserve was hij onder andere medeoprichter van Paradigm Academy, Metamed en RIABiz.  Freeman wil graag de problemen oplossen die de mensheid ervan weerhouden haar potentieel te bereiken, en hij maakt zich daarbij vooral zorgen over het afwenden van de langetermijnrisico’s die de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie met zich meebrengt.

Matt Elder (mede oprichter en CTO):

Elder is ook één van de oprichters van Reserve en de Chief Technology Officer. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het protocol en de architect achter de implementatie. Voor de oprichting van Reserve was hij ingenieur bij onder andere Alphabet, IBM en Quixey.

Charlie Smith (Business development):

Smith is verantwoordelijk voor tactieken en partnerschappen bij Reserve. Hij werkte eerder als managementconsultant bij ReD Associates en hielp bij het starten van een bitcoin mijn in Texas.

Cathleen Kilgallen (CFO en Compliance Officer):

Kilgallen is verantwoordelijk voor de financiën van Reserve en zorgt voor de compliance van het team. Voor Reserve was ze COO bij Leverage Research and Paradigm Academy, en heeft ze gewerkt voor onder andere The Jane Goodall Institute en Amnesty International.

Verder bestaat het team nog uit onder andere Jesper Ostman en Taylor Brent voor Protocol Development, Mark Lee voor Legal en Erika Campbell voor Onsite Operations.

Wil je nog meer te weten komen over Reserve en het Reserve Rights token? Bezoek dan de website van deze cryptomunt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *