VeThor kopen: hoe kan je beleggen in VeThor?

Wanneer het begrip ‘cryptocurrency’ ter sprake komt, denken de meeste mensen direct aan Bitcoin. Maar er zijn nog veel meer crypto munteenheden te vinden. Eén van deze eenheden is de VeThor Token. In dit artikel wordt deze munt onder de loep genomen. We leggen je uit wat de VeThor Token inhoudt, wat de functies zijn en we benoemen ook de voor- en nadelen.  Op die manier kan je besluiten of het aantrekkelijk is om te beleggen in VeThor door de cryptomunt te kopen.

Hoe kan je VeThor kopen?

Wil je de VeThor cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je VeThor  kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is VeThor Token?

VeThor Token (VET) wordt gezien als de brandstof voor de VeChain Thor (VTHO) blockchain. Elke handeling die plaatsvindt op de VTHO-blockchain bestaat voor een deel uit toegevoegde transactiekosten. Deze kosten worden gedekt met de VeThor Token. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het uitvoeren van betalingen of het delen van data.

VeChain gelooft dat de technologie van blockchain een onderdeel is van de fundering voor de toekomstige IT-generaties. Ook AR, AI, VR en 5G worden gezien als onderdeel van deze fundering. Met de VeThor Token willen ze ervoor zorgen dat de effectiviteit en authenticiteit van de uitwisseling van informatie een impuls krijgt. Zo kunnen producten en informatie met een verhoogde betrouwbaarheid uitgewisseld worden.

Een voorbeeld: grote bedrijven lopen tot in de miljarden mis, omdat er ergens anders in de wereld namaakproducten op de markt worden aangeboden. VeChain wil dit probleem aanpakken door de producten een unieke chip te geven. Zo kan een koper van bijvoorbeeld een Gucci tas zien of deze echt of nep is door simpelweg een code te scannen.

Hoe is VeThor ontstaan?

VeThor Token is een onderdeel van VeChain. VeChain realiseert het vastleggen van de authenticiteit van goederen op hun blockchain. Het platform is opgericht door Sunny Lu. Lu kon het slecht hebben dat er zoveel namaakproducten worden gemaakt en verkocht. Het bedrijf in kwestie loopt in principe geld mis en namaakproducten doen het imago ook niet ten goede. Sunny Lu besloot zelf iets te ondernemen om dit wereldprobleem tegen te gaan. En hij bedacht ook nog eens een oplossing die aardig wat geld waard kon zijn.

VeChain bestaat sinds 2015. Sinds de start is het streven al om een waardevol bedrijf op te zetten. Helaas staat de VeThor koers lager dan de reputatie van VeChain. Dit is normaal voor een munteenheid die wordt gebruikt voor het faciliteren van transacties.

VeThor Token: hoe werkt het?

Je kunt VeThor Tokens beheren vanuit waar jij je maar comfortabel voelt. Via Bitvavo kun je maandelijks jouw VeThor tokens laten uitkeren. Hoeveel dat is, wordt berekend via de volgende formule:

  1. Er wordt dagelijks gekeken naar hoeveel VeChain Thor elke Bitvavo-gebruiker in bezit heeft. De dagelijkse aantallen worden aan het eind van de maand opgeteld.
  2. Aan het eind van elke maand wordt dus vastgesteld hoeveel VeThor Token zijn geproduceerd door de VeChain Thor van alle Bitvavo-gebruikers.
  3. De geproduceerde VeThor Token wordt gelijkmatig verdeeld over de Bitvavo-gebruikers die de VeChain Thor bijhouden.

Het uitkeren van de VeThor Token vindt plaats op de eerste dinsdag van de maand. Het wordt direct bijgeschreven op jouw Bitvavo-account.

Waar moet je op letten bij het beleggen in VeThor Token?

In dit artikel heb je kunnen lezen waar VeChain voor staat en wat het doel is. Nu werkt het zo dat hoe groter VeChain wordt, des te beter dit zal zijn voor de koers van VeThor Token. Het is dus alles behalve ongunstig om bij te (laten) houden hoe VeChain presteert op de internationale markten. Zo kan het feit dat er toegang is gegeven tot het enorme netwerk er zomaar voor zorgen dat grote klanten VeChain gaan benaderen. Mocht dit het geval zijn, dan zal het zeker de koers ten goede komen.

Een potentieel voor-, maar ook nadeel van het kopen van cryptocurrency is dat niemand zeker weet hoe het gaat lopen. Het is verstandig om eerst te beseffen dat het voorspellen van de koers geen exacte wetenschap is. Doe dus gedegen vooronderzoek voordat je besluit te investeren in VeThor (hetzelfde geldt voor VeChain).

Wel of niet investeren in VeThor?

VeChain, de ontwikkelaar van VeThor Token, houdt zich bezig met verschillende markten. Zo is het ook begonnen met een Dapp platform. Met dit platform willen ze concurreren met grootmachten zoals Ethereum en NEO. Er zijn dus meerdere markten waarvan de prestaties invloed hebben op VeThor Token. Dit kan altijd zowel positief als negatief uitpakken. Maar voorlopig zijn de vooruitzichten positief. VeThor laat zich steeds meer zien. Zo is VeChain door de Chinese overheid gekozen tot technologiepartner van de regering.

Kortom, er is veel potentie aanwezig, waaronder een goed groeipotentieel. Als bedrijven VeThor gaan toepassen in hun productielijn, dan kan het zo zijn dat de waarde gaat stijgen. De voorspellingen voor de komende jaren schommelen nog, maar de vooruitzichten zijn positief.

Het is raadzaam dat je je eerst goed verdiept in het koersverloop van VeThor en dat je een goede prijsanalyse maakt. Beleggen in VeThor is een mooie gelegenheid voor diversificatie van je huidige beleggingsportfolio. Zorg ervoor dat er je ook traditionele beleggingen in je portfolio hebt. Zo maximaliseer je jouw potentiële koerswinst en verklein je het beleggingsrisico.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *