Vivendi aandelen kopen

Vivendi is een erg groot Frans conglomeraat waar veel verschillende ondernemingen onder vallen. Momenteel is het bedrijf vooral actief in de muziek- en televisie-industrie. Overweeg je het kopen van Vivendi aandelen? Voordat je gaat beleggen in Vivendi is het belangrijk om goed te onderzoeken in welke sectoren het bedrijf actief is. Op die manier kan je besluiten of een investering interessant is. Op deze pagina kan je ook de actuele koers van Vivendi raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in Vivendi?

Ben je actiever dan de gemiddelde belegger? Dan is Plus500 een goede partij voor het actief beleggen in Vivendi CFD aandelen. Je kan bij Plus500 geheel zonder commissies te betalen in Vivendi CFD aandelen handelen. Bovendien kan je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen door middel van een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om direct aan de slag te gaan met een demo (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Vivendi aandelen kopen?

Vivendi is meer dan een bedrijf. Het is een verzameling bedrijven! Voordat je Vivendi aandelen koopt, is het daarom verstandig om te onderzoeken hoe de onderliggende onderdelen het doen. Heb je vertrouwen in de toekomst van Vivendi? Dan kan het interessant zijn om Vivendi aandelen te kopen. Eén van de beste brokers om Vivendi aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissie, wat vrij uniek is. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je dit het beste kunt doen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Vivendi Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,068% voor Vivendi Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met 500JPY minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Vivendi?

Ben je benieuwd naar de koersontwikkeling van Vivendi? In de onderstaande grafiek zie je hoe het CFD aandeel Vivendi zich heeft ontwikkeld. Door middel van de knoppen open je snel een positie op het bedrijf.

Over het bedrijf Vivendi

Vivendi is een massamedia conglomeraat wat in Parijs is gevestigd (het hoofdkantoor). Het bedrijf heeft activiteiten op het gebied van film, video games, televisie, muziek, video hosting en is ook een uitgever van boeken. Het is een hele verzameling van mediabedrijven. Ze houden zich allemaal bezig met het maken, produceren en verspreiden van entertainment. Zo hebben ze vijftig muzieklabels. De Canal+ groep is waarschijnlijk het bekendste binnen de groep voor Nederlanders. Het bedrijf is vooral actief in Frankrijk, Afrika, Vietnam, Polen en Myanmar.

Vivendi

De oorsprong van Vivendi

In 1853 was er het waterbedrijf Compagnie Générale des Eaux (CGE). Het had concessies om het water in Lyon te leveren en later ook in Parijs, Nantes en Venetië plus Porto. In 1976 heeft CGE haar activiteiten uitgebreid. Ze hebben verschillende bedrijven overgenomen. Het ging om transportdiensten, bouwbedrijven, onroerend goed en ook afvalbeheer. Het heeft ook Compagnie Générale d'Entreprises Automobiles (CGEA) overgenomen.

Canal+

In 1983 werd CGE medeoprichter van Canal+. Het was het eerste betaalkanaal op de Franse televisie. In de jaren negentig heeft het bedrijf zich verder uitgebreid naar massamedia en telecommunicatie. Binnen deze sector hebben ze meerdere overnames gedaan om verder te groeien. In 1998 (bij de deregulering van de Franse telecommarkt) werd Vivendi Universal en Vivendi Environnement afgesplitst.

Creatie van "Vivendi"

De naam werd veranderd naar VIvendi in 1998. Vervolgens zijn alle onroerendgoed en bouwbedrijven verkocht. Vivendi fuseerde met onder andere Maroc Telecom en NetHold. HIerna konden ze digitale kanalen gaan lanceren in Spanje, Polen, Italië, Scandinavië, België en ook in Nederland. In 1999 is het bedrijf gefuseerd met Pathé. Een deal van 2,6 miljard volgens de Wall Street Journal. De onderdelen die niet aantrekkelijk waren voor Vivendi hebben ze verkocht aan Fornier. Deze veranderde haar naam daarop naar PaPathéthe.

De huidige bedrijfseenheden

Het bedrijf richt zich op digitaal entertainment. Het is voor het bedrijf essentieel om synergiën te ontwikkelen tussen de verschillende bedrijven en ze samen te laten groeien. Het is vaak een uitdaging voor het bestuur en dagelijkse management van de groep.

De Canal + Groep

Canal + is toonaangevend als het gaat om betaaltelevisie in Frankrijk. Het is een internationale producent en distributeur van televisieseries en films. Vivendi is de enige eigenaar van Canal +.

Universal Music Group

Samen met Warner Music en Sony Music vormt het de top drie platenlabels van de wereld. Het is een grote speler.

Havas

Havas behoort tot de grootste reclame- en communicatiebedrijven van de wereld. Vivendi heeft 95 procent van alle aandelen in handen.

Gameloft


Mobiele spellen en downloads vormen de kernactiviteit van het bedrijf. Jaarlijks zijn er meer dan een miljard downloads van hun spellen.

Editis

Het is een Franse uitgever welke in 2019 voor 900 miljoen euro is overgenomen. Het bedrijf behoort tot de grootste uitgevers van Frankrijk.

Vivendi Village

Het is een kleine groep van bedrijven welke zorgen voor live en digitaal entertainment.

Vivendi Ticketing

Het bedrijf is een specialist in het distribueren van tickets voor live evenementen, sportevenementen en culturele evenementen. Het bedrijf is actief in Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ze verwerken jaarlijks veertig miljoen tickets. Het bedrijf is ook actief voor haar zusterbedrijven waar het de tickets verkoopt voor artiesten van de Universal Music Group.

Een verzameling van bedrijven!

Doordat Vivendi actief is op meerdere fronten binnen de entertainment sector ontstaan er synergievoordelen. Voordelen die een kans zijn voor het bedrijf. Daarnaast weten ze slimme overnames te doen en groeien ze hierdoor door. Ze worden zo een nog grotere media- en entertainment reus. Denk je dat ze ook in de toekomst slimme beslissingen blijven nemen? Dan kan het interessant zijn om Vivendi aandelen te kopen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment