Singapore Airlines aandelen kopen

Singapore Airlines wordt veelal bekroond als de beste airline van de wereld. Wil je ook beleggen in een vliegmaatschappij met een vergelijkbaar goede reputatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel lees je hoe je Singapore Airlines aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste koers opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Singapore Airlines?

Wil je actief beleggen in Singapore Airlines? Dat kan bij Plus500! Bij deze broker is het mogelijk om actief CFD’s op het aandeel Singapore Airlines te verhandelen. Met CFD’s kan je erg flexibel inspelen op de laatste marktontwikkelingen. Stijgt de olieprijs bijvoorbeeld flink? Dan kan je besluiten om het aandeel te verkopen. Je kan deze manier van beleggen geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demoaccount. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Singapore Airlines aandelen kopen?

Denk je erover na om Singapore Airlines te kopen? Bekijk dan eerst of je denkt dat de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst kan worden vastgehouden. Steeds meer mensen vliegen waardoor de potentiële afzetmarkt stijgt. Een hoge olieprijs kan de winstgevendheid van vliegtuigmaatschappijen echter flink onder druk zetten. Wanneer je er zeker van bent dat je wilt beleggen in Singapore Airlines, dan kan je dit het beste doen bij eToro. Bij eToro kan je namelijk geheel zonder transactiekosten aandelen Signapore Airlines kopen. Met de onderstaande knop open je direct een account bij deze broker:

etoro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke brokers je tegen de laagste tarieven aandelen Singapore Airlines kunt verhandelen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Singapore Airlines Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,06% aan kosten Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,09% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Signapore Airlines?

Wil je de laatste koers van Singapore Airlines raadplegen? In de onderstaande grafiek zie je de meest recente CFD koers van Singapore Airlines. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen op het aandeel.

Over Singapore Airlines

Singapore Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Singapore. Deze Aziatische luchtvaatmaatschappij werkt samen met andere luchtvaartmaatschappijen. In het samenwerkingsverband Star Alliance werkt Singapore Airlines samen met bijvoorbeeld de Duitse Lufthansa, Air Canada, Air Brussels, Austrian Airlines en SAS. Het samenwerkingsverband bestaat inmiddels uit 29 landen. Het hoofdkantoor van Singapore Airlines bevindt zich in de Duitse stad Frankfurt am Main.

singapore airlines

Geschiedenis van Singapore Airlines

Singapore Airlines werd opgericht in 1947. Bij die oprichting was de naam van het bedrijf Malayan Airways. Waarom werd er voor die naam gekozen? De naam Malayan Airways werd gekozen omdat het de luchtvaartmaatschappij was voor Singapore en voor het buurland Maleisië. In 1972 werd deze luchtvaartmaatschappij gesplitst. Zo ontstonden de luchtvaartmaatschappijen Malaysia Airlines en Singapore Airlines.

Na deze splitsing groeide Singapore Airlines steeds verder in Azië. Aan de vloot met Boeings 707 en 737 werden Boeings 747 toegevoegd. Vanaf de jaren 80 ging Singapore Airlines vliegen naar Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen. In de jaren 90 werd begonnen met het vliegen naar Zuid-Afrika.

In 2000 was Singapore Airlines de eerste klant voor de nog te bouwen nieuwe Airbus A380. Er werden 19 toestellen besteld. Ook werd er een optie genomen 15 toestellen van dit type. De bouw van het toestel liep vertraging op. Pas in 2007 werd de eerste A380 plechtig aan Singapore Airlines overhandigd. Met dit toestel werd een lijndienst onderhouden tussen Singapore en Sidney.

Een kortstondig supersonisch avontuur

Singapore Airlines besloot in  december 1977 om samen met British Airways te  gaan vliegen tussen Bahrein en Singapore. Er werd gevlogen met de supersonische Concorde. Deze Britse Concorde was aan twee kanten beschilderd. Op één kant van de romp had de Concorde een Singapore Airlines beschildering. Op de andere kant had het vliegtuig een British Airways beschildering. Het supersonische avontuur van Singapore Airlines werd geen succes. Na een week werden de vluchten gestaakt.

Waarom? Omdat Maleisië het overvliegen van de Concorde verbood. Twee jaar later werd er weer met de Concorde gevlogen. Er werden allerlei beperkingen opgelegd. Daardoor werd het supersonische gedeelte van het traject steeds korter. Bovendien liep de bezettingsgraad van het vliegtuig steeds verder terug. Singapore Airlines stopte op 1 november 1989 met vluchten met de Concorde.

Dit soort innovaties kunnen een sterke invloed hebben op de koers van het aandeel Singapore Airlines. Zie je dat het bedrijf in de toekomst weer wat nieuws probeert? Dan kan het interessant zijn om actief te beleggen in het aandeel.

Singapore Airlines in cijfers

In het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2018 boekte Singapore Airlines in de drie maanden tot september een nettowinst van 36 miljoen euro. In die periode steeg de omzet tot ruim 3,6 miljard euro. Dat is een omzetstijging van ruim 6%. De winstdaling is vergeleken met een jaar eerder 81%. De oorzaak is de fors hogere olieprijs.

Het jaar 2018 was een recordjaar voor de omzet. De nettowinst in 2018 was echter slechts 683 miljoen Amerikaanse dollars. In 2017 was de nettowinst nog 1,3 miljard Amerikaanse dollar.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2019 bedroeg de omzet 3,86 miljard euro. Dat is, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, een stijging van 6,7%. De nettowinst daalde in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2019 met 20,7%. De nettowinst bedroeg 99,5 miljoen euro.

Koersverloop aandelen Singapore Airlines

De koers van een aandeel Singapore Airlines is het afgelopen jaar behoorlijk gedaald. Op 25 februari 2019 was een aandeel Singapore Airlines nog € 10,10. Op 24 januari 2020 is een aandeel nog € 8,48 waard. Het kopen van aandelen Singapore Airlines is dan ook niet aan te aan te raden. Analisten geven bezitters van aandelen Singapore Airlines het advies om de aandelen te verkopen.

Hieronder kan je het historische koersverloop van de aandelen Singapore Airlines zien:

Singapore Airlines koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment