CaixaBank aandelen kopen

De CaixaBank is een Spaans bedrijf in financiële diensten met het hoofdkantoor in Barcelona.De bank houdt zich bezig met Bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen. Op deze pagina lees je hoe je in de CaixaBank kunt beleggen in CaixaBank aandelen te kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in CaixaBank?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om via het internet actief te beleggen. Dit kan je natuurlijk ook doen met CaixaBank aandelen. Door actief te beleggen in de koers van het aandeel CaixaBank kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Wanneer er een winstwaarschuwing volgt, kan je bijvoorbeeld een positie innemen op een dalende koers. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s actief beleggen in de koers van het aandeel. Je kan de onderstaande knop gebruiken om een gratis account te openen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je CaixaBank aandelen kopen?

CaixaBank is een grote, Spaanse bank. De prestaties van een bank hangen vaak sterk samen met de economische situatie. Gaat het economisch gezien voor de wind? Dan kan het kopen van CaixaBank aandelen zomaar een goede beslissing zijn. Je kan CaixaBank aandelen kopen bij eToro. Bij eToro betaal je geen transactiekosten over je aandelenhandel waardoor dit een erg aantrekkelijke optie is. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

eToro aanmelden

In de onderstaande tabel zie je bij welke brokers je aandelen CaixaBank kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel CaixaBank Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 4 + 0,05% voor CaixaBank Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van CaixaBank?

Wil je weten hoe de koers van de CaixaBank zich ontwikkelt? In het onderstaande overzicht zie je direct hoe de koers het de afgelopen periode heeft gedaan. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe belegging in het aandeel openen.

Geschiedenis van de CaixaBank

Een voorloper van de CaixaBank is Criteria CaixaCorp welke werd opgericht in 2007. Het bedrijf ging naar de beurs wat de grootste beursgang in Spanje ooit was. In 2011 werden de vennootschappen van deze financiële dienstverlener geherstructureerd en de naam van het bedrijf werd gewijzigd in CaixaBank.

CaixaBank wil verder groeien. In maart 2012 liet de CaixaBank weten te willen fuseren met de Banca Civica, wat in het derde kwartaak van 2012 werd uitgevoerd. Door deze fusie ontstond de grootste bank in Spanje.

In 2017 laat Caixabank weten zijn hoofdkantoor te verplaatsen van Barcelona naar Valencia. De reden achter de verplaatsing is de politieke onzekerheid in Catalonië.

Caixabank

2018: verlies van banen bij CaixaBank

In 2018 heeft de CaixaBank 36.972  werknemers. CaixaBank laat weten van plan te zijn om circa 2.500 banen te schrappen. Het schrappen van de banen is onderdeel van een nieuw strategisch plan. Eerder had CaixaBank al laten weten meer dan 800 vestigingen van de bank te willen sluiten. CaixaBank gaat normale bankfilialen ombouwen tot bank-winkels. Het bedrijf hoopt zo de winstgevendheid van het bedrijf te kunnen verbeteren. Geloof je dat deze beslissing gaat bijdragen aan de resultaten bij CaixaBank? Dan kan het interessant zijn om te investeren in de CaixaBank.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!