Caixabank aandelen kopen

De Caixabank is een Spaans bedrijf in financiële diensten. Het in 2011 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Barcelona. Wat zijn de producten en de diensten van de Caixabank? De bank houdt zich bezig met Bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen. Op deze pagina lees je hoe je in de Caixabank kunt beleggen door Caixabank aandelen te kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Caixabank?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om via het internet actief te beleggen. Dit kan je natuurlijk ook doen met Caixabank aandelen. Door actief te beleggen in de koers van het aandeel Caixabank kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Wanneer er een winstwaarschuwing volgt, kan je bijvoorbeeld een positie innemen op een dalende koers. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s actief beleggen in de koers van het aandeel. Je kan de onderstaande knop gebruiken om een gratis account te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Caixabank aandelen kopen?

Caixabank is een grote, Spaanse bank. De prestaties van een bank hangen vaak sterk samen met de economische situatie. Gaat het economisch gezien voor de wind? Dan kan het kopen van Caixabank aandelen zomaar een goede beslissing zijn. Je kan Caixabank aandelen kopen bij eToro. Bij eToro betaal je geen transactiekosten over je aandelenhandel waardoor dit een erg aantrekkelijke optie is. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

eToro aanmelden

In de onderstaande tabel zie je bij welke brokers je aandelen Caixabank kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Caixabank Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Caixabank Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Caixabank?

Wil je weten hoe de koers van de Caixabank zich ontwikkelt? In het onderstaande overzicht zie je direct hoe de koers het de afgelopen periode heeft gedaan. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe belegging in het aandeel openen.

Geschiedenis van de Caixabank

Een voorloper van de Caixabank is Criteria CaixaCorp. Dit bedrijf werd opgericht in 2007. Het bedrijf ging naar de beurs. Het was de grootste beursgang in Spanje ooit. In 2011 werden de vennootschappen van deze financiële dienstverlener geherstructureerd. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Caixabank.

Caixabank wil groter worden. In maart 2012 liet de Caixabank weten te willen fuseren met de Banca Civica. In het derde kwartaal van 2012 was de fusie een feit. Door deze fusie ontstond de grootste bank in Spanje.

In 2017 laat Caixabank weten zijn hoofdkantoor te verplaatsen van Barcelona naar Valencia. Als reden wordt de politieke onzekerheid in Catalonië genoemd.

Caixabank

2018: verlies van banen bij Caixabank

In 2018 heeft de Caixabank 36.972  werknemers. Caixabank laat weten van plan te zijn om circa 2.500 banen te schrappen. Het schrappen van de banen is onderdeel van een nieuw strategisch plan. Eerder had Caixabank al laten weten meer dan 800 vestigingen van de bank te willen sluiten. Caixabank gaat normale bankfilialen ombouwen tot bank-winkels. Het bedrijf hoopt zo de winstgevendheid van het bedrijf te kunnen verbeteren.

2019: meer winst voor Caixabank

In het vierde kwartaal van 2019 heeft de Caixabank meet nettowinst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Ook de omzet was hoger dan verwacht. Op jaarbasis nam de nettowinst in 2019 behoorlijk toe, namelijk van 217 naar 439 miljoen euro. De analisten hadden 402 miljoen euro verwacht. Voor 2019 heeft Caixabank een dividend vastgesteld van 0,15 euro per aandeel.

2020: omzet, dividendrendement en koers van het aandeel

Wat zijn de verwachtingen van analisten over 2020? Ze verwachten dat de omzet van de Caixabank behoorlijk zal dalen. De door analisten verwachte omzet is 8,47 miljard euro. Dat is fors lager dan de 10,75 miljard euro omzet in 2018.

Wat betreft het dividend verwachten de analisten een dividend per aandeel van 0,15 eurocent. In procenten is dat een dividendrendement van 5,73 procent. Dat is aanmerkelijk meer dan het voor banken gemiddelde dividendrendement van circa 3,55 procent. Da Caixabank beloont zijn aandeelhouders dus met een fors dividend

In 2019 was de koers van een aandeel Caixabank vrij beweeglijk. De koers bewoog in dat jaar tussen de 2 en 3 euro. De koers is sinds 2018 met 18 procent gezakt.

Koersverloop aandelen Caixabank

Tussen 26 februari 2019 en 25 februari 2020 heeft de koers van een aandeel zich bewogen tussen 3,14 euro en 2,02 euro. Op 25 februari 2019 moet voor een aandeel 3,03 euro worden betaald. Op 25 februari 2020 is de koers gezakt tot 2,53 euro. De koers van het aandeel lijkt vrij “vast” te liggen. Een behoorlijke stijging van de aandelenkoers in 2020 is daarom onwaarschijnlijk. Het kopen van aandelen Caixabank wordt door veel analisten daarom afgeraden. Wellicht zijn er beleggers die aandelen willen kopen vanwege het hoge dividendrendement.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment