Siemens aandelen kopen (2024) – koers & analyse
Wil je beleggen in Siemens aandelen? In dit artikel kan je lezen of het verstandig is om aandelen Siemens te kopen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers vinden.
Hoe kan je Siemens aandelen kopen?
Denk je dat Siemens binnen je portfolio past? Analyseer voordat je het aandeel koopt eerst hoe het bedrijf het doet. Heeft het bedrijf goede plannen voor de toekomst en ligt de economie er goed bij? Denk je nog steeds dat het verstandig is om Siemens aandelen te kopen? Dan kan je dit het beste doen bij een goedkope broker.
Ben je op zoek naar een broker waar je Siemens aandelen kunt kopen zonder al te veel transactiekosten te betalen? Bekijk dan direct bij welke brokers je voordelig Siemens aandelen kunt kopen:
Broker | Kosten | Review | Aanmelden |
---|---|---|---|
* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden * Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd * Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen | |||
€0 aan kosten voor Siemens. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing. | |||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Wat is de aandelenkoers van Siemens?
De koers van het aandeel Siemens schommelt constant. Als belegger is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. In de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het aandeel Siemens. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een positie openen.
Bedrijfsgegevens van Siemens
Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Siemens.
Analyse van Siemens aandelen
Voordat je besluit of je Siemens wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Siemens zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.
Beurskoersen van de laatste 5 dagen
In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Siemens zien van de laatste 5 dagen:
Wat doet de koers van Siemens in 2024?
Ben je benieuwd wat analisten denken dat Siemens gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Siemens is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen.
Waarom kan het slim zijn om Siemens aandelen te kopen?
- Diversificatie: Siemens behaalt inkomsten in verschillende sectoren zoals energie, gezondheid en industriële automatisering.
- Technologische innovatie: Siemens staat bekend om haar innovatie van hoog niveau. Binnen de Siemens Healthineers divisie produceert het bedrijf bijvoorbeeld geavanceerde medische apparatuur.
- Sterk merk: Siemens is een sterk merk dat actief is in meer dan 200 landen. Dit verlaagt het risico van beleggen in aandelen Siemens.
De risico’s van beleggen in Siemens
- Afhankelijk van economische situatie: Siemens is voor haar bedrijfsmodel sterk afhankelijk van de financiële situatie van het bedrijf.
- Concurrentie: de technologie-industrie kent een hoge mate van concurrentie, het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je aandelen Siemens koopt.
- Regelgeving: op het gebied van energie & gezondheid gelden strenge regels. Wanneer er iets misgaat, kan Siemens te maken krijgen met boetes.
Wat zijn de concurrenten van Siemens?
- General Electric Company
- ABB
- Schneider Electric
- Honeywell International
- Hitachi
Hoe kan je beleggen in Siemens aandelen?
- Aandeel bestuderen: onderzoek of Siemens de concurrentie goed kan bijbenen.
- Aandelen rekening openen: open vervolgens een broker account bij een partij die Siemens aandelen als belegging verkoopt.
- Siemens aandeel selecteren: selecteer vervolgens het Siemens aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
- Order kiezen: met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de geldende prijs, terwijl je met een limietorder een maximale prijs instelt die je wilt betalen.
- Siemens aandelen kopen: druk vervolgens op kopen om de aandelen Siemens direct aan te schaffen.
Wat is het bedrijf Siemens?
Siemens is een van oorsprong Duits conglomeraat dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een absolute wereldspeler op vlak van elektronica en elektrotechniek. Op moment van schrijven is Siemens bovendien actief in verschillende sectoren. Siemens is bijvoorbeeld actief binnen de industrie, energiesector en de gezondheidszorg.
Op moment van schrijven is het zo dat het bedrijf actief is in maar liefst 190 verschillende landen. De hoofdkantoren van Siemens lliggen in de Duitse steden Berlijn en München. De Siemens aandelen noteren aan de Deutsche Börse met de ticker SIE.
Een bedrijf met een behoorlijke diversiteit
We zouden het in eerste instantie misschien niet zeggen, maar Siemens is wel degelijk een sterk gediversifieerd bedrijf. Op moment van schrijven is het dan ook zo dat de activiteiten van dit bedrijf worden verdeeld in maar liefst acht verschillende onderdelen. Het gaat hierbij om de volgende:
- Power & Gas;
- Wind Power & Renewables;
- Energy Management;
- Building Technologies;
- Mobility;
- Digital Factory;
- Process Industries and Drives;
- Healthineers;
- De Financial Services Division;
De energie sectoren dragen het meeste bij aan de omzet van Siemens: ongeveer 40% van de omzet wordt binnen deze sectoren behaalt. De belangrijkste geografische afzetmarkten voor Siemens zijn Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Opvallend genoeg zijn de afzetmarkten van Noord- en Zuid-Amerika zijn samen gemiddeld slechts goed voor een kwart van de totale omzet van het bedrijf.
Wanneer je belegt in Siemens aandelen, is het daarom belangrijk om deze regio’s extra goed te analyseren. Wanneer het daar economisch gezien goed gaat, dan zal de winstgevendheid van het bedrijf toenemen.
De geschiedenis van Siemens
Siemens werd opgericht op 12 oktober 1847 door Werner von Siemens en Johann Georg Halske. In eerste instantie werd het bedrijf niet Siemens genoemd, maar wel ‘Telegraphen-Bauanstalt von Siemens & Halske’. Het bedrijf ging in het jaar 1899 naar de beurs.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte Siemens dwangarbeiders gebruikte om te werken aan de producten voor Siemens & Halske. Deze dwangarbeiders bevonden zich in het concentratiekamp Groß-Rosen en in naar verwachting zo’n 20 verschillende fabrieken die stonden opgesteld rond het concentratiekamp van Ravensbrück.
Het Siemens zoals we het vandaag de dag kennen is opgericht in 1966. In dit jaar besloot Siemens & alske AG ervoor om te fuseren met Siemens-Schuckertwerke AG en Siemens-Reiniger-Werke AG.
Op 18 september 2011 kondigde Siemens aan niet meer mee te helpen bij het bouwen van kerncentrales. Ergens in het midden van 2013 besloot Siemens bovendien om haar 50 procent belang in de joint venture met Nokia Siemens Networks te verkopen aan Nokia.
Is het slim om te investeren in Siemens aandelen?
Er zijn verschillende voor- en nadelen wanneer het aankomt op de Siemens aandelen. Siemens heeft haar bedrijfsactiviteiten goed gespreid in acht verschillende divisies. Dat is gunstig, aangezien dit leidt tot een goede mate van risicospreiding. Dit kan een investering in aandelen Siemens minder risicovol maken en daardoor aantrekkelijker.
Wel is het belangrijk om te vermelden dat ruim 40% van de omzet voortkomt uit de energiedivisies. Wanneer deze sectoren slecht presteren, kan de aandeelkoers direct onder druk komen te staan. Als actieve belegger kan je hier natuurlijk wel op in spelen door een short positie te openen. Toch is het belangrijk om de energiemarkt goed in de gaten te houden wanneer je aandelen Siemens koopt.
Een andere zwakte van het Siemens aandeel, is de afhankelijkheid van externe leveranciers. Wanneer er problemen zijn met deze leveranciers dan kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komen te staan. Ook kreeg het bedrijf te maken met diverse schandalen in de media rondom corruptie. De consequenties waren beperkt, maar wanneer het bedrijf in de toekomst met een groter schandaal te maken krijgt dan kan dit de aandelenkoers flink doen dalen.
Ondanks deze zwakke punten, kan een investering in Siemens goed uitpakken. Het bedrijf weet te innoveren en brengt elk jaar nieuwe oplossingen en producten naar buiten die passen bij de wensen van de klanten. Doordat het merk wereldwijd zo bekend is, spreekt het veel mensen aan. Vergelijk Siemens wel goed met de concurrentie voordat je de aandelen koopt.
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!