Ageas aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Ageas is vanaf 2008 een bedrijf met enkele verzekeringsonderdelen. Banken en de Belgische staat hebben de overige bancaire onderdelen van het bedrijf opgekocht. De sterk uitgeklede vorm van het bedrijf heeft als voordeel dat het bedrijf zich kan toeleggen op de winstgevende activiteiten. Denk je erover na om zelf te beleggen in Ageas aandelen? In dit artikel ontdek je direct hoe je aandelen Ageas kunt kopen.

Hoe kan je Ageas aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van deze verzekeraar, dan kan je Ageas aandelen kopen. Ben je benieuwd bij welke broker je dit het beste kunt doen? Bekijk dan het overzicht van de brokers om in Ageas aandelen te beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Ageas koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ageas. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ageas & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Ageas?

Ben je benieuwd hoe Ageas het nu doet? In deze grafiek zie je het koersverloop van het aandeel Ageas over de afgelopen periode. Ook kan je met de knoppen direct een beleggingspositie openen op het bedrijf.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ageas

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ageas.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ageas zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan het interessant maken om Ageas aandelen te kopen?

  • Sterke financiële prestaties: Ageas heeft een trackrecord met sterke financiële prestaties. Wanneer deze trend doorzet, kan het interessant zijn om Ageas aandelen te kopen.
  • Diversificatie: Ageas is actief in verschillende segmenten van de verzekeringsbranche en biedt bijvoorbeeld levensverzekering & asset management aan. Door deze spreiding is Ageas minder kwetsbaar: tijdens de pandemie werden slechte resultaten met levensverzekeringen opgevangen door goede resultaten met normale verzekeringen.
  • Actief in meerdere landen: Ageas is actief in verschillende landen in Europa en Azië, waardoor een zwakke economie in één regio de resultaten niet onder druk hoeft te zetten.
  • Distributie: Ageas heeft een uitgebreid netwerk aan distributiekanalen waaronder banken, brokers en andere tussenpersonen. Ageas heeft bijvoorbeeld een samenwerking met BNB Paribas in België, waardoor het direct een groot aantal potentiële klanten kan bereiken.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Ageas aandelen?

  • Regulaties: nieuwe regels rondom de kapitaalreserves kunnen de prestaties van het bedrijf onder druk zetten, aangezien het dan lastiger is om te groeien.
  • Economische onzekerheden: tijdens de economische crisis van 2008 nam het aantal claims toe terwijl de investeringen van het bedrijf in waarde daalden.
  • Concurrentie: de verzekeringsbranche kent veel concurrentie, waardoor het bedrijf haar producten constant moet aanpassen aan de smaak van de consument.
  • Claims en underwriting risico: fouten in risicoberekeningen of grote gebeurtenissen zoals een natuurramp kunnen de winstgevendheid van Ageas onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Ageas?

Hoe kan je aandelen Ageas kopen?

  1. Broker account openen: meld je eerst aan bij een betrouwbare broker waar het mogelijk is om aandelen Ageas te kopen.
  2. Account activeren: activeer vervolgens je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat je account is geactiveerd kan je direct geld storten op je beleggingsrekening.
  3. Aandelen Ageas selecteren: navigeer vervolgens naar het aandeel Ageas en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
  4. Aandelen kopen: met een marktorder koop je de aandelen Ageas direct en met een limietorder stel je een maximale prijs in die je wilt betalen.
  5. Evalueren: vergeet niet om je belegging in Ageas in de gaten te houden; verkoop de aandelen wanneer je dat wilt.

Het grote bancaire bedrijf Ageas

In het verleden was Ageas een grote bank en een verzekeraar met activiteiten in Nederland en in België. Onder de naam Fortis Holding was het bedrijf tot 2008 de moedermaatschappij van Fortis. Tijdens de financiële crisis van 2008 ging het merk Fortis verloren.

Door ingrijpen van zowel de Belgische als de Nederlandse overheid werd voorkomen dat belangrijke onderdelen van Fortis failliet gingen. Wat overbleef van de Fortis Holding was de Belgische en Nederlandse verzekeringstak en een meerderheidsbelang in een kredietportefeuille.

Ageas aandelen kopen

Het verzekeringsbedrijf Ageas nu

De naam Fortis had imagoschade opgelopen. In 2010 werd, met instemming van de aandeelhouders, de naam van het bedrijf gewijzigd in Ageas. Het Belgische Ageas biedt levensverzekeringen en andere verzekeringen aan. Het bedrijf heeft een belang van 75% in het bedrijf AG Insurance, waarvan Ageas de moedermaatschappij is. Ageas is een belangrijke speler op de verzekeringsmarkt en is actief in ruim 12 landen.

Actief in Europa en Azië

Ageas is vooral actief in Europa en Azië. Via joint-ventures is Ageas actief in snelgroeiende landen in Azië. Landen in Azi zoals China, Azië, Filipijnen, India, Thailand en Vietnam.

De onderdelen van Ageas

  • Een belang van 75% in AG Insurance. De oorspronkelijke naam van dit bedrijf is Fortis Insurance Belgium.
  • Ageas Insurance International. De oorspronkelijke naam van dit bedrijf is Fortis Insurance International.
  • Een belang van 45% in de gestructureerde kredietenportefeuille Royal Park Investments.

Schadeloosstelling voor oud-aandeelhouders Fortis

Aandeelhouders hebben verlies geleden door de ondergang van Fortis. In 2016 kwam Ageas tot een overeenstemming met deze ouder-aandeelhouders met een schikking zonder toe te geven tot enige fout. Door deze schikking werden de belangrijkste gerechtelijke procedures beëindigd. Het bedrijf verklaarde zich bereid om de gedupeerde aandeelhouders schadeloos te stellen door het betalen van 1,2 miljard euro.

Wel of niet aandelen Ageas kopen?

Ageas kan een interessante investering zijn, aangezien het aandeel een aantrekkelijk dividend uitkeert. Wel is het belangrijk om te allen tijde de financiële gezondheid van het bedrijf te onderzoeken. Wanneer het aantal claims toeneemt of de investeringen slecht presteren, kan het bedrijf in de problemen raken.

Wanneer je een beslissing neemt over een belegging in Ageas aandelen, is het verder verstandig om te onderzoeken hoe het aandeel binnen je persoonlijke situatie past. Het risicoprofiel van Ageas zal zeker niet bij iedere belegger passen, maar het aandeel kan onderdeel uitmaken van een uitgebalanceerde beleggingsportfolio.

 

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *