Ageas aandelen kopen

Ageas is vanaf 2008 een bedrijf met enkele verzekeringsonderdelen. Banken en de Belgische staat hebben de overige bancaire onderdelen van het bedrijf opgekocht. De sterk uitgeklede vorm van het bedrijf heeft als voordeel dat het bedrijf zich kan toeleggen op de winstgevende activiteiten. Het vertrouwen van de consumenten in het bedrijf is de laatste jaren toegenomen. Denk je erover na om zelf te beleggen in Ageas? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je Agreas aandelen koopt.

Hoe kan je Ageas aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van deze verzekeraar, dan kan je Ageas aandelen kopen. Ben je benieuwd bij welke broker je dit het beste kunt doen? Bekijk dan het overzicht van de beste brokers om in Ageas aandelen te beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ageas. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ageas & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Ageas tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Ageas?

Door actief te beleggen in het koersverloop van Ageas kan je zowel in goede als slechte tijden handelen. Tijdens een economische crisis zie je vaak dat financiële bedrijven het slecht doen. Door een short positie te openen, kan je dan speculeren op een dalende koers.

Een goede partij om actief te beleggen in Ageas door gebruik te maken van CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je actief beleggen geheel zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Ageas?

Ben je benieuwd hoe Ageas het momenteel doet? In deze grafiek zie je het koersverloop van het aandeel Ageas over de afgelopen periode. Ook kan je met de knoppen direct een beleggingspositie openen op het bedrijf.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ageas

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ageas.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ageas zien van de laatste 5 dagen:

Het grote bancaire bedrijf Ageas

Ooit was Ageas een grote bank en een verzekeraar. Het bedrijf was actief in Nederland en in België. Onder de naam Fortis Holding was het bedrijf tot 2008 de moedermaatschappij van Fortis. In 2008 was er een financiële crisis. Het merk Fortis ging verloren.

Door ingrijpen van zowel de Belgische als de Nederlandse overheid werd voorkomen dat belangrijke onderdelen van Fortis failliet gingen. Ze kochten bedrijfsonderdelen van Fortis. Wat overbleef van de Fortis Holding was de Belgische en Nederlandse verzekeringstak en een meerderheidsbelang in een kredietportefeuille.

Ageas aandelen kopen

Het verzekeringsbedrijf Ageas nu

De naam Fortis had imagoschade opgelopen. In 2010 werd, met instemming van de aandeelhouders, de naam van het bedrijf gewijzigd in Ageas. Door de Belgische verzekeringsmaatschappij Ageas worden levensverzekeringen en andere verzekeringen aangeboden. Het bedrijf heeft een belang van 75% in het bedrijf AG Insurance. Van dit bedrijf is Ageas de moedermaatschappij. Ageas is een belangrijke speler op de verzekeringsmarkt. Het bedrijf is actief in 12 landen.

Actief in Europa en Azië

Ageas is vooral actief in Europa en Azië. Via joint-ventures is Ageas actief in snelgroeiende landen in Azië. Landen in Azië waar het bedrijf actief is zijn Volksrepubliek China, Azië, Filipijnen, India, Thailand en Vietnam.

De onderdelen van Ageas

  • Een belang van 75% in AG Insurance. De oorspronkelijke naam van dit bedrijf is Fortis Insurance Belgium.
  • Ageas Insurance International. De oorspronkelijke naam van dit bedrijf is Fortis Insurance International.
  • Een belang van 45% in de gestructureerde kredietenportefeuille Royal Park Investments.

Schadeloosstelling voor oud-aandeelhouders Fortis

Aandeelhouders hebben verlies geleden door de ondergang van Fortis. In 2016 kwam Ageas tot een vergelijk met deze oud-aandeelhouders. Er werd door Ageas geschikt zonder erkenning van enige fout. Door deze schikking werden de belangrijkste gerechtelijke procedures beëindigd. Het bedrijf verklaarde zich bereid om de gedupeerde aandeelhouders schadeloos te stellen door het betalen van 1,2 miljard euro.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *