iQIYI aandelen kopen (2024): hoe beleggen in iQIYI?

Wil je beleggen in iQIYI aandelen? Volg de stappen in dit artikel om direct iQIYI aandelen te kopen & verkopen! Ook vind je hier een analyse van de zwakke & sterke punten van iQIYI en je kunt hier de laatste koersgegevens raadplegen.

Hoe kan je iQIYI aandelen kopen?

Je hebt een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker om in iQIYI aandelen te kunnen beleggen. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je iQIYI aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor iQIYI. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen iQIYI & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

De aandelen van iQIYI worden verhandeld op de Nasdaq onder de ticker IQ. Hierdoor kan je ook als buitenlander beleggen in iQIYI aandelen.

Wat is de aandelenkoers van iQIYI ?

Ben je benieuwd naar de aandelenkoers van het aandeel iQIYI? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het aandeel het de afgelopen periode heeft gedaan. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie op het bedrijf openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van iQIYI

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van iQIYI.

Analyse van iQIYI

Voordat je besluit of je iQIYI wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe iQIYI zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van iQIYI zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van iQIYI 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat iQIYI gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van iQIYI is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de sterke punten van iQIYI aandelen?

  • Sterke positie: iQIYI is één van de grootste online streamingbedrijven in China en biedt een uitgebreid aanbod aan films & tv programma’s aan.
  • Financiële resultaten: iQIYI heeft een sterke balans en de financiële resultaten van het bedrijf groeien.
  • Groeipotentie buiten China: iQIYI is van plan om ook buiten China haar diensten aan te bieden. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld naar Taiwan en Zuid-Korea als interessante afzetmarkten.
  • Sterk contentaanbod: iQIYI heeft een uitgebreid aanbod aan content en produceert zelf ook steeds meer films en series.

Wat zijn de risico’s van iQIYI aandelen?

  • Sterke concurrentie: de onlinestreamingindustrie is competitief, grote concurrenten zijn bijvoorbeeld Tencent en Alibaba. Het bedrijf zal dan ook unieke inhoud moeten blijven aanbieden om haar positie te behouden.
  • Beperkte markt: iQIYI is voornamelijk actief in China, waardoor de politieke en economische ontwikkelingen in het land een grote invloed hebben op de resultaten.
  • Afhankelijkheid: iQIYI is afhankelijk van enkele producten voor de unieke inhoud. Wanneer deze providers de inhoud niet meer beschikbaar stellen aan iQIYI, kan de concurrentiepositie van het bedrijf verslechteren.
  • Regulering: China stelt steeds meer regulering in voor online streaming wat de groeipotentie van het bedrijf kan beperken.

Hoe kan je beleggen in iQIYI aandelen?

Je kunt beleggen in iQIYI aandelen bij een broker. Een aandelen broker is een bedrijf dat het voor retailbeleggers mogelijk maakt om aandelen van populaire bedrijven te kopen en verkopen.

Het openen van een account bij een aandelen broker, werkt eigenlijk hetzelfde als het openen van een account bij een bank. Je moet vaak een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres uploaden om je rekening te activeren.

Je kunt vervolgens direct een beleggingspositie openen op het aandeel iQIYI. Vul hiervoor het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order te versturen naar de aandelenbeurs.

Over iQIYI

iQIYI is een online streamingbedrijf dat werd opgericht in 2010. Het bedrijf biedt een uitgebreid aanbod aan films en tv-programma’s aan en is erg populair in China.

iQIYI aandelen kopen

Wel of niet iQIYI aandelen kopen?

Beleggen in China brengt eigenlijk altijd risico’s met zich mee: de overheid grijpt namelijk strenger in en controleert bedrijven meer. Daar staat tegenover dat er meer dan een miljard mensen in China wonen en dat de middenklasse steeds verder groeit. Een belegging in iQIYI kan dan ook interessant zijn voor beleggers die een hoge risicotolerantie hebben.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *