Wirecard AG aandelen kopen

Financieel dienstverlening- en technologiebedrijf Wirecard AG is wereldwijd actief. Door dit bedrijf worden betaalverwerkingsdiensten, kaartuitgiftediensten en risicobeheersingsdiensten uitgevoerd.  Door het betaalverwerkings- en risicobeheerplatform van dit bedrijf worden ruim 85 lokale en internationale betaal- en frauderingsystemen ondersteund. Het hoofdkantoor van Wirecard bevindt zich in Duitsland. Wil je beleggen in Wirecard door de aandelen te kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Let op: er is grootschalige fraude gepleegd door Wirecard waardoor het bedrijf zwaar in de problemen zit. De koers van het aandeel daalt waarschijnlijk naar € 0. Je kan nog wel handelen in koersverschillen totdat het aandeel helemaal niets meer waard is.

Waar kan je Wirecard AG aandelen kopen?

Online betalen heeft de toekomst. Naar verwachting zullen steeds meer mensen online transacties uitvoeren. Dit kan het erg aantrekkelijk maken om te investeren in bedrijven die zich hiermee bezig houden. Wil je ook beleggen in Wirecard door de aandelen te kopen?

Bekijk hieronder dan direct bij welke partijen je Wirecard aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Wirecard. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Wirecard! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers  van Wirecard?

Ben je benieuwd naar de actuele CFD koers van het bedrijf Wirecard? Hieronder kan je zien wat het koersverloop van het bedrijf is. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Wirecard AG

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Wirecard AG.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Wirecard AG zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in Wirecard?

Het is zeker niet verstandig om te investeren in het bedrijf Wirecard. Recent kwam een grootschalige fraude aan het licht. Al langer gingen er geruchten rond dat de winstcijfers van het bedrijf niet konden kloppen. De definitieve val volgde toen de accountant Ernst & Young ruim €1,9 miljard die op de balans stond niet kon vonden. De politie besloot uiteindelijk om diverse kantoren van het bedrijf binnen te vallen.

Als gevolg moest het bedrijf een aanvraag tot faillissement indienen. Het is voor het eerst dat een bedrijf in de DAX30 deze stap moet nemen. Ondertussen proberen de Europese beleggers schadevergoedingen te krijgen bij het auditbedrijf EY dat de problemen bij het bedrijf niet heeft ontdekt.

De 1,9 miljard die verdween was een kwart van de totale activa van het bedrijf. De diverse bedrijven die ruim 2 miljard aan kredieten hebben openstaan bij Wirecard kunnen hun geld terugvorderen. De vooruitzichten voor Wirecard zijn dan ook erg slecht.

Toch zijn er nog aandeelhouders die Wirecard aandelen vasthouden of zelfs kopen. Ze hopen dat de verkoop van de ontastbare activa nog geld op gaat leveren. De kans hierop is echter klein, aangezien de merknaam besmeurd is. Zelf zou ik dan ook zeker geen Wirecard aandelen kopen. De belegger die niet bang is om grote risico’s te nemen kan speculatie op het aandeel nog overwegen.

Een eigen internetbetaalsysteem

Wirecard is ook de naam van het door het bedrijf ontwikkelde betalingssysteem. Dit systeem werd in 2006 geïntroduceerd. Consumenten kunnen door zich online te registreren een rekening openen bij de Wirecard Bank. Deze rekening moet door de consument worden gevuld. Dat vullen van de rekening kan met contanten, overschrijvingen, kaarten of een lokaal betaalsysteem.

wirecard

Gratis prepaid virtuele Mastercard

Het internetbetaalsysteem biedt ook een virtuele Mastercard voor consumenten aan. Met die virtuele Mastercard kan wereldwijd bij Mastercard-locaties worden betaald. Gebruikers van het internetbetalingssysteem van Wirecard kunnen ook realtime geld verzenden aan elkaar. Klanten kunnen ook kiezen voor een echte MasterCard.

Automatische afhandeling wereldwijde betalingen

Eén van de producten van Wirecard is Supplier and Commission Payments (SCP). Met de SCP kunnen betalingen aan leveranciers en verkopers in heel de wereld automatisch worden afgehandeld. Er zijn leveranciers- of commissiebetalingen die internationaal gebeuren. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de intermediaire commissies die hotels aan reisbureaus moeten betalen.

Hoe worden deze betalingen verwerkt en afgehandeld? Door het elektronisch verwerken van ‘virtuele’ creditcardnummers. Het zijn creditcardnummers die beperkt worden gebruikt.

Uitgave van creditcards

Zakelijke klanten kunnen bij de Wirecard Bank AG kaarten van Mastercard, VISA en JCB kopen. Aan particuliere en zakelijke klanten worden verschillende soorten creditcards en bankpasjes uitgegeven.

2019: Boekhoudfraude door betalingsverwerker?

In oktober 2019 zette de Financial Times documenten online. Uit die documenten zou blijken dat Wirecard boekhoudfraude heeft gepleegd. Cijfers over omzet en winst zouden te zijn opgekrikt. Door het bedrijf werd de boekhoudfraude ontkend. Het bedrijf heeft accountsbureau KPMG om onafhankelijk onderzoek te doen.

Dit soort nieuwsberichten kunnen de koers van een aandeel sterk onder druk zetten. Dit kunnen mooie koop of verkoopmomenten zijn voor aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *