Virtueel beleggen in onder andere aandelen & valuta’s!

Heb je nog nooit belegt, maar lijkt je dit wel wat? Dan is virtueel beleggen in aandelen wellicht de oplossing voor je! Tegenwoordig kan je online virtueel beleggen waarbij je alles geheel zonder risico kunt uitproberen. Maar hoe werkt virtueel beleggen nu eigenlijk?

Wat is virtueel beleggen?

Bij virtueel beleggen maak je gebruik van een online programma om te beleggen. Je kan met een virtueel programma de mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen. De beurs wordt gesimuleerd en je kan handelen in bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, Forex en opties.

Hoe kan je virtueel actief beleggen?

Je kunt virtueel beleggen door middel van de gratis software van een broker als eToro. Bij eToro handel je in CFD’s op bekende effecten. Je kan een account openen door je email en een wachtwoord achter te laten. Vervolgens kan je direct beginnen met het verhandelen van financiële effecten.

Wil je dit ook proberen? Gebruik de onderstaande knop om direct je eigen virtuele account aan te maken bij eToro door een demo te openen:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Waarom virtueel beleggen?

Alles is 100% virtueel. Dit betekent dat je dus geen risico loopt op het verliezen van geld. Toch kan je er ook voor kiezen om met echt geld te gaan beleggen. Je kan binnen de software eenvoudig omschakelen naar een echt geld account.

Het virtuele account is perfect om je vaardigheden te trainen. Door virtueel te beleggen raak je vertrouwd met de software en ontdek je hoe beleggen in zijn werking gaat.

virtueel beleggen software

Virtueel beleggen bij eToro. Illustratieve prijzen.

Kan iedereen virtueel handelen in aandelen?

Het verhandelen van aandelen gebeurde vroeger vooral fysiek, beurshandelaren reisden af naar de beurshal om daar aandelen op de beursvloer te kopen en verkopen. Met de snelle ontwikkelingen op het gebied van communicatie is er echter steeds meer mogelijk. Tegenwoordig kan iedereen virtueel handelen in aandelen en doordat de markt steeds digitaler wordt zijn de kosten hiervan enorm gedaald.

Ben je benieuwd bij welke brokers je tegen gunstige tarieven virtueel kunt beleggen in aandelen? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

BrokerInformatieAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoNederlandstalig, betrouwbaar & voordelig
BUX-logoOntvang direct een gratis aandeel & € 0 commissies

Wist je dat dit allemaal mogelijk is?

  • Iedereen kan short gaan: je zet dan in op een koersdaling!
  • Handelen in aandelen kan al vanaf honderd euro.
  • Je betaalt geen commissies bij de handel in CFD’s.
  • Je ontvangt gewoon dividend op het moment van uitbetaling.
  • Beleggen in aandelen kan je 100% gratis uitproberen met een demo!

Wil je virtueel handelen zelf uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo te openen:

Waar moet je op letten bij aandelen?

Aandelen bewegen over het algemeen grilliger dan bijvoorbeeld valutaparen. Doordat de markt voor aandelen kleiner is, kan artikel in een gerenommeerd dagblad al een grote invloed uitoefenen op de koers van het aandeel. Door het nieuws goed in de gaten te houden kan je profiteren van deze plotselinge bewegingen, je kunt aandelen namelijk snel virtueel kopen en verkopen.

Wanneer je een aandeel koopt geeft je eigenlijk aan dat je verwacht dat het aandeel gaat stijgen. Wanneer dit het geval is wordt het geld dat je verdient bijgeschreven op je account. Je kunt bij een aandeel ook aangeven dat je denkt dat het gaat dalen, in zo’n geval verdien je juist geld wanneer de koers inzakt.

Wil je meer leren over het voorspellen van de koers van een aandeel? De volgende artikelen kunnen je hierbij helpen:

Betere resultaten met virtueel beleggen

Er zijn twee redenen waarom virtueel beleggen meer winst kan opleveren dan de ouderwetse manier van het opkopen van aandelen. De eerste reden is het feit dat je gebruik kunt maken van een zogenaamde hefboom. Door een hefboom in te zetten kan je ook met een relatief lager bedrag een behoorlijk aantal aandelen opkopen en hierbij profiteren van de volledige koersbeweging. Het is wel belangrijk om te onthouden dat een hefboom ook risico’s met zich meebrengt: je kunt hierdoor ook sneller je volledige inleg verliezen.

Een tweede reden dat virtueel beleggen in aandelen kan helpen om meer winstgevend te beleggen is dat je in de praktijklessen leert die je kunt toepassen op je beleggingen met echt geld. Door goed bij te houden welke fouten je maakt, kan je voorkomen dat je die nog een keer maakt. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je betere beleggingsresultaten neerzet.

Wat is de beste manier om aandelen te doorgronden?

Beleggen in aandelen kan ik het begin een beetje overwelvend zijn: het aanbod is namelijk enorm! Je kan handelen in aandelen genoteerd aan de AEX, maar ook in aandelen die in bijvoorbeeld Griekenland veel verhandeld worden. Zelf ben ik begonnen met het volgen van enkele Nederlandse aandelen: op die manier leer je vanzelf patronen herkennen en kan je winst maken met aandelen.

Uiteindelijk is oefenen de beste manier om te leren hoe je geld kunt verdienen met aandelen. Je kunt bij een broker eenvoudig een virtueel account openen waarmee je de handel in aandelen geheel zonder risico’s kunt uitproberen. Door op je account posities te openen ontdek je vanzelf of ook jij winstgevend kunt beleggen!

Wil je brokers vergelijken waar je een virtueel account kunt openen? Gebruik dan de onderstaande knop om de beste brokers te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *