Virtueel beleggen in onder andere aandelen & valuta’s!

Heb je nog nooit belegt, maar lijkt je dit wel wat? Dan is virtueel beleggen in aandelen wellicht de oplossing voor je! Tegenwoordig kan je online virtueel beleggen waarbij je alles geheel zonder risico kunt uitproberen. Maar hoe werkt virtueel beleggen nu eigenlijk?

Wat is virtueel beleggen?

Bij virtueel beleggen maak je gebruik van een online programma om te beleggen. Je kan met een virtueel programma de mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen. De beurs wordt gesimuleerd en je kan handelen in bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, Forex en opties.

Hoe kan je virtueel beleggen?

Sommige beleggers kiezen ervoor om ‘ouderwets’ virtueel te beleggen. Ze doen dit door hun beleggingen op papier bij te houden. Dit is een goede manier om te oefenen met het verhandelen van bijvoorbeeld aandelen.

Het kan echter beter: dankzij de opkomst van online brokers kan je tegenwoordig bij veel partijen beleggen zonder risico uitproberen. Wil je virtueel beleggen gratis & zonder risico uitproberen? Open dan direct een gratis demoaccount met de onderstaande knop:

Waarom virtueel beleggen?

Alles is 100% virtueel. Dit betekent dat je dus geen risico loopt op het verliezen van geld. Toch kan je er ook voor kiezen om met echt geld te gaan beleggen. Je kan binnen de software eenvoudig omschakelen naar een echt geld account.

Het virtuele account is perfect om je vaardigheden te trainen. Door virtueel te beleggen raak je vertrouwd met de software en ontdek je hoe beleggen in zijn werking gaat.

Ook kan je met een virtueel account goed testen: je ontdekt op die manier of de broker bij je past. Ook kan je verschillende strategieën met elkaar vergelijken, waardoor je ontdekt welke manier van beleggen het beste voor je werkt.

virtueel beleggen software

Virtueel beleggen bij eToro. Illustratieve prijzen. [/geot_filter]

Let wel op met virtuele beleggingen!

Blijf wel goed opletten met virtuele beleggingen! Sommige handelaren worden overdreven zelfverzekerd door de resultaten die ze behalen met virtuele beleggingen. Doordat er geen echt geld op het spel staat, ervaar je minder negatieve emoties.

Je resultaten zijn vaak minder realistisch omdat je wanneer er echt geld op het spel staat, andere beslissingen neemt. Begin daarom na het handelen met virtueel geld niet direct met een groot bedrag te beleggen: de risico’s zijn dan groot!

Kan iedereen virtueel handelen in aandelen?

Het verhandelen van aandelen gebeurde vroeger vooral fysiek, beurshandelaren reisden af naar de beurshal om daar aandelen op de beursvloer te kopen en verkopen. Met de snelle ontwikkelingen op het gebied van techniekiek er echter steeds meer mogelijk.

Ben je benieuwd bij welke brokers je tegen gunstige tarieven virtueel kunt beleggen in aandelen? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

BrokerInformatieAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.

Waar moet je op letten bij aandelen?

Aandelen bewegen over het algemeen grilliger dan bijvoorbeeld valutaparen. Doordat de markt voor aandelen kleiner is, kan artikel in een gerenommeerd dagblad al een grote invloed uitoefenen op de koers van het aandeel. Door het nieuws goed in de gaten te houden kan je speculeren op deze plotselinge bewegingen; je kunt aandelen namelijk snel virtueel kopen en verkopen.

Wanneer je een aandeel koopt geeft je eigenlijk aan dat je verwacht dat het aandeel gaat stijgen. Wanneer dit het geval is wordt het geld dat je verdient bijgeschreven op je account. Je kunt bij een aandeel ook aangeven dat je denkt dat het gaat dalen, in zo’n geval verdien je juist geld wanneer de koers inzakt. Houd er rekening mee dat je ook geld kunt verliezen wanneer je de verkeerde voorspelling maakt.

Wil je meer leren over het voorspellen van de koers van een aandeel? De volgende artikelen kunnen je hierbij helpen:

Wat is de beste manier om aandelen te doorgronden?

Beleggen in aandelen kan ik het begin een beetje overwelvend zijn: het aanbod is namelijk enorm! Je kan handelen in aandelen genoteerd aan de AEX, maar ook in aandelen die in bijvoorbeeld Griekenland veel verhandeld worden. Zelf ben ik begonnen met het volgen van enkele Nederlandse aandelen: op die manier leer je vanzelf patronen herkennen en kan je winst maken met aandelen.

Uiteindelijk is oefenen de beste manier om te leren hoe je geld kunt verdienen met aandelen. Je kunt bij een broker een virtueel account openen waarmee je de handel in aandelen kunt uitproberen.

Wil je brokers vergelijken waar je een virtueel account kunt openen? Gebruik dan de onderstaande knop om de beste brokers te vergelijken.

Hoe behaal je betere resultaten met virtueel beleggen?

Een tweede reden dat virtueel beleggen in aandelen kan helpen om meer winstgevend te beleggen is dat je in de praktijklessen leert die je kunt toepassen op je beleggingen met echt geld. Door goed bij te houden welke fouten je maakt, kan je voorkomen dat je die nog een keer maakt. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je betere beleggingsresultaten neerzet.

Het is ten slotte ook belangrijk om realistisch te beleggen. Beleg alsof je eigen geld op het spel staat: op die manier neem je vergelijkbare beslissingen als je zou doen met echt geld. En vergeet nooit; beleggen is risicovol en je kunt altijd je inleg verliezen!

Veelgestelde vragen

Bij virtueel handelen of beleggen, investeer je met nepgeld. Je kunt op die manier de broker zonder risico uitproberen en bovendien verschillende strategieën uitproberen.

Ja, iedereen kan virtueel beleggen. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, kan je bovendien ook overschakelen naar beleggen met echt geld.

Je opent een virtuele aandeel belegging door op de kopen of verkopen knop te drukken binnen de software. Met de kopen knop speculeer je op een stijgende koers en met de verkopen knop speculeer je op een dalende koers.

Zelf ben ik een groot fan van het virtuele platform van eToro. De software is gebruiksvriendelijk en je kunt er met CFD’s speculeren op aandelen, grondstof en valuta’s. Wil je meer weten over eToro? Klik dan hier!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *