Virtueel beleggen in onder andere aandelen & valuta's!

Heb je nog nooit belegt, maar lijkt je dit wel wat? Dan is virtueel beleggen in aandelen wellicht de oplossing voor je! Tegenwoordig kan je kinderlijk eenvoudig virtueel beleggen waarbij je alles geheel zonder risico kunt uitproberen. Maar hoe werkt virtueel beleggen nu eigenlijk?

Wat is virtueel beleggen?

Bij virtueel beleggen maak je gebruik van een online programma om te beleggen. Je kan met een virtueel programma de mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen. De beurs wordt gesimuleerd en je kan handelen in bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, Forex en opties.

Hoe kan je virtueel beleggen?

Je kunt virtueel beleggen door middel van de gratis software van een broker als Plus500. Bij Plus500 handel je in CFD’s op bekende effecten. Je kan een account openen door je email en een wachtwoord achter te laten. Vervolgens kan je direct beginnen met het verhandelen van financiële effecten.

Wil je dit ook proberen? Gebruik de onderstaande knop om direct je eigen virtuele account aan te maken bij Plus500.

Account aanmaken

76,4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Waarom virtueel beleggen?

Alles is 100% virtueel. Dit betekent dat je dus geen risico loopt op het verliezen van geld. Toch kan je er ook voor kiezen om met echt geld te gaan beleggen. Je kan binnen de software eenvoudig omschakelen naar een echt geld account.

Het virtuele account is perfect om je vaardigheden te trainen. Door virtueel te beleggen raak je vertrouwd met de software en ontdek je hoe beleggen in zijn werking gaat.

virtueel belegen Plus500

Virtueel beleggen bij Plus500. Illustratieve prijzen.

Kan iedereen virtueel handelen in aandelen?

Het verhandelen van aandelen gebeurde vroeger vooral fysiek, beurshandelaren reisden af naar de beurshal om daar aandelen op de beursvloer te kopen en verkopen. Met de snelle ontwikkelingen op het gebied van communicatie is er echter steeds meer mogelijk. Tegenwoordig kan iedereen virtueel handelen in aandelen en doordat de markt steeds digitaler wordt zijn de kosten hiervan enorm gedaald.

Wist je dat dit allemaal mogelijk is?

  • Iedereen kan short gaan: je zet dan in op een koersdaling!
  • Handelen in aandelen kan al vanaf honderd euro.
  • Je betaalt geen commissies bij de handel in CFD’s.
  • Je ontvangt gewoon dividend op het moment van uitbetaling.
  • Beleggen in aandelen kan je 100% gratis uitproberen met een demo!

Wil je virtueel handelen zelf uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo te openen:

Gratis demo openen

Waar moet je op letten bij aandelen?

Aandelen bewegen over het algemeen grilliger dan bijvoorbeeld valutaparen. Doordat de markt voor aandelen kleiner is, kan artikel in een gerenommeerd dagblad al een grote invloed uitoefenen op de koers van het aandeel. Door het nieuws goed in de gaten te houden kan je profiteren van deze plotselinge bewegingen, je kunt aandelen namelijk snel virtueel kopen en verkopen.

Wanneer je een aandeel koopt geeft je eigenlijk aan dat je verwacht dat het aandeel gaat stijgen. Wanneer dit het geval is wordt het geld dat je verdient bijgeschreven op je account. Je kunt bij een aandeel ook aangeven dat je denkt dat het gaat dalen, in zo’n geval verdien je juist geld wanneer de koers inzakt.

Wil je meer leren over het voorspellen van de koers van een aandeel? De volgende artikelen kunnen je hierbij helpen:

Meer verdienen met virtueel beleggen

Er zijn twee redenen waarom virtueel beleggen meer winst kan opleveren dan de ouderwetse manier van het opkopen van aandelen. De eerste reden is het feit dat je gebruik kunt maken van een zogenaamde hefboom. Door een hefboom in te zetten kan je ook met een relatief lager bedrag een behoorlijk aantal aandelen opkopen en hierbij profiteren van de volledige koersbeweging.

Een tweede reden dat virtueel beleggen in aandelen zo veel winstgevender maakt is het feit dat de transactiekosten veel lager liggen. Bij de bank of bij een instantie als DEGIRO of Lynx betaal je over het algemeen een vast bedrag per order waardoor handel op de korte termijn niet rendabel is. Bij een online broker is dit niet het geval en hangen de transactiekosten samen met het volume.

Wil je weten waar je het voordeligst kunt beleggen? Gebruik de onderstaande knop om eenvoudig te berekenen waar je het goedkoopst kunt beleggen.

Kosten vergelijken

Wat is de beste manier om aandelen te doorgronden?

Beleggen in aandelen kan ik het begin een beetje overwelvend zijn: het aanbod is immers enorm! Je kan handelen in aandelen genoteerd aan de AEX maar ook in aandelen die in bijvoorbeeld Griekenland veel verhandeld worden. Zelf ben ik begonnen met het volgen van enkele Nederlandse aandelen: op die manier leer je vanzelf patronen herkennen en kan je winst maken met aandelen.

Uiteindelijk is oefenen de beste manier om te leren hoe je geld kunt verdienen met aandelen. Je kunt bij een broker eenvoudig een virtueel account openen waarmee je de handel in aandelen geheel zonder risico’s kunt uitproberen. Door op je account posities te openen ontdek je vanzelf of ook jij winstgevend kunt beleggen!

Wil je brokers vergelijken alwaar je een virtueel account kunt openen? Gebruik dan de onderstaande knop om de beste brokers te vergelijken.

Vergelijk brokers

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!