Beleggen in Afrika

Je kunt je focussen op Europa, Amerika en China als je een deel van jouw vermogen wil beleggen, maar je kunt je ook op andere landen richten. Hoewel de meeste mensen in de Europese markt of de Amerikaanse markt beleggen, zijn er ook steeds meer mensen die in het continent Afrika beleggen. Dit is niet voor niets, want ook met de juiste beleggingen in Afrika kan je veel winst maken.

In dit artikel lees je meer over het beleggen in Afrika. Zo lees je onder andere wat de mogelijkheden zijn als je in Afrika wil beleggen, maar ook waar je op moet letten als je een deel van jouw vermogen in Afrikaanse beleggingen wil steken.

Hoe kan je direct beleggen in Afrika?

Afrika investerenJe kan beleggen in Afrika door een gratis account te openen bij een broker. Bij een broker kan je met een muisklik verschillende aandelen kopen. Het is bij een broker ook mogelijk om bijvoorbeeld een participatie in een beleggingsfonds op te kopen. Zonder een account te openen bij een broker, is het niet mogelijk om te beleggen in Afrika.

Beleggen in Afrika: enkele mogelijkheden

De beste manier om in Afrika te investeren, is door (een deel van) jouw vermogen in een beleggingsfonds te steken. Er zijn diverse beleggingsfondsen die zich richten op de Afrikaanse markt, waaronder het Robeco Afrika Fonds. Dit fonds richt zich op Afrikaanse aandelen en bestaat al sinds het jaar 2008. Je kunt het fonds dan ook zeker betrouwbaar noemen.

Een ander indexfonds waar je in kunt investeren, is de Market Vectors Africa Index Fund. Deze indexfonds volgt de Dow Jones Africa Titans 50 en helpt je op brede schaal in Afrika te beleggen. Beleg je in dit fonds, dan investeer je in bedrijven die aan de Afrikaanse beurs genoteerd zijn en in bedrijven die meer dan 50 procent van hun omzet in Afrika binnenhalen.

Wil je niet in het continent Afrika beleggen, maar richt je je liever op een specifiek Afrikaans land? Dan kun je in de iShares MCI South Africa Index investeren. Deze index volgt Zuid-Afrika: economisch gezien een van de meest stabiele landen van het continent. Een ander fonds dat een specifiek Afrikaans land volgt, is het Market Vector fonds voor Egypte.

Ten slotte kan je ook indirect beleggen in Afrika. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in de valuta van Zuid Afrika te beleggen. Je kan dan inschatten dat de koers van de Zuid Afrikaanse Rand gaat toe- of afnemen. Ook kan je beleggen in grondstoffen waarbij je grondstoffen kunt opkopen die veel voorkomen in Afrikaanse landen. Al met al zijn er voldoende mogelijkheden om te beleggen in Afrika!

Beleggen in afrika

Beleggen in Afrika: 3 belangrijke tips

Je kunt veel geld verdienen door in Afrika te beleggen, maar dan moet je dit wel op de juiste manier doen. Wij geven je graag drie belangrijke tips om verantwoord in dit continent te beleggen, voor een zo hoog mogelijk rendement.

Tip 1: houd rekening met extra beleggingsrisico’s. Het continent Afrika is nu eenmaal minder stabiel dan bijvoorbeeld Europa. Beleg je in Afrika, dan is het goed rekening te houden met wat extra risico’s.

Tip 2: blijf rustig als het even wat minder gaat met jouw beleggingen. Beleg je met emoties, dan is de kans groter dat je de verkeerde beleggingsbeslissingen maakt. Gaat het wat minder, dan blijf je rustig. Gaat het juist heel goed, dan blijf je ook rustig. Euforie is ook niet goed voor de verstandige belegger.

Tip 3: beleg alleen geld dat je kunt missen. Het is onverstandig je volledige vermogen te investeren. Heb je onverwachts geld nodig, dan is het niet zo gemakkelijk dit geld terug te halen als je het eenmaal belegd hebt. Daarom investeer je alleen geld dat je écht kunt missen en houd je altijd wat vermogen op je bankrekening.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment