Beleggen in EOS

Een cryptocurrency die het recent erg goed doet is EOS. In dit artikel kan je lezen wat de EOS precies is en ook bekijken we hoe je zelf kunt beleggen in EOS.

Wat is EOS?

De cryptocurrency EOS is het beste te vergelijken met Ehterum. Ook EOS kan namelijk gebruikt worden voor de zogenaamde ‘slimme contracten’. Slimme contracten maken het mogelijk om via de zogenaamde blockchain op een veilige manier bepaalde afspraken vast te zetten. Naast slimme contracten mikt de cryptocurrency ook op het aanbieden van gedecentraliseerde applicatie hosting.

Veel mensen vinden EOS beter dan Ethereum. Toch heeft EOS een flinke achterstand op het gebied van toepassing. Dit komt simpelweg doordat EOS pas later is gelanceerd.

Wanneer je een EOS token bezit mag je voor een deel gebruik maken van de brandbreedte en opslag op de blockchain. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te stemmen over de toekomstige ontwikkelingen van EOS.

Hoe kan je beleggen in EOS?

Je kan eenvoudig actief beleggen in EOS via een online broker. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde dervivaten. Een derivaat maakt het mogelijk om in de prijs van iets te handelen. Door deze methode toe te passen hoef je je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld de beveiliging en kan je toch goede resultaten behalen.

Wanneer je wilt kunnen profiteren van koersstijgingen en –dalingen heb je een account nodig bij een online broker. Momenteel kan je de EOS alleen nog verhandelen bij Plus500. Plus500 is een betrouwbare CFD cryptocurrency broker alwaar je al met een klein bedrag van 100 euro kunt handelen op de prijs van EOS.

Klik hier om gratis een (demo) account te openen bij Plus500.

Waar moet je op letten?

Beleggingen in cryptocurrencies nemen altijd de nodige risico’s met zich mee. In het verleden daalden de koersen van bijvoorbeeld de Bitcoin en Ethereum al met tientallen procenten op een dag. Het is dus belangrijk om niet al je geld te stoppen in EOS, aangezien hier de nodige risico’s aan verbonden zijn.

Verder is het verstandig om gebruik te maken van de optie om short te gaan. Wanneer het slecht gaat met de EOS munt kan je door short te gaan een positief resultaat behalen bij een koersdaling. Op die manier kan je actief inspelen op de koersdalingen en koersstijgingen van EOS.

Je kunt er ook voor kiezen om te handelen door middel van een hefboom. Met een hefboom is het mogelijk om met een kleiner bedrag een grotere positie te openen. Met 1000 euro kan je dan bijvoorbeeld in één keer 10.000 euro of meer aan EOS verhandelen. Hierdoor kan je grotere resultaten behalen.

Ten slotte is het verstandig om gebruik te maken van orders. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je positie op EOS bij een bepaalde prijs automatisch te sluiten. Op die manier voorkom je dat je bij een extreme daling in één keer al je geld kwijtraakt.

Succesvol met EOS

Wanneer je succesvol wilt zijn met EOS, is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed te volgen. Cryptomunten zijn namelijk erg gevoelig tegenover nieuwsontwikkelingen. Probeer daarom altijd te denken vanuit de massa en schat in of de koers na een bepaald nieuwsbericht gaat dalen of stijgen.

Wanneer je dit goed toepast, kan je succesvolle investeringen uitvoeren in EOS. Bedenk echter dat je ook altijd een flink bedrag kunt verliezen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment