fbpx

Beleggen in Ethereum of Ether: hoe te kopen?

Cryptocurrencies zijn booming! Naast de bitcoin komen er steeds meer digitale munten op waarmee je geld kunt verdienen. Een voorbeeld van een andere succesvolle digitale munt waarin je kunt beleggen is Ethereum of Ether. In dit artikel kan je lezen hoe je kunt beleggen in Ethereum en ook bekijken we hoe de ether verschilt van bijvoorbeeld de bitcoin.

Ethereum is meer dan een munt

Wanneer je Ethereum alleen als een munt ziet dan heb je het bij het verkeerde eind! De ether is namelijk meer dan een muntalleen. Het unieke aan de ether is namelijk dat deze crypto currency gebruikt kan worden als een systeem waarbinnen allerlei zaken geprogrammeerd kunnen worden. Je kan Ethereum bijvoorbeeld gebruiken voor het opstellen van een erg veilig contract. Er is dan ook een goede kans dat de Ethereum de bitcoin gaat evenaren in de toekomst en daar kan je als belegger natuurlijk van profiteren.

ethereum beleggen

Hoe kan je beleggen in ether?

Speculeren op de korte termijn

Wanneer je alle ritjes wilt meepakken, is het een optie om te speculeren op de koers van de ether. Ethereum munten zijn namelijk erg volatiel en daar kan je als belegger goed op inspelen. Het is vanzelfsprekend mogelijk om winst te maken wanneer de koers van de ether stijgt, maar wist je dat het ook mogelijk is om dit te doen wanneer de koers daalt? Dit gebeurt namelijk regelmatig en door short te gaan bij een online broker kan je ook van deze koersbewegingen profiteren.

Een goede broker alwaar je kunt handelen in de ether is Plus500. Bij Plus500 kan je eenvoudig een gratis (demo) account aanmaken waarmee je de mogelijkheden kunt uitproberen. Het is binnen de online software mogelijk om met een muisklik ether te kopen en verkopen waardoor je alle koersbewegingen kunt meepakken. Klik hier om beleggen in ether bij Plus500 uit te proberen >>

Kopen voor de lange termijn

Net zoals de bitcoin is ook de ether flink gestegen. Wanneer je ether had gekocht toen deze net gelanceerd was, had je miljonair kunnen zijn. De prijs is namelijk echt over de kop gegaan! Ook nu heeft de munt nog zeker potentie op de lange termijn. Verderop gaan we meer in op wat Ethereum uniek maakt, maar deze unieke kenmerken maken het dat de prijs van de ether nog wel eens kan stijgen.

Wel is het belangrijk om op het juiste moment de ether te kopen. Ga daarom niet blindelings naar een website om ethers aan te schaffen. De koers is erg volatiel en het is dan ook verstandig om eerst een goede prijsanalyse te maken. Maak een plan zoals je dat bij een meer traditionele belegging ook zou doen, op die manier kan je de potentiële winst maximaliseren!

Wat maakt ethers uniek?

Wanneer je Ethereum op dezelfde lijn zet als de bitcoin maak je een fout. Tuurlijk, het zijn allebei digitale munten, maar er zijn toch overduidelijke verschillen. Een groot voordeel van Ethereum is dat de ethers makkelijker zijn in te zetten voor allerlei projecten. Waar bitcoins en litecoins vooral gebruikt worden als munt kan je met de ether allerlei andere dingen uitvoeren.

Wist je bijvoorbeeld dat je met ethers aandelen kunt uitgeven of een politiek systeem op kunt zetten? De ether is ook heel goed bruikbaar voor het opstellen van een contract. De ethers zijn namelijk niet muteerbaar, wat betekent dat de inhoud van het contract niet meer aan te passen is. Zelfs de programmeur kan er niet meer aankomen. Dit maakt de ether extra sterk tegenover kwaadwillende hackers. Deze potentie maakt het dat de prijs van ethers nog wel eens verder kan stijgen.  

De actuele koers van de ether

Het is natuurlijk belangrijk om de laatste koers van de ether te kunnen raadplegen. Hieronder zie je de waarde van Ethereum. Het is ook mogelijk om direct ethers aan te schaffen via de kopen en verkopen knoppen.

Pagina in het Engels 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!