Verstandig beleggen: ontdek hoe je dat doet!

Iedereen kan beleggen: verstandig beleggen kan echter een uitdaging zijn. Ontdek dan ook in dit artikel hoe je verstandig kunt beleggen door enkele vuistregels toe te passen. Wanneer je deze regels goed toepast op je beleggingen kan je je resultaten tot wel 76 procent verbeteren.

Vuistregel 1: verliezen is winnen

Dit klinkt wellicht tegenstrijdig, maar dat is het niet! De enige manier om te winnen met beleggen is door soms te verliezen. Vanzelfsprekend word je er niet enorm gelukkig van wanneer je iedere belegging verliest; bij de volgende vuistregel bekijken we dan ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je op verstandige wijze ook daadwerkelijk geld verdient.

Om ervoor te zorgen dat je soms je verlies neemt is het van belang om van tevoren te bedenken wat je grenzen zijn. Door je grens vast te stellen schakel je vervelende emoties uit en maak je minder snel een onverstandige beslissing.

Binnen de software van de meeste brokers is het mogelijk om gebruik te maken van een stop loss. Een stop loss is een bepaalde waarde waarop je automatisch je verlies neemt. Door gebruik te maken van een stop loss kan je ervoor zorgen dat enorme dalingen zoals bijvoorbeeld recent op de olie koers niet geheel voor je eigen rekening zijn.

olie prijs

Vuistregel 2: win meer!

Een tweede vuistregel is meer winnen! Dit klinkt wellicht een stuk logischer dan de eerste vuistregel; toch zijn er genoeg beleggers die deze regel aan hun laars lappen en consistent meer verliezen dan winnen. Om het mogelijk te maken om meer te winnen moet je gebruiken van zogenaamde ratio’s: bedenk immers, een verstandige belegger verdient veel geld met deze activiteit.

Met het gebruiken van een ratio bedoel ik dat je voor iedere euro aan verlies ervoor zorgt dat er minimaal twee euro winst tegenover staat. Dit betekent dat je bij het openen van een belegging moet kijken of er genoeg ruimte is om meer winst te maken dan het potentiële verlies dat je leidt bij de ingestelde stop loss.

Wanneer dit niet het geval is, is het als verstandige belegger de beste beslissing om de belegging niet te doen; op die manier voorkom je een belegging met een ongunstige risico rendementsverhouding.

Vuistregel 3: profiteer altijd

Veel beleggers raken in paniek bij dalende koersen: dat is onverstandig! Wanneer je verstandig bent sta je juist te juichen bij sterk dalende koersen. Verstandige beleggers weten namelijk dat het mogelijk is om door short te gaan te profiteren van een dalende koers.

Bekijk daarom altijd de algemene trend en zorg ervoor dat je belegt bij een broker alwaar het ook mogelijk is om geld te verdienen bij een dalende koers. Op die manier profiteer je altijd en maximaliseer je je resultaten!

Vuistregel 4: oefen eerst met een demo

Het is onverstandig om direct met een groot bedrag te beginnen met beleggen. Wanneer je verstandig bent oefen je beleggen eerst met een demo. We hebben een overzicht gemaakt van brokers alwaar je het beste kunt beginnen; dit maakt het eenvoudig om direct te beginnen met oefenen:

Vuistregel 5: leer meer over beleggen

De verstandige belegger leest zich eerst in. Vraag daarom direct het gratis eBook ‘je eerste 500 euro verdienen met beleggen’ aan en profiteer direct van de kennis van ervaren beleggers. Klik hier om het eBook aan te vragen >> 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!