Binance.com creditcard review (2024): tot 8% cashback

De creditcard van Binance.com is misschien we de bekendste crypto creditcard van de wereld. Met de creditcard van Binance kan je profiteren van een maximale cashback van 8% over al je transacties. In deze uitgebreide review bespreek ik op de Binance.com crypto credit card de moeite waard is.

Let op: Binance is sinds juli 2023 niet meer actief in Nederland. Je kunt een kijkje nemen bij het Nederlandse Bitvavo door hier te klikken & betaal niets over je eerste €10.000 aan transacties (promotie).

Wat zijn de grootste voordelen van de Binance.com creditcard?

  • Bekendst: de Binance crypto creditcard is de bekendste op de markt.
  • Cashback: met een minimale investering ontvang je al 2% cashback.
  • Gratis: je kunt de Binance crypto creditcard gratis aanvragen.
  • Visa: de Binance.com creditcard is een visa kaart die je overal kunt gebruiken.

Wat zijn de grootste nadelen van de Binance.com creditcard?

  • Gebruiksvriendelijk: de Binance crypto credit card is lastig te gebruiken.
  • Geen perks: behalve cashback ontvang je geen andere voordelen.
  • Klantenservice: de klantenservice van Binance is traag & teleurstellend.

Wat is Binance?

Voordat ik inga op de Binance.com creditcard zal ik snel beschrijven wat Binance is. Binance is de grootste en bekendste crypto exchange van de wereld. Je kunt bij Binance tegen ongekend lage tarieven handelen in crypto (0,075%).

Aanmelden voor de Binance.com creditcard

Je kunt de Binance creditcard eenvoudig aanvragen op de website van Binance. Ga hiervoor naar de creditcard pagina en druk op de aanvragen knop. Vul vervolgens de benodigde gegevens in en de Binance creditcard wordt naar je adres gestuurd!

Door de hoge populariteit kan het lang duren voordat je de Binance creditcard daadwerkelijk ontvangt. In mijn geval duurde het ongeveer vier weken voordat de creditcard op mijn deurmat lag.

Binance creditcard

Hoe werkt de Binance.com creditcard?

De Binance.com creditcard is eigenlijk een debitcard: dit betekent dat je zelf tegoeden moet toevoegen aan de kaart. Dit doe je door binnen je account crypto’s te verplaatsen van je spot-wallet naar je pay-wallet door te drukken op transfer knop binnen je account.

Vervolgens kan je de tegoeden die je op je kaart plaatst gebruiken om aankopen te doen. Houd er rekening mee dat je crypto worden verkocht voor fiat wanneer je een aankoop doet. Door de volatiele prijzen van crypto’s kan de waarde van het tegoed op je crypto creditcard sterk wisselen.

Jammer genoeg is het lastiger om als Nederlander crypto te kopen bij Binance. Veel stortingsmogelijkheden zijn geblokkeerd in afwachting van een officiële vergunning. Hierdoor is de Binance crypto creditcard niet de gebruiksvriendelijkste op de markt.

Cashback op de Binance creditcard

Het grootste voordeel van de creditcard van Binance is de cashback die je als klant ontvangt. De hoogte van de cashback hangt af van het aantal Binance Coins dat je vasthoudt. De Binance creditcard is dan ook vooral interessant voor mensen die geloven in de toekomst van deze crypto.

In het onderstaande overzicht zie je direct hoeveel cashback je ontvangt:

0 BNB0,1%
1 BNB2%
10 BNB3%
40 BNB4%
100 BNB5%
250 BNB6%
600 BNB8%

Om de hoogste cashback van 8% te behalen moet je een enorme investering doen. Tegen de BNB prijs van €300 op het moment van schrijven zou je €180.000 aan BNB moeten kopen. Gelukkig kan je met een investering van 1 BNB wat €300 is op het moment van schrijven al profiteren van 2% cashback en ook het cashbackpercentage van 3% is goed te bereiken.

Wat zijn de kosten van de Binance.com creditcard?

Een belangrijk onderdeel binnen de review van de Binance.com creditcard zijn de kosten. Binance heeft niet een enorm uitgebreid overzicht van de kosten van de Binance.com crypto creditcard. Er gelden in ieder geval de volgende kosten:

  • Transactiekosten (betaling & opname ATM): tot 0,9%
  • Opnieuw aanvragen van creditcard: €25

Wanneer je bovendien een transactie doet in een andere valuta, betaal je conversiekosten. Binance maakt gebruikt van de wisselkoers die door Visa wordt vastgesteld, je kunt deze hier terugvinden.

Conclusie Binance.com creditcard

De Binance creditcard is een aantrekkelijke creditcard voor gebruikers die veel vertrouwen hebben in BNB en willen profiteren van een mooie cashback. Het aanvragen van de Binance creditcard is bovendien 100% gratis en zelfs zonder BNB ontvang je al een kleine cashback. Wel is het gebruik van de Binance.com creditcard omslachtiger dan het gebruik van Crypto.com en Plutus, aangezien je niet direct geld kunt storten op de creditcard.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *