Crypto.com creditcard review (2024): ontvang tot 8% cashback!

Met de Crypto.com creditcard kan je onder andere profiteren van 8% cashback & gratis toegang tot vliegveld lounges! In deze uitgebreide Crypto.com creditcard review beschrijf ik of de creditcard de moeite waard is.

Wil je ook een Crypto.com creditcard aanvragen? Klik hier & ontvang gratis je eerste crypto credit card!

KaarttypeVisa
KostenGratis
Geld stortenBankoverschrijving of crypto
Ondersteunde cryptoCRO
Cashback1% tot 5%
Fysieke kaartJa
Online kaartJa
BeschikbaarheidEU, UK & USA

Wat zijn de grootste voordelen van de Crypto.com creditcard?

  • Aanvragen: je kunt de Crypto.com creditcard direct online gebruiken.
  • Cashback: ontvang tot 5% cashback over al je aankopen.
  • Gratis lounges: maak gratis gebruik van de lounge op het vliegveld.
  • Kosten: de crypto.com creditcard kosten zijn laag.
  • Betrouwbaar: Crypto.com is een bekend en groot merk met een goede reputatie.

Wat zijn de grootste nadelen van de Crypto.com creditcard?

  • Hoge staking: de beste kaart vraagt een wel erg hoog stakingsbedrag.
  • Netflix & Spotify: je ontvangt maar 6 maanden gratis met de lagere kaarten.
  • Opladen: opladen met een creditcard kost 1%.

Crypto.com creditcard aanvragen

Het aanvragen van een Crypto.com creditcard is zo gedaan! Klik hier om een direct je eigen Crypto.com creditcard te ontvangen.

Het kan lang duren voordat je de fysieke Crypto.com creditcard ontvangt: zelf heb ik hier bijna 2 maanden op gewacht. Gelukkig kan je de Crypto.com creditcard direct online gebruiken nadat je de aanvraag hebt ingediend. Hierdoor kan je al direct profiteren van cashback en speciale voordelen op online transacties.

Hoe werkt de crypto.com creditcard?

De Crypto.com creditcard is eigenlijk een debitcard: dit betekent dat je er steeds zelf op moet zetten. Je kunt eenvoudig geld storten op de Crypto.com creditcard door geld over te maken naar het bankrekeningnummer van Crypto.com. Het verwerken van transacties gebeurt snel: vaak staat het geld al binnen een uur op je creditcard. Vervolgens kan je binnen de Crypto.com applicatie zelf geld toevoegen aan je creditcard.

Crypto.com crypto creditcard

Staking & verschillende voordelen

De Crypto.com creditcard biedt voordelen aan in de vorm van CRO, wat de crytocurrency van Crypto.com is. Je hebt bij Crypto.com verschillende kaartniveaus, waarbij het aantal CRO dat je staked bepaald welk niveau kaart je ontvangt. Wanneer je een betere kaart wilt ontvangen moet je een bepaald bedrag aan CRO kopen en zes maanden vastzetten.

In het onderstaande overzicht zie je hoeveel CRO je moet staken om een bepaalde kaart te ontvangen:

CreditcardMidnight BlueRuby SteelRuby Indigo & Jade GreenRose Gold & Ivy WhiteObsidian
CRO stake€0€350€3.500€35.000€350.000
CRO reward0%1%2%3%5%

Bij de ruby steel creditcard bedraagt de maximale maandelijkse cashback €25 (over €2.500 in uitgaven) en bij de royal indigo & jade green bedraagt de maximale maandelijkse cashback €50 (over €2.5000 in uitgaven).

Zeker in Nederland is cashback aantrekkelijk, omdat je dit bij Nederlandse creditcards normaal gesproken niet ontvangt. Je moet dan wel op het koersverloop van CRO speculeren, aangezien deze crypto langer vaststaat. Hierdoor kan je zowel winst als verlies maken op je belegging.

Gratis Spotify

Met de Ruby steel en Royal Indigo & Jade Green creditcards ontvang je gratis Spotify gedurende de eerste 6 maanden (je krijgt dan direct de betaling terug in CRO tot een maximum van €14). Met de hogere kaarten blijf je gratis Spotify houden, ook na de eerste zes maanden.

Gratis Netflix

Met de Royal Indigo & Jade Green creditcard ontvang je gratis Netflix gedurende de eerste 6 maanden (tot een maximum van €14). Met de hogere kaarten behoud je gratis Netflix, ook na de eerste zes maanden.

Loungekey

Persoonlijk mijn favoriete voordeel van de Crypto.com creditcard is de gratis loungetoegang op vliegvelden. Met de Royal Indigo & Jade Green ontvang je al onbeperkt gratis toegang tot lounges, zelfs nadat je niet meer CRO staked.

Vanaf de Frosted Rose Gold & Icy White mag je ook gratis een extra gast meenemen binnen de lounge. Hierdoor kan je zelfs op een goedkope RyanAir vlucht profiteren van gratis eten en rust binnen een luxe aiport lounge.

Prime

Vanaf de Frosted Rose Gold & Icy White creditcard ontvang je ook gratis Amazon Prime tot maximaal €14,99 per maand.

Expedia

Vanaf de Frosted Rose Gold & Icy White creditcard ontvang je 10% terug op je uitgaven bij Expedia tot een maximum van €50 per maand.

Airbnb

Met de duurste Obsidian creditcard ontvang je 10% terug op je uitgaven bij Airbnb met een maximum van €100 per maand.

Conclusie voordelen Crypto.com creditcard

Zelf ben ik vooral een fan van de cashback en de lounge access. Ik heb zelf gekozen voor de Royal Indigo creditcard met een cashback van 2% & gratis loungetoegang op het vliegveld. Zelf zie ik het ook als een speculatie op het koersverloop van CRO, aangezien ik hoop dat de munt aan het einde van de staking periode meer waard is.

De duurdere kaarten zijn het naar mijn mening niet waard. De cashback ligt wat hoger, maar je moet dan ook voor tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s aan CRO kopen! Wil je een hogere cashback tot 8% tegen een lagere investering? Neem dan eens een kijkje bij de Plutus creditcard!

Kosten van de Crypto.com creditcard

Een positief punt van de Crypto.com creditcard zijn de lage kosten. Zelfs de gratis Midnight Blue creditcard kan je gratis gebruiken. Bovendien rekent Crypto.com lagere kosten dan concurrerende crypto creditcards. In het onderstaande overzicht zie je de kosten van de Crypto.com creditcards met elkaar vergeleken:

CreditcardMidnight BlueRuby SteelRoyal Indigo & Jade GreenFrosted Rose Gold & Icy WhiteObsidian
Gratis geld opnemen€200€400€800€800€1.000
Gratis valuta omwisselen€2.000€4.000€10.000€15.000Onbeperkt

Je kunt bij Crypto.com ook direct geld toevoegen aan je creditcard met een andere creditcard: je betaalt hier wel 1% voor. Het storten van geld op je creditcard met bankoverschrijving is helemaal gratis.

Vanaf december 2023 betaal je bij Crypto.com kosten voor het omwisselen van euro’s naar andere valuta’s. Binnen de EU bedragen deze kosten 0,2% en buiten de EU 2%.

Voor het aanvragen van een vervangende kaart rekent crypto.com €50. Neem je meer geld op boven je limiet? Dan betaal je 2% over het bedrag. Zorg ervoor dat je de kaart minimaal één keer per jaar gebruikt: anders betaal je €4,99 per maand.

De kosten van de Crypto.com creditcard zijn redelijk aantrekkelijk. Wel is het vanaf december 2023 minder aantrekkelijk om de creditcard in het buitenland te gebruiken. Wanneer je een cashback van 2% hebt, kan je dit bijvoorbeeld net zo goed niet doen aangezien je dan hetzelfde bedrag aan transactiekosten kwijt bent.

Conclusie Crypto.com creditcard

De Crypto.com creditcard is één van de aantrekkelijkste crypto creditcards op de markt. Met een cashback tot 5% en verschillende interessante voordelen, kan het interessant zijn om CRO te staken. Wel worden de voordelen van de creditcard langzaam afgebouwd, waardoor andere crypto creditcards deze kaart in de toekomst wellicht van de troon kunnen stoten. Bij Plutus ontvang je bijvoorbeeld tot 8% cashback tegen een lagere staking.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *