Qtum kopen: hoe kan je beleggen in Qtum?

Cryptocurrencies, ze zijn op dit natuurlijk ontzettend populair. Veel beleggers zijn op zoek naar crypto projecten om in te investeren. Dit komt met name door het feit dat veel projecten een ongekende groei mee weten te maken. Eén van de bekendere projecten op dit moment is nog altijd Qtum. Door de populariteit is de kans groot dat je hier zelf ook wel in wilt investeren. Ben je benieuwd wat Qtum is, wat de voordelen van dit project zijn en of je hier zelf ook in moet beleggen? Neem dit artikel dan zeker even door, we hebben de belangrijkste informatie namelijk voor je op een rijtje gezet!

Hoe kan je Qtum kopen?

Qtum wil een brug slaan tussen Bitcoin en Ethereum communities. Ondertussen zijn er al aardig wat grote namen verbonden aan dit ambitieuze project. Dit kan het interessant maken om te beleggen in Qtum door de cryptomunt te kopen, maar hoe doe je dit nu?

Er bestaan veel aanbieders waar je cryptomunten kunt kopen. Zelf ben ik een fan van Bitvavo: bij deze partij kan je namelijk snel via het internet cryptovaluta’s kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je Qtum munten en over de eerste € 1000 betaal je helemaal niets. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Waar kan je actief beleggen in Qtum?

Het is een bekend feit dat cryptocurrencies enorm volatiel zijn. Als belegger kan je hierop inspelen door zowel orders op stijgende als op dalende koersen te openen. Bij Binance kan je actief speculeren op het prijsverloop van crypo’s zoals Qtum. Je kunt de mogelijkheden bij deze aanbieder uitproberen:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat is Qtum – functie van het project

Straks gaan we in op de specifieke voordelen die Qtum met zich mee weet te brengen. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om eerst even te kijken naar wat Qtum eigenlijk voor project is.  Qtum is aan te merken als een open-source blockchain en cryptocurrency die is ontwikkeld door de QTUM stichting. Het is een gedecentraliseerd Blockchain platform wat geschikt is voor het uitvoeren van slimme contracten op meerdere virtuele machines. Dit platform werkt aan de hand van een Proof-of-Stake consensus, hier komen we zo nog even op terug. In zekere zin is de Qtum blockchain eigenlijk een soort combinatie van de Bitcoin en Ethereum blockchains

Qtum kan net als Ethereum gebruikt worden om slimme contracten en DApps te implementeren. Dit zijn applicaties die door ontwikkelaars gemaakt kunnen worden op het platform. De Qtum-ontwikkelaars hebben de code van Bitcoin gebruikt en hier een eigen draai aangegeven. Het samenvoegen van Bitcoin en Ethereum geeft ervoor gezorgd dat het project beschikt over de betrouwbaarheid van Bitcoin blockchain, maar dat het tegelijkertijd ook beschikt over de capaciteit van Ethereum blockchain. Dit maakt het een bijzonder project om te zien vergeleken met enkele andere projecten die er te vinden zijn op de cryptomarkt.

De voordelen van Qtum

Je kunt Qtum dus zien als een soort combinatie van Ethereum en Bitcoin. Deze combinatie brengt verschillende voordelen met zich mee vergeleken met deze twee losse projecten. Om het weer wat eenvoudiger te maken hebben we hieronder de belangrijkste voordelen van Qtum op een rijtje gezet:

  • Qtum is compatibel met SegWit

SegWit (kort voor Segregated Witness) is een protocol-upgrade die de manier verandert waarop gegevens worden opgeslagen binnen een blockchain. In SegWit worden handtekeninggegevens van transacties verwijderd, waardoor de grootte van een transactie afneemt. Vóór SegWit werden transacties volgestopt met onnodige handtekening info. Hierdoor was het mogelijk om meer transacties in een enkel blok op te slaan. Dit zorgde ervoor dat de capaciteit van de keten verder werd vergroot. Qtum is volledig compatibel met SegWit. Dit zorgt ervoor dat de voordelen van SegWit ook voor Qtum gelden, iets wat natuurlijk goed van pas komt.

  • Qtum kan makkelijk gebruikt worden

Aangezien Qtum gebruikmaakt van de EVM (Ethereum virtual Machine) is het voor Ethereum mogelijk om ieder soort smart contract op Qtum te draaien. Dit zorgt ervoor dat het voor ontwikkelaars eenvoudig is om gebruik te maken van het platform van Qtum voor het ontwikkelen van dApps. Bestaande Ethereum dApps kunnen ook gemakkelijk worden overgezet naar Qtum. Daar komt ook nog eens bij dat bestaande tokens van de blockchain van Ethereum gebruikt kunnen worden op het platform van Qtum.

  • Qtum is voorzien van Proof of Stake Versie 3

Het Qtum team heeft besloten om een speciaal soort consensusmechanisme te gebruiken. Qtum maakt namelijk gemaakt van “Proof of Stake Versie 3”. Dit is een veel betere versie dan de tweede variant, vandaar dat Qtum ook zo populair is onder zoveel ontwikkelaars. We hoeven niet diep in te gaan op de werking van het Proof of Stake Versie 3 algoritme. Belangrijk om te weten is dat Proof of Stake Versie 3 ervoor zorgt dat transacties sneller kunnen worden afgerond.

Het team achter Qtum

Aangezien het project dus eigenlijk een soort combinatie van Bitcoin en Ethereum is, bestaat het team ook uit leden van zowel de Bitcoin- als de Ethereum-community. Ze hebben ook teamleden die vroeger werkten met Tencent, Alibaba, Nasdaq en andere grote bedrijven. Daarnaast worden ze gesteund door een aantal bekende specialisten uit de Blockchain community. Dit laat zien dat het een team is wat over de nodige kennis en expertise beschikt die nodig is om het project tot een succes te brengen.

Beleggen in Qtum via een exchange

Wil je graag in Qtum beleggen dan is dit zeker geen verkeerd idee. Qtum is namelijk echt een project met een zeer goed perspectief voor de toekomst. Waar kan je nu terecht voor het investeren in Qtum vraag je je af? De makkelijkste manier om jouw Qtum aan te schaffen is door middel van een exchange. Dit is een plek die eigenlijk in veel opzichten lijkt op een reguliere beurs voor aandelen. Het is een plek waar je in het bijzondere cryptocurrencies kunt kopen.

Er zijn veel beurzen te vinden op dit moment. Door te kiezen voor een bekende beurs als Bitvavo is het mogelijk om ook op een veilige manier in staat te zijn om jouw beleggingen te verrichten. Je kunt ervoor kiezen om de Qtum tokens op je account te laten staan, maar je kunt ze ook omzetten naar een wallet als je dit graag wilt.

Conclusie – in Qtum beleggen of niet?

Indien je denkt dat Qtum zomaar eens groot gaat worden dan is dit echt een project waarover je na zou moeten denken. De speciale techniek in combinatie met de unieke blockchain maakt dit een product wat echt verschilt vergeleken met andere projecten die op dit moment bestaan op de cryptomarkt. Nu er veel specialisten zijn die denken dat Qtum bekend zal gaan worden ziet het er zeker goed uit voor de munt. De vraag of je Qtum zou moeten kopen is natuurlijk wel volledig afhankelijk van je eigen persoonlijke instelling over de toekomst van de cryptomarkt. We hopen dat je dankzij deze bovenstaande informatie beter in staat bent om een keuze te maken over je investeringen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *